Lauantaina vastassa FCV – Antti-Pekka Kesonen Kettupaitaan

22.03.2024
Kuva: Antti-Pekka Kesonen on vieraillut Harjulla viimeksi MP:n paidassa (📸 Jussi Reinilä)

Ykkösen sarjakausi starttaa kolmen viikon kuluttua ja Kettupaidoilla onkin kalenterissaan enää kaksi harjoitusottelua ennen virallista kauden aloitusta. Ensimmäinen näistä kahdesta ottelusta pelataan lauantaina Vehkahallissa, kun FC Vaajakoski isännöi talven toista derbyä. Kettuleiristä kuuluu pelipäivän aattona myös sopimusuutisia: Kokenut Antti-Pekka Kesonen saapuu vahvistamaan JJK:n keskikenttää.

Vuonna 1994 syntynyt Kesonen on alun perin FC Blackbirdin kasvatti, vaikka onkin pelannut käytännössä koko aikuisuransa poissa Jyväskylästä. Mikkelin Palloilijoihin kymmenisen vuotta sitten kasvattajaseurastaan siirtynyt Kesonen on tahkonnut Jyväskylästä lähdettyään yhteensä lähes 200 ottelun verran Ykkösessä ja Kakkosessa. MP:n ja Mikkelin Pallokissojen lisäksi mies on edustanut Atlantista ja viimeisimpänä PEPO:a.

Pallovarma ja monipuolinen keskikenttäpelaaja palaa nyt pitkän tauon jälkeen Jyväskylään ja vetää ensimmäistä kertaa päällensä Kettupaidan.

– Liityn todella hyvin mielin joukkueeseen! En ole aiemmin edustanut FC Blackbirdin lisäksi muita jyväskyläläisseuroja. Keskusteltuani Brianin (Page) ja Pekan (Nykänen) kanssa sain kuitenkin hyvän kuvan joukkueen toiminnasta ja myös pelilliset asiat osuivat hyvin yhteen.

– Treeneissä on ollut hyvä meininki ja intensiteetti. Joukkueessa on erittäin paljon taitoa ja potentiaalia. Sarjassa meidän pitää ehdottomasti lähteä taistelemaan kärkisijoista, Kesonen vakuuttaa.

JJK:n julkaistut pelaajasopimukset on listattuna täällä.

Kuva: Jyväskylän derbyt tekevät paluun kaudella 2024 (📸 Jussi Reinilä)

Lauantaina FC Vaajakosken isännöimä derby

Huhtikuun puolessa välissä starttaava Ykkösen kausi lähestyy kovaa vauhtia, mutta ennen sitä ehditään pelata vielä yksi pre-season derby! JJK ja FC Vaajakoski ottivat viimeksi mittaa toisistaan helmikuussa. Vehkahallissa pelattu taisto päättyi tuolloin maalittomaan tasapeliin, vaikka molemmilla oli useampi tontti maalintekoon.

Taistossa oli aistittavissa paikallispelin kiihkeyttä ja ottelu myös kiinnosti, sillä liput myytiin loppuun hyvissä ajoin ennen aloitusvihellystä. Liput lauantain kamppailuun ovat myynnissä FCV:n lippukaupassa osoitteessa: events.liveto.io niin kauan kuin niitä riittää, joten nyt kannattaa olla ajoissa hereillä!

Lauantain kotijoukkue FCV on pelannut sitten edellisen JJK-kohtaamisen parikin kovaa harjoitusottelua. Toissa viikonloppuna se vieraili IFK Mariehamnin luona Ahvenanmaalla ja viime viikolla MP:n kotikentällä Mikkelissä. Veikkausliigaseuran vieraana kyyti oli odotetusti melko kylmää, mutta mikkeliläisten kanssa päädyttiin 1-1-tasuriin. Maalin iski edellisessä derbyssä maalipuitakin kolistellut ja vastikään Vaajakoskelle siirtynyt hyökkääjä Genc Kovaqi.

JJK:n kahdella tappiolla (OLS ja JIPPO) käynnistynyt talvikausi on ollut nousujohteinen, sillä viimeisestä neljästä ottelusta se on voittanut kolme (tuplaottelut Reipasta vastaan & KuPS Akatemia) ja pelannut yhden tasapelin (FCV). Vaikka iso osa viime kaudella Kettupaidassa pelanneista jatkaa yhä joukkueessa on se myös uudistunut melkoisesti niin pelaajiston kuin valmennuksenkin osalta. Talvikaudella onkin nähty peluutusta laajalla ringillä, mikä on tarjonnut hyvän mahdollisuuden pelaajille näyttää osaamistaan uuden päävalmentajan alaisuudessa.

FC Vaajakoski vs JJK || la 23.3.24 klo 17:15 || Vehkahalli
Liput: events.liveto.io