Lauantaina suunta SJK:n vieraaksi

25.08.2017

2017-07-16_jjk-sjk_0010

JJK:n elokuu päättyy ottelulla SJK:n vieraana.

Ottelun jälkeen on pieni maaottelutauko ja seuraavan kerran kamppaillaan kotikentällä torstaina 7.9., kun Harjulle vieraaksi saapuu FC Lahti.

Vuorossa on joukkueiden kolmas keskinäinen kohtaaminen: toukokuussa Seinäjoella isännät ottivat niukan 1-0-voiton Erfan Zenelin maalilla ja saman yhden maalin voiton se näytti vievän myös vieraillessaan Vaajakoskella heinäkuussa. Aristote Mboma iski tuolloin vieraat johtoon jo alkuminuuteilla ja vaihtomies Sergi Arimany viimeisteli vielä viimehetkillä loppulukemiksi 0-2.

Myös edellisessä ottelussa JJK sai shokkihoitoa jo alkuhetkillä, kun HJK vieraili viime sunnuntaina Harjulla ja Demba Savage iski jo toisella minuutilla vieraat johtoon.

– HJK:n voittoa nyt ei voi pitää varsinaisesti yllätyksenä, mutta kieltämättä odotin, että olisi saatu vähän paremmin laitettua kampoihin. Niin varhainen maali teki vaikeutti sitä kuitenkin melkoisesti, päävalmentaja Juha Pasoja toteaa.

– Aika paljon se muistutti kauden ensimmäistä HJK-kotiottelua. Tunnin verran saatiin jälleen rimpuiltua mukana ennen kuin HJK jyräsi voittoon.

Loppulukemat 0-4 eivät jättäneetkään jossiteltavaa. SJK:n vieraana elokuun puolivälissä HJK oli kuitenkin vielä murskaavampi vieras – Seinäjoella helsinkiläiset latoivat taululle peräti 0-6-lukemat.

sjk-jjk-valmistavat-harjoitukset-hippos-20170825_120849

HJK:lta saamansa kurituksen jälkeen SJK on kuitenkin kasannut rivinsä ja ottanut kaksi yhden maalin voittoa: Interistä Billy Ionsin ja FC Lahdesta Dani Hatakan maalin turvin.

– Valmentajaksi kesken kauden tulleen Manuel Rocan vaikutus on kauden edetessä alkanut näkyä ja peli on pääosin muuttunut organisoidummaksi. Myös uudet pelaajat ovat olleet hyviä lisäyksiä ja tasapainoinen joukkue nyt onkin.

– Jos vain saadaan pallollinen pelimme sille tasolle mitä se on viikolla ollut, saadaan myös hyödynnettyä paremmin pelaajien vahvuuksia – esimerkiksi Sasalle (Jovovic) saadaan enemmän palloja maalille, jossa hän on parhaimmillaan.

JJK:lta Felix Gustavsson palaa kokoonpanoon oltuaan korttitilin täyttymisen vuoksi edellisen ottelun pelikiellossa. SJK:lta puolestaan pitkäaikainen luottovahti ja viimeinen lukko Mihkel Aksalu on lauantaina pelikiellossa.

JJK on sarjataulukossa hännänhuippuna ja kaipaa pisteitä säilyttääkseen sarjapaikkansa. Jokainen piste on tärkeä – ja siksi jokainen ottelukin on tärkeä, sen tietää väistämättä jokainen Kettupaita.

– Samanlaisia asioita on käyty läpi pitkin kautta. Ei ole näkynyt sellaista liiallista puristamista treenikentällä tai joukkueen tekemisessä muutenkaan.

JJK - FC LAHTI 7.9. KLO 18:30