Lauantaina Ykköscupissa vastassa FF Jaro

03.02.2023
JJK ja FF Jaro kohtaavat ensimmäistä kertaa sitten kauden 2018 (📸 Jussi Reinilä)

Kettubussin nokka suunnataan lauantaina jälleen kohti länsirannikkoa, kun FF Jaro isännöi JJK:ta Pietarsaaren Tellushallissa klo 15:15 alkaen.

JJK ja perinteikäs FF Jaro kohtaavat lauantaina ensimmäistä kertaa sitten Ykkösen kauden 2018, kun molemmat pelasivat viimeksi samassa sarjassa. Joukkueiden välillä on historiaa myös Veikkausliiga-vuosilta ja FF Jaro tavoitteleekin jälleen paluuta pääsarjaan, mistä se putosi kauden 2015 päätteeksi. Lauantain ottelun piti alkuperäisen ohjelman mukaan olla JJK:n kotiottelu, mutta Vehkahallin ollessa yhä alhaalla kettulauma oli pakotettu etsimään jokin toinen vaihtoehto ja peli saatiin lopulta siirrettyä Pietarsaareen.

Pietarsaarelaiset lähtevät kauteen uuden päävalmentajansa Stephen Wardin alaisuudessa edellisen päävalmentajan, Jaro-legenda Jimmy Warghin siirryttyä IFK Mariehamnin organisaatioon. Jaro sijoittui viime kaudella, kuin myös usealla edellisellä kaudella Ykkösessä kolmanneksi ja eteni moniosaisiin liigakarsintoihin, missä tie katkesi lopulta TPS:n vieraana. FF Jaro kohtasi TPS:n myös viime keväänä Ykköscupin finaalissa, mutta siellä pietarsaarelaisnippu vei voiton ja pääsi juhlimaan Ykköscupin voittoa.

JJK lähtee kauteen puolestaan sarjanousijana, mutta tähyilee Jaron tapaan kauden päätteeksi jälleen sarjatason vaihtumiseen, sillä sarjauudistuksen myötä yhdeksän parhaan joukkoon yltäneet joukkueet pelaavat kaudella 2024 joko Veikkausliigaa tai uutta sarjaa nimeltään Ykkösliiga. Voit lukea lisää tulevasta sarjauudistuksesta täältä.

Kettupaidat käynnistivät Ykköscupin alkulohkon urakkansa viime lauantaina Kokkolan reissulla. Kamppailu eteni tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkue KPV pääsi rokottamaan aivan ottelun loppuhetkillä iskemällä 1-0-voittomaalin erikoistilanteesta. Tappiosta huolimatta JJK:n esitys oli lupaava.

– Lauantaina saatiin vihdoin avattua meidän kilpailullinen kausi ja vaikka tappio tulikin, olen tyytyväinen joukkueen esitykseen. Tästä on hyvä jatkaa rakentamista ja nyt kun ollaan vasta helmikuun alussa, tavoitteena on vielä myös testata pelaajia ja erilaisia asioita pelin sisällä. Siitä huolimatta lähdetään tietysti pelaamaan pisteistä ja jos pystymme jatkamaan sillä ilmeellä mihin jäätiin Kokkolassa, meillä on mahdollisuus saada matsista hyvä tuloskin, päävalmentaja Toni Lehtinen ennakoi.

FF Jaro aloitti oman taipaleensa Ykköscupissa 1-0-tappiolla SJK Akatemiaa vastaan. JJK ja Jaro ovatkin siis neljän joukkueen lohkossaan molemmat nollilla samalla maalierolla. Yksinkertaisen sarjan jälkeen kustakin lohkosta kaksi parasta joukkuetta etenee jatkoon, minkä lisäksi jatkoon pääsee kaksi parasta lohkokolmosta.

Ykköscupin säännöt sallivat myös kahden sopimuksettoman testipelaajan käytön per ottelu, joten lauantaina JJK-paidassa kentällä nähtäneen testipelaajan statuksella 20-vuotias keskikenttäpelaaja Riku-Veli Niska.

– Jarolla on nyt uusi valmentaja (Ward) ja heillä on yhdessä yksi peli alla, jonka he hävisivät myös viime hetken maalilla. Uuden valmentajan alaisuudessa he hakevat todennäköisesti vielä hieman omia askelmerkkejään, mutta ovat pystyneet pitämään hyvin runkopelaajiaan ja tulevat varmasti tänäkin vuonna olemaan yksi Ykkösen kärkijoukkueista. Kaiken kaikkiaan odotan vauhdikasta peliä.

– On kuitenkin harmittavaa, että joudumme lähteä pelaamaan kotipeliämme Pietarsaareen asti. Se on ikävää tietysti pelaajille, mutta myös meidän omille kannattajille, ettei heillä ole nyt oikein mahdollisuutta päästä seuraamaan meidän otteita kentän reunalta. Kiitos kuitenkin Jarolle, että he tulivat hienosti vastaan ja saatiin sovittua nämä pelijärjestelyt erittäin tyylikkäästi, Lehtinen kiittelee.

Mikäli et pääse huomenna reissaamaan paikan päälle, FF Jaron ja JJK:n välinen ottelu näytetään suorana SolidSport-palvelussa. Lähetys on maksullinen.

Myös JJK:n Twitter seuraa tuttuun tapaan ottelun kulkua.