Lauantainen kärkikamppailu: JJK – PS Kemi klo 16

10.07.2015

jjk-pskemi-heinakuu-2015

PS Kemi tulee testaamaan Kettupaitojen kovan kotikunnon lauantaina jo klo 16 alkavassa ottelussa.

JJK ei ole hävinnyt kuluvalla kaudella kotikentällään vielä kertaakaan. Nyt vastaan asettuu tiukka haaste, sillä vahvasti läpi koko alkukauden porskuttanut PS Kemi on sarjan kärkijoukkueena ja hamuaa nyt vuorostaan täysiä pisteitä kettujen kotiluolasta.

Sama asetelma on ollut aiemminkin kauden aikana, sillä JJK matkasi toukokuussa sarjakärkeä silloinkin hallinneen PS Kemin vieraaksi. JJK pelasi vahvan ja kypsän ottelun vieden pisteet mukanaan Keski-Suomeen Aleksis Lehtosen maalilla – aiheuttaen kemiläisille silloin kauden ensimmäiset pistemenetykset. Kettupaidat tosin avittivat sittemmin myös PS Kemin kärkitaistoa kaatamalla vuorollaan kärkijoukkueena Harjulle matkanneen PK-35 Vantaan Antto Hilskan ja Iiro Järvisen osumilla.

– Kemissä pelattu peli oli kypsä ja jämäkkä esitys meiltä, ja sellainen vaaditaan voittoon nytkin. Kemiläisillä on vahva hyökkäyskalusto ja laitamies Cornelius Stewart on varmaankin sarjan nopein pelaaja, joten puolustuksellemme tulee varmasti hikinen ottelu. Kaksinkamppailuissa on oltava vahvoja ja erityisen tarkkana kakkospallojen kanssa, ettei niistä päästä rokottamaan, ruotii kotikonnuiltaan vierasvoiton hakenut Juha Pasoja.

– Meidän hyökkäyspelimme tulee kuitenkin todennäköisesti olemaan ratkaisevassa roolissa – saammeko luotua tarpeeksi vauhtia ja painetta PS Kemin puolustukseen ja sitä kautta maaleja.

JJK:n pohjoisen vierailun jälkeen PS Kemi on taipunut vain kertaalleen, kun AC Oulu oli kotikentällään 2-0-lukemin vahvempi. JJK puolestaan on hävinnyt koko kaudella vain yhden ainokaisen kerran, toisen kierroksen vierasottelussa Mikkelissä.

2015-06-28_jjk-mp_0029

Aksu pääsi tuulettamaan maalia keskiviikkona Tammisaaressa – ja edellisessä ottelussa Harjulla

Kettupaidat ovat kuitenkin neljäntenä kuusi pistettä kärkijoukkue PS Kemin takana pelattuaan tähänastisista yhdestätoista ottelusta tasan peräti viisi. Viimeisin tasapeleistä tuli kuluvan viikon keskiviikkona Tammisaaressa, kun pisteet tasattiin EIF:n kanssa värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-1-lukemin. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen JJK meni toisella jaksolla johtoon, mutta EIF kiri rinnalle kyseenalaisella rangaistuspotkulla.

– Tiukka peli, eihän siinä kumpikaan erityisen paljon paikoilla juhlinut. 0-1-tilanteessa näytti siltä, että pystymme hoitaman pelin, mutta se vähän heppoisesti vihelletty pilkku viimeistään sekoitti pakan, kertaa Pasoja.

– Vaikka eipä me kyllä parastamme pystytty esittämään ennen sitäkään. EIF:n pienehkö kenttä sopii heille hyvin ja he tekivät meidän pelaamisemme vaikeaksi. Kokonaisuudessaan lopulta aika tasainen ottelu paikkojen valossa.

Vaikka viikon vastustajat EIF ja PS Kemi löytyvät taulukon eri päistä, näkee Pasoja joukkueissa jotain samaakin.

– PS Kemi vähän eroaa muista sarjan kärkijoukkueista siinä, että he pelaavat varsin suoraviivaisesti ja ovat siinä tehokkaita. Usein suoraviivaiset joukkueet ovatkin tuottaneet meille erityisen paljon päänvaivaa.

– Pääpiirteittäin ottelun kuvassa on varmasti nyt paljon samaa kuin Tammisaaressa – tasaista vääntöä ilman, että kovin paljon paikkoja on kummallakaan.

JJK koki Tammisaaressa myös kolauksen loukkaantumisrintamalla, kun mainiota kautta keskikentän vasemmalla laidalla pelannut Benno Hanslian sai loppuhetkillä iskun nilkkaansa. Tälli oli sen verran raju, että laitamies joutuu huilaamaan useamman viikon.

pelipaitapaiva_joukkue_11072015

Pelipaitapäivä ja Kettukirppis

Lauantaina vietetään myös Pelipaitapäivää: toivomme, että mahdollisimman moni tulee Harjulle itselleen tärkeässä pelipaidassa – laji- ja maarajoista riippumatta, kuten Kettulauma yllä näyttää esimerkkiä!

Pelipaidassa Harjulle saapuneet voivat noutaa palkkiokseen lahjakortin aurinkokatsomoon fanimyyntipisteeltä. Perheen pienimmät pelipaita päällä saapuneet taas saavat leikkipisteeltä otteluisäntänä toimivan Laakkosen lahjoittamat aurinkolasit tai pikkuauton – oman valintansa mukaan!

Ykkösen 13. kierros: JJK – PS Kemi, lauantaina 11.7. klo 16, Harjun stadion, Jyväskylä

JJK-pskemi-sporttv-11-07-2015