Lauantaina Salossa vastassa uusi tuttavuus SalPa

05.05.2023
Kuva: Ikinuori Mikko Manninen viimeisteli Kettupaitojen kauden avausosuman päällään

Salon Palloilijat eli tuttavallisemmin SalPa isännöi lauantaina toista sarjanousijaa JJK:ta Ykkösen neljännellä kierroksen ottelussa. Molemmilla on kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta plakkarissaan neljä sarjapistettä, joten odotettavissa on tasainen taisto pisteistä haastajan roolissa kauteen lähteneiden joukkueiden välillä.

JJK ja lauantain kotijoukkue SalPa eivät tiettävästi ole aiemmin kohdanneet sarjaottelussa. Salolaisseura pelasi yhtäjaksoisesti parin kymmenen vuoden ajan Kakkosessa pudottuaan Ykkösestä kauden 2001 päätteeksi ja vaikka JJK pelasi samalla sarjatasolla useamman kauden verran 2000-luvun alkupuolella, olivat joukkueet sijoitettuna eri lohkoihin ja eivät näin ollen joutuneet koskaan vastakkain.

Myös pelaajaliikenne seurojen välillä on ollut varsin vähäistä, mutta tämän vuoden SalPa-miehistössä pelaa kuitenkin yksi JJK-kasvatti, sillä salolaisten veräjänsuulla torjuu vielä pari vuotta sitten Kettupaidassakin pelannut Tatu Österlund.

JJK on tasaisessa sarjataulukossa SalPa:n perässä kahden sijan verran (7.), mutta samassa pistemäärässä ja samalla maalierolla. Salolaiset ovat osuneet kuitenkin neljästi, kun taas JJK vaan kahdesti mikä oikeuttaa sinipaidat parempaan sarjasijoitukseen (5.). Vaikka JJK onkin hieman tuskastellut alkukaudesta maalinteon kanssa, on kettujen alakerta esiintynyt Ykkösen peleissä vahvasti, sillä kolmella ensimmäisellä kierroksella sille on tehty vain yksi pelitilannemaali.

Molemmat joukkueet etenivät viime viikolla jatkoon myös Suomen Cupin neljännelle kierrokselle. JJK nappasi jatkopaikan kukistamalla Imatralla IPS:n Arttu Leivosen ja Shirman Osson maalein, mutta SalPa joutui jännittämään jatkopaikkaansa aina rankkareille asti. Pilkkukisassa MuSa taipui kuitenkin lopulta selvin numeroin ja sinipaidat jatkavat kettujen tapaan Cup-junan kyydissä.

Kettupaidat aloittivat kautensa vieraskentillä tasapelillä (KPV) ja tappiolla (Gnistan), mutta peliesitykset olisivat mahdollistaneet isommankin pistesaaliin. Viime viikolla JJK avasi vihdoin myös Ykkösen kotikautensa runsaslukuisen yleisön edessä Viitaniemen liikuntapuistossa varsin komealla tavalla, kun sarjakakkonen SJK Akatemia kaatui 2-0-lukemin! Isännillä oli vajaan tunnin tietämillä todellinen tehohetki, sillä molemmat maalit syntyivät parin minuutin sisään: kauden maalitilin avasi Mikko Manninen ja heti perään maalintekoa jatkoi Robin Saastamoinen.

Joutsenlaumanakin tunnettu SalPa aloitti Ykkösen kautensa hienosti kotivoitolla JäPS:stä, mutta kärsi toisella kierroksella tappion SJK Akatemian vieraana. Kolmannella kierroksella se oli niin ikään tappiolla Helsingin IFK:ta vastaan aivan viime minuuteille saakka, kunnes juuri vaihdosta sisään tullut ja kärkeen nostettu kookas nigerialaistoppari Michael John tasoitti pelin viidennellä lisäaikaminuutilla kulmapotkuhässäkän keskeltä. SalPa:lla onkin kokenut, fyysinen ja isokokoinen miehistö, joka on vaarallinen erityisesti erikoistilanteissa.

JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen tiedostaakin hyvin lauantaisen vastustajan vaarallisuuden.

– SalPa:lla on fyysinen jengi, mistä löytyy kokemusta ja heillä on myös oma, selkeä tapansa pelata. Erikoistilanteet on heidän iso vahvuutensa ja meidän pitääkin kiinnittää niihin tilanteisiin erityisesti huomiota, jotta voimme nollata niistä syntyvät maalintekopaikat.

– SalPa on aloittanut kautensa hyvin ja on vaikea voitettava kotikentällään. Varmasti vaikea ottelu tulossa. Viime lauantaisen kotivoiton jälkeen pääsemme kuitenkin itsekin lähtemään ihan luottavaisilla mielillä Saloon hakemaan hyvää tulosta. Uskon, että pystymme tarjoamaan viihdyttävän jalkapallo-ottelun ja hyvän väännön pisteistä. Ja olisihan se kiva nähdä jonkunnäköistä tambalaakin siellä kentällä, Lehtinen toivoo.

SalPa – JJK || la 6.5.23 klo 16 || Salon Urheilupuisto || Ruutu+