Lauantaina PS Kemin vieraaksi: ”Hieno ottelu tulossa!”

11.09.2015

2015-07-11_jjk-pskemi_0029

JJK palaa parin viikon tauon jälkeen jälleen tositoimiin, kun ottelut jatkuvat kiihkeällä kärkikamppailulla Kemissä!

Kettupaidat matkaavat lauantaina PS Kemin vieraaksi toista kertaa kuluvalla kaudella. EIF-ottelun siirron myötä JJK:kin on viettänyt maajoukkuetaukoa, sillä edellinen peli oli 27.8. MP:ta vastaan. Pääkäskyttäjä Juha Pasoja otti tauon vastaan mielellään.

– Tauko otteluista tuli meille ihan hyvään paikkaan. Ensimmäinen viikko vedettiin treeneissä vähän tiukemmin, tällä viikolla ollaan sitten otettu kevyemmin ja keskitytty lauantain peliin.

– Hienoa oli, että EIF-ottelun siirto onnistui – nyt saadaan maajoukkuemiehetkin mukaan peleihin. Tästä alkaakin tiukka rupeama, kun seuraavien reilun parin viikon sisään pelataan viisi ottelua. Meillä alkaa kuitenkin olla miehistö tällä hetkellä aika hyvin terveenä, joten rotaatioonkin on varaa. Mikko Mannisen ja Jasin Abahassinen toipuminen on edennyt hyvin, eikä uusia kolhuja ole tullut kuin Severi Vielmalle – myös tuore mies Settyslas Loutelamio on sivussa, mutta molempien pitäisi selviä lyhyillä huileilla.

2015-08-27_jjk-mp_0020

”Tärkeä ja hieno ottelu”

Ottelu JJK:n ja PS Kemin välillä on jälleen varsinainen kuuden pisteen kamppailun. Koko kauden kärjessä keikkunut PS Kemi on tällä hetkellä seitsemän pisteen päässä toisena ja kolmantena tasapisteissä olevista TPS:sta ja JJK:sta. PK-35 on pisteen kaksikkoa jäljessä ja AC Oulu edelleen pisteen vantaalaisten takana.

Maalieron myötä nyt kolmantena majailevilla Kettupaidoilla on tällä hetkellä pelattuna kaksi ottelua vähemmän kuin edellään olevalla kaksikolla – mahdollisuudet ovat siis edelleen mihin vain. Lauantain ottelua onkin odotettu kiivaasti molemmissa leireissä, eikä kettukäskyttäjä ole poikkeus.

– Todella innolla odotan kyllä. Ottelu on molemmille todella tärkeä, voitolla PS Kemi nykäisisi jo kymmenen pisteen hajuraon muihin ja toisaalta meillä on voitolla mahdollisuus kaventaa sitä eroa.

– Toisaalta kyllähän tässä vaiheessa kautta jokainen peli on erittäin tärkeä – jokainen piste on kallisarvoinen, kun kärki on näin tasainen.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kertaalleen niin Kemissä kuin Jyväskylässäkin ja JJK on voittanut molemmat ottelut: Kemin Karihaarasta pisteet lähtivät keväällä Aleksis Lehtosen 0-1-maalilla, kotikentällään Kettupaidat taas nakuttivat taululle selkeät 3-1-lukemat Antto Hilskan, Robert Taylorin ja Jasin Abahassinen osumilla – kemiläisten ainokaisen puski toppari Felix Gustavsson.

Muutoinkin JJK:lla on mainio rekordi kärkikohtaamisista, sillä neljän parhaan joukkueen keskinäisissä kohtaamisissa Kettulauma on voittanut toistaiseksi kaikki paitsi 0-0-tasapeliin päättyneen ensikohtaamisen TPS:n kanssa. Nyt JJK:lla on takanaan kotivoitto MP:sta, PS Kemi taas kävi Turussa tasaamassa pisteet.

– Olemme voittaneet kaksi aiempaa peliä kemiläisiä vastaan, joten kyllä meillä eväät on voittaa nytkin, kun vaan oma peli saadaan rullaamaan. Erityisen tärkeää etenkin PS Kemiä vastaan on, että oman maalin edessä on oltava tarpeeksi kova.

Nyt ottelu pelataan Sauvosaaren nurmikentällä ja Pasoja odottaa hienoa ottelutapahtumaa.

– Kun aikoinaan itse olen Sauvosaaressa pelannut, oli nurmi siellä aina hyvässä kunnossa – ja niin sen käsittääkseni pitäisi olla nytkin. Porukkaa on varmasti tulossa paljon ja mekin saamme jälleen omat kannattajat tukemaan, niin tunnelmaa varmasti riittää.

Erityisen merkittävän ottelusta Pasojalle itselleen tekeekin visiitti synnyinseuduille.

– Onhan se aina mukavaa päästä käymään Kemissä, Paso myhäilee.

– Toivottavasti lyhennetään omaa paluumatkaa vähän sillä, että tullaan kolmen pisteen kanssa takaisin!

Ykkönen: PS Kemi – JJK, lauantaina 12.9.2015 klo 16:00, Sauvosaaren kenttä, Kemi

Edustuksen matkatessa vierasotteluun on A- ja B-nuorilla pelit kotikentällä:

AB_karkikamppailut