Lauantaina Harjulla vastassa KäPa – Cupissa jatkoon rankkareilla

19.05.2023
Kuva: Gentrit Kovaqi ja Roope Salo urakoivat viime viikolla täydet minuutit (📸 Ilkka Salminen)

JJK eteni keskiviikkona jatkoon Suomen Cupissa kukistettuaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen Mikkelin Palloilijat. Tiivis ottelutahti saa jatkoa jo lauantaina, kun Harjulle saapuu vieraaksi nousijajoukkue KäPa klo 16 alkaen.

JJK eteni keskiviikkona Suomen Cupissa viidennelle kierrokselle kukistamalla vieraskentällä MP:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kotijoukkue MP siirtyi johtoon ottelun 8. minuutilla, kun joukkueen kapteeni Niila Forsell leikkasi vasemmalta boksiin ja Musan Salamasta tälle kaudelle sinipaitoihin siirtynyt suurikokoinen hyökkääjä Egzon Avdi viimeisteli tarkasti maalin edustalta.

Pitkään kamppailu eteni vailla sen suurempia tapahtumia pitkälti kotijoukkueen hallinnassa ja varsin nuorella miehistöllä liikkeellä olleella JJK:lla oli vaikeuksia päästä rakentamaan omaa peliään. Hallinnastaan huolimatta mikkeliläiset eivät saaneet kuitenkaan lisättyä johtoaan ja tauolle siirryttiin MP:n 1-0-johdossa.

Toisen jakson edetessä myös JJK:n peli alkoi rullata paremmin ja alkoi syntyä puolittaisia paikkoja. RoPS:sta Kettupaitaan tänä keväänä siirtynyt Eetu Venäläinen pelasi ensimmäiset minuuttinsa sitten Ykköscupin ja miehelle tarjoutuikin yksi ottelun parhaista maalipaikoista reilun tunnin kohdalla, kun Lari Liukkonen ja Arttu Leivonen syöttelivät Venäläiselle vetopaikan. Laukaus painui kuitenkin ohi maalin.

Lopulta vaihdosta sisään tullut, 17-vuotias Lauri Rutanen puski komeasti 1-1-tasoituksen Jimi Saarikon nappisyötöstä, kun vain 5 minuuttia varsinaista peliaikaa oli pelaamatta.

Suomen Cupin sääntöjen mukaisesti tasatuloksesta edettiin suoraan pilkuille. JJK:n vetäjät järjestyksessä Leivonen, Tatu Hoffren, Rutanen sekä Timi Rantamäki onnistuivat kaikki pilkuissaan ja kettumaalia vartioinut 17-vuotias Jerry Kananen nousi rankkarikisan sankariksi torjumalla kaksi kotijoukkueen neljästä yrityksestä! Näin JJK eteni Cupissa viidennelle kierrokselle. Viidennen kierroksen arvonta suoritetaan ensi viikon tiistaina ja ottelut pelataan kuun vaihteessa.

Tulikuuma JJK-hyökkääjä Rutanen on ollut alkukauden huippuvireessä ja iskenyt B-nuorten Ykkösessä 9:ssä pelaamassaan ottelussa peräti 17 osumaa ja johtaa kirkkaasti oman sarjansa maalipörssiä. Nyt ”Ruttis” sai vyölleen kaksi osumaa myös edustusjoukkueen mukana.

JJK:n juhlia varjosti kuitenkin vielä vahvasti mielessä ollut suru-uutinen. Tunteikkaassa ottelussa muistettiinkin monin tavoin viime viikonloppuna menehtynyttä MP-pelaajaa Joona Juntusta. Myös viikonlopun Ykkösen kierroksella tullaan viettämään hiljainen hetki Joonan muistolle. JJK-perhe haluaa toivottaa vielä paljon voimia MP:n koko seurayhteisölle sekä pelaajan läheisille.

Ottelun huippuhetket ovat katsottavissa osoitteessa ruutu.fi

Kokoonpanot ja tilastomerkinnät löytyvät Palloliiton tulospalvelusta.

Kuva: Kaksi pilkkua torjunut Kananen nousi rankkarikisan sankariksi (📸 Jukka Laitinen)

Lauantaina Harjulla vastassa sarjanousija KäPa

Kettupaitojen ottelutahti jatkuu tiiviinä, kun lauantaina Harjulle saapuu sarjanousija Käpylän Pallo Helsingistä. JJK:n tapaan KäPa:n miehistön runko koostuu sen omista kasvateista ja seura onkin tunnettu laadukkaasta junioritoiminnastaan. Käpylän Pallon tunnetuimpiin kasvatteihin kuuluu varmasti Simo Valakari poikineen ja perheen nuorin poika Toivo edustaa seuraa myös tällä kaudella Ykkösessä. KäPa:n B-juniorit ovat hallinneet ikäluokkansa SM-sarjaa jo vuosien ajan ja nyt se alkaa näkyä myös edustusjoukkueeseen asti kasvaneiden pelaajien vahvoina otteina.

