Leppäsen maali kaatoi GrIFK:n myös vieraskentällä

10.07.2016

20160710_151056

JJK jatkoi vahvoja otteitaan ottamalla neljännen perättäisen voittonsa – ja nousi sarjakärkeen!

Tällä kertaa mukaan lähti makoisa pistepotti Kauniaisista, kun Saku Leppäsen 0-1-maali riitti kaatamaan GrIFK:n myös vieraskentällä. Sama mies oli asialla, kun Kettupaidat voittivat Granin Harjulla toukokuussa 1-0.

GrIFK ei ollut hävinnyt kotikentällään vielä kertaakaan ja myös JJK:ta vastaan isännät aloittivat vahvasti. Grani sai jo alkuhetkillä kulmapotkuja, jotka JJK kuitenkin selvitti.

Avausjakson ensimmäinen todella vaarallinen paikka nähtiin, kun parisenkymmentä minuuttia oli pelattu. GrIFK-kärki Petter Meyer pääsi karkaamaan Kettupaitojen puolustuslinjalta ja oli nokikkain Ville Viljalan kanssa – Viljala nollasi kuitenkin komeasti Meyerin läpiajon.

Puolen tunnin kohdalla JJK sai vapaapotkun kelpo paikasta, kun Leppästä rikottiin. Pallon taakse asettui luonnollisesti kippari Tommi Kari, joka Porissa heilutteli maaliverkkoja komealla vapaapotkullaan. Tällä kertaa kapteenin veto kilpistyi kuitenkin muuriin ja Timo Mikkoseen, joka joutui tilanteen jälkeen hetken toipumaan laukauksesta saamastaan tällistä.

Kotijoukkue oli avauspuoliajalla niskan päällä, mutta JJK iski kuitenkin avausmaalin maukkaaseen paikkaan reilut viisi minuuttia ennen taukoa. Toni Tahvanainen sai pallon aivan päätyrajan tuntumassa ja syötti rangaistusalueelle nousseelle Leppäselle. Leppänen ohjasi pallon takanurkkaan ohi Johannes Strömin ja pääsi näin tuulettamaan jo kauden viidettä täysosumaansa!

Vielä juuri ennen taukovihellystä JJK:lla oli hyvä paikka jo 0-2-maaliin toppariparin järjestelemänä: Antto Tapaninen jatkoi päällään Karin kulmapotkun taakseen Matti Lähitielle, joka pääsikin puskemaan – pusku suuntautui kuitenkin sen verran päin Strömiä, että Grani-vahti sai vangittua pallon vaivoitta.

Toista puoliaikaa leimasi tauolla alkanut kesäsade, joka vihmoi välillä melkoisen reippaasti Kauniaisten keskuskentällä. Kenties juuri sateen virkistämänä JJK oli pelissä avausjaksoa vahvemmin mukana ja myös Ström oli ensimmäistä puoliaikaa työllistetympi. Vain viitisen minuuttia oli pelattu, kun Mikko Manninen oli vain senttien päässä maalista: Ström sai juuri ja juuri nostettua pallon riman kautta yli maalin. Seuranneesta kulmapotkusta puolestaan Tahvanainen pääsi puskemaan, mutta pusku painui yli maalin.

GrIFK ei juurikaan päässyt toisella puoliajalla ahdistelemaan JJK:n maalia muutoin kuin erikoistilanteista ja Elja Heiskasen pitkistä rajaheitoista, jotka aiheuttivatkin useamman kerran hämmennystä Kettupaitojen rangaistusboksissa. Tunnin kohdalla isännät pääsivät kuitenkin vaaralliseen hyökkäykseen, jonka Kari kuitenkin uhrautuvasti katkoi rangaistusalueella.

Hetken kuluttua kolisteltiin jälleen maalikehikoita, kun tällä kertaa oli Tapanisen vuoro testata kaunaisilaisen yläriman kuntoa. Pusku kulmapotkusta kolahti rimaan ja pallo tipahti takaisin kentälle, mutta kukaan Kettupaidoita ei ennättänyt tökkäämään sitä maaliin ja näin GrIFK säästyi jälleen toiselta takaiskumaalilta.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä suuremmaksi kasvoi myös paine isäntien päässä. JJK sai rakenneltua useita vaarallisia hyökkäyksiä ja niin Tahvanaiselle kuin Topi Järvisellekin aukeni loistavat paikat niitata vapauttava 0-2-maali, mutta hyvin pelannut Ström piti pintansa ja torjui muun muassa Tahvanaisen läpiajon.

Toisessa päässä myös Viljala joutui vielä loppuhetkillä torjumaan pitääkseen maalinsa koskemattomana. Kettuvahti oli kuitenkin mies paikallaan ja takasi nollapelillään omalta osaltaan JJK:n makoisan vierasvoiton.

Voitto oli JJK:lle neljäs perättäinen ja noissa otteluissa Kettupaidat ovat päästäneet vain yhden maalin. Ja kun samalla KPV hävisi oman ottelunsa TPS:lle, nousi JJK komeasti Ykkösen kärkipaikalle, kun puolet kaudesta on takana!

JJK:n pelit jatkuvat tiistaina 19.7. ja edelleen vieraskentällä: tällä kertaa tie vie FF Jaron vieraaksi Pietarsaaren.

GrIFK - JJK 0-1 (0-1)

0-1 40' Saku Leppänen

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala, Joona Itkonen, Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Niko Markkula, Tommi Kari (c),Saku Leppänen, Benno Hanslian (68' Suoraniemi), Topi Järvinen, Mikko Manninen, Toni Tahvanainen.

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Matti Kohonen, Samu Suoraniemi (68'), Honar Abdi, Settyslas Loutelamio, Arjan Goljahanpoor.