Lauantainen matka kärkijoukkueen vieraaksi: PK-35 – JJK

07.08.2015

2015-08-05_jjk-fcjazz_0013

JJK kärsi keskiviikkona kotikentällään kirvelevän tappion FC Jazzille. Lauantaina kettulauma matkaa Vantaalle mielessään paluu voittokantaan.

JJK meni Jazzia vastaan johtoon Antto Hilskan kauden kuudennella maalilla avauspuolikkaalla, mutta supersub Samu-Petteri Mäkelä nosti viimeisen vartin aikana vieraat rinnalle ja ohi.

Harjulle oli saapunut kauden ennätysyleisö ja päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli, ettei kettulauma pystynyt tarjoamaan täysille kotilehtereille parempaa esitystä.

– Kauden heikointa peliä meiltä, ikävä kyllä tuli kotikentällä noin suuren yleisön edessä, Pasoja manaili.

– Eka puoliaika oli vähän parempi kuin toinen, mutta pallollinen peli ei missään vaiheessa yltänyt sille tasolle, millä sen olisi pitänyt olla. Samoin puolustussuuntaan oltiin aivan liian passiivisia ja sen takia jouduttiin juoksemaan pallon perässä ihan liikaa. Se taas vei voimia ja söi pallollista peliä entisestään.

Syytä takkuiseen esitykseen käskyttäjä otti omaan piikkiinsä.

– Kun tietää, miten tämä joukkue pystyy pelaamaan, tuli kyllä hyvin pian se olo, että otteluun valmistautuminen ei ole nyt onnistunut – ja silloin saa valmentajana kyllä katsoa peiliin. Pidettin rallien aikaan useampikin päivä vapaata ja se oli selvästikin väärä ratkaisu, pallotreenejä ei ehtinyt tulla tarpeeksi ennen ottelua.

Samaa ongelmaa ei pitäisi olla, kun PK-35 asettuu vastaan lauantaina Vantaalla. Vantaalaiset ovat Ykkösen piikkipaikalla, kolme pistettä neljäntenä majailevia Kettupaitoja edellä.

– Nyt on täysi treeniviikko ja pelikin jo alla. Nämä kahden ottelun viikot ovat tuntuneet sopivan meille hyvin – ja valmistavissa treeneissä tuntui jokainen olleen hyvin palautunut Jazz-pelistä.

– Asetelma on meille sikälikin hyvä, että ennakkosuosikin paineet ovat PK:lla, me pääsemme lähtemään peliin sen osalta rennommin. Ehkä yksi ongelma keskiviikkona oli juuri rentouden puute.

2015-06-14_jjk-pk-35_0221

PK-35 vieraili Harjulla kesäkuussa ja tuolloin ottelun päätteeksi juhli kettulauma. JJK pelasi väkivahvan ottelun ja vei 1-2-voiton Antto Hilskan ja Iiro Järvisen maaleilla. Vieraiden osumasta vastasi Pablo Couñago, joka myös johtaa Ykkösen maalipörssiä 12 maalillaan.

– Todella kova hyökkäysarsenaali siellä on vastassa ja kova joukkue muutenkin. Tekonurmikenttäkin tuottaa etenkin pallolliseen peliimme jälleen omat haasteensa, pallo käyttäytyy tekonurmella kuitenkin niin eri tavoin kuin luonnonnurmella.

– Jos meinataan pisteitä saada mukaan, meidän on oltava paljon keskiviikkoa aktiivisempia kumpaankin suuntaan. Pallo pitää saada liikkumaan paremmin ja rakenneltua myös hitaampia hyökkäyksiä, mutta etenkin puolustussuuntaan pitää olla aktiivisempi. PK rokottaa aivan varmasti, jos ollaan yhtä passiivisia kuin Jazzia vastaan.

Pasoja näkee PK-35:n kuitenkin ennen kaikkea hyvänä haasteena – vaikka Jazz-ottelu oli hankala, lähtee päävalmentaja kohti Vantaata luottavaisena. JJK:lla onkin kuluvalta kaudelta hyvä rekordi kärkiotteluista: Kettupaidat ovat kohdanneet sarjakärjen neljästi ja voittaneet kaikki neljä ottelua.

– PK on erittäin hyvä tasonmittari meille – kliseisesti voisi sanoa, että teemme parhaamme ja katsotaan, mihin se nyt riittää.

– Keskiviikkona töpeksittin, nyt on sauma pestä kasvot saman tien.

Kettupaitojen sairastupa on kesäsydämellä ollut välillä melko ruuhkainen, mutta nyt tilanne loukkaantumisten suhteen on helpottumassa.

– Pikkuhiljaa sieltä tulee miehiä takaisin. Severi (Vielma) oli kokoonpanossa jo keskiviikkona, nyt tulee Saku (Leppänen) mukaan. Tommi (Kari) ja Benno (Hanslian) palailevat myös parin viikon sisään. Terveitä miehiä saadaan nytkin mukaan avauksen ja täyden penkillisen verran, joten ihan hyvä tilanne sen suhteen.

Teemu Vaarakallio on kuitenkin pidempään poissa, sillä puolustaja kävi alkuviikolla tähystyksessä sitkeästi treenaamista häirinneiden polvivaivojen takia.

Ykkösen 17. kierros: PK-35 – JJK, lauantaina 8.8. klo 18, Myyrmäen jalkapallostadio, Vantaa – lähde reissuun Harjun Poikien mukaan!

pk-35-jjk-vantaa-away-08082015-harpo-ilmo