Lauantaina Vaasaan VIFK:n vieraaksi

22.05.2015

2015-05-13_jjk-eif_0032

VIFK:n isännöimä ottelu alkaa Hietalahden stadionilla kello 16.

VIFK on neljästä täksi kaudeksi nousseesta joukkueesta viimeinen, jonka JJK kohtaa. Viime viikolla Kettupaidat kohtasivat EIF:n kotikentällään ja PS Kemin vieraissa – voittaen molemmat. Nyt JJK lähteekin hakemaan kolmatta peräkkäistä voittoaan vaasalaisten kustannuksella.

Ykköstä on pelattu nyt neljä kierrosta ja JJK nousi viime viikon voittojen myötä sarjassa kolmanneksi. Äitienpäivänä Mikkelissä koetun kirvelevän 1-0-tappion sisuunnuttamina ketut jyräsivät vahvoilla esityksillä ansaittuihin voittoihin EIF:stä ja PS Kemistä, vaikka pisteet eivät helpolla tulleetkaan. Etenkin Kemissä nähtiin kuitenkin molempiin suuntiin yhtenäinen joukkue, joka piti oman päänsä jämäkästi puhtaana ja oli hyökkäyssuuntaan riittävän tehokas.

Viime kauden tapaan maalintekovastuuta jakaa jälleen useampikin Kettupaita – toistaiseksi kaikilla maaleilla on eri tekijä. Viimeisimpänä onnistuivat Antto Hilska ja kaimansa Tapaninen EIF:n verkkoon, Kemissä ottelun ainokaisen taas viimeisteli Aleksis Lehtonen Benno Hanslianin esityöstä.

Tiivistahtinen toukokuu on sekä vaatinut lepuutuksia että tuonut mukanaan myös joitain loukkaantumisia. Isommilta takaiskuilta on kuitenkin vältytty, kun  Tommi Karin polvivammakin osoittautui pelättyä lievemmäksi. Viime viikolla huilannut Matti Lähitie on jälleen mukana Vaasassa, Robert Taylor ja Janne Kuhmonen sen sijaan eivät vielä – mutta kaksikko saatetaan nähdä Villikettujen riveissä jo sunnuntaina Säynätsalossa.

Isännillä avausvoitto tähtäimessä

Nyt vastaan asettuva VIFK hakee nyt puolestaan kauden avausvoittoaan. Tomi Kärkkäisen luotsaama joukkio pitää sarjataulukossa perää – neljästä ensimmäisestä ottelusta on plakkarissa vain yksi piste, joka tuli kauden avanneesta 1-1-tasapelistä EIF:n vieraana. Tappioista huolimatta vain PK-35 on onnistunut jättämään vaasalaiset maaleitta ja tehomiehenä on häärinyt hyökkääjä Males Lombo, joka on viimeistellyt kolme vaasalaisten neljästä toistaiseksi tehdystä maalista.vifk-jjk-23052015-ilmo

Veräjää VIFK:ssa vartioi vuosikausia Veikkausliigaakin tahkonnut Janne Henriksson. Jyväskyläläisille tutuin nimi vaasalaisten riveissä on kuitenkin Kettupaidassa kaudet 2010-2012 pelannut kärkimies Lasse Linjala.

Sekä VIFK että Veikkausliigassa pelaava VPS pelaavat kotiottelunsa Hietalahden stadionilla. Myös Vepsu on aloittanut kautensa takkuillen, keräten VIFK:n tavoin vasta yhden tasuripisteen – niinpä kotijoukkueella onkin nyt hakusessa Hietalahden ensimmäinen kotivoitto kaudella 2015.

Kannattajat jälleen mukana

Kotivoiton torpedoimisessa Kettupaitoja lähtee jälleen auttamaan runsaslukuinen kannattajajoukko.

Harjun Pojat lähtevät matkaan Harjukadulta kello 11 lauantaiaamupäivänä ja bussivaihdoksen myötä tilaa on vielä jäljellä – ilmoittaudu matkat@harjunpojat.fi ja lähde mukaan!

Ykkösen viides kierros, VIFK – JJK, lauantaina 23.5. klo 16, Hietalahden stadion, Vaasa