Helsinkiläisjoukkueen nousu Ykköseen ratkesi vasta aivan kauden viimeisessä ottelussa, kun se taisteli Kakkosen A-lohkossa viimeiseen asti noususta JIPPO:n kanssa. Nousu varmistui, kun KäPa voitti yläloppusarjassa joensuulaiset vieraissa 1–0. Ratkaisumaalin tälläsi yläriman kautta Joonas Salmi juuri ennen puoliaikaa. Tasapeli olisi riittänyt nousuun JIPPO:lle, mutta viimeisen kierroksen voitolla KäPa nousi kahdella pisteellä Jipon ohi sarjataulukossa.

KäPa:n runko on pysynyt pitkälti samana viime kauteen verrattuna, mutta se on onnistunut hankkimaan riveihinsä myös ylemmän sarjan kokemusta etenkin alakertaansa, kun Pasi Forsman sekä oma kasvatti Juri Kinnunen palasivat takaisin seuraan. Viime kauden joukkueen paras maalintekijä Kristian Yli-Hietanen siirtyi puolestaan Valkeakosken Hakan riveihin pelaamaan Veikkausliigaa.

Voitolla ja tasapelillä kautensa aloittaneen KäPan vire on hieman hiipunut viime viikkoina ja kolmelta viimeiseltä kierrokselta se ei ole onnistunut saalistamaan pistettäkään. Vaikka maalinteko onkin sujunut viime kauden tapaan hyvällä tahdilla, on puolustuspäässä kuitenkin ollut vaikeuksia. Suomen Cupissa se eteni JJK:n tapaan viidennelle kierrokselle kukistettuaan keskiviikkona Kolmosessa pelaavan Tuusulan Palloseuran selvin numeroin.

Kettupaidoilla on plakkarissaan viideltä ensimmäiseltä kierrokselta viisi pistettä, mikä oikeuttaa 8. sijaan, kaksi pykälää vierailijaa ylemmäs. JJK starttasi kotiottelunsa myöhäisen kevään vuoksi varakentällään Viitaniemessä, mutta edelliskierroksella se isännöi Helsingin IFK:ta varsin heikkokuntoisella ja pehmeällä, mutta auringon paahtamalla Harjun nurmella. Ottelusta muodostuikin tiukka ja fyysinen taisto, missä jaettiin myös vino pino varoituksia. Hyvätunnelmaisessa ottelussa oli vauhtia ja tapahtumia ja kummatkin joukkueet kolistelivat maalikehikoita. Maaleja ei kuitenkaan lopulta nähty ja näin pisteet jaettiin 0-0-lukemin.

JJK:n toppariparina luutinut kaksikko Gentrit KovaqiAntti Åke pelasi varmat ysikymppiset ja etenkin Kovaqi suorastaan dominoi oman alueensa pääpalloissa pitäen Sakari Tukiaisen hyvin pihdeissään. Ville Viljala pääsi melko helpolla maalillaan, vaikka joutui pariin kertaan venyttämään hanskansa pallon tielle torjuen kauden kolmannen nollapelinsä. Vahvana kotijoukkueena tunnetun JJK:n puolustus oli jälleen rautainen ja onhan edellisestä tappiosta kotikentällä ehtinyt kulua jo yli 1000 päivää!

JJK ja Käpylän Pallo ovat kohdanneet edustusjoukkuetasolla viimeksi kaudella 2006, tuolloin joukkueet pelasivat Kakkosen A-lohkossa ja JJK nousi kauden päätteeksi Ykköseen. Nyt heti perään, 17 vuotta myöhemmin päästäänkin jälleen ratkomaan joukkueiden välistä paremmuutta aina aurinkoisella Harjulla!

JJK – KäPa || la 20.5.23 klo 16 || Harjun Stadion

Otteluisäntänä toimii Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK. Ennen pelin alkuvihellystä joukkueet ja otteluisäntä nostavat punaisen kortin rasismille.

Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä jjk.fi sivun oikean reunan ”JJK Shopissa”. Katso tarkempi tapahtumainfo klikkaamalla tästä.

Mikäli kausikorttisi on yhä noutamatta, saat napattua sen pääportin lippuluukulta peliin saapuessasi.

HUOM! Kuntomaailman klubilainen, pääset lauantain matsiin veloituksetta esittämällä jäsenkorttisi (tai kulkuavainta) lipunmyyntipisteellä.