Latikka ei pelkää Honkaa

04.05.2011

13-tuomas-latikka-jjk-2011JJK-ikoni Tuomas Latikka on rauhallinen perjantaisen liiga-avauksen alla. Vastaan tuleva FC Honka ei pelota, vaikka espoolaiset ovat perinteisesti olleet etenkin alkukaudella erittäin vahvoja.

– Kova jengihän siellä on vastassa, mutta erittäin luottavainen olo tässä on. Ei mitään epävarmuutta, ihan varmasti pystytään haastamaan Honka, Latikka sanoo.

– Me ollaan löydetty oma tapa pelata. Vaikka tietysti on jouduttu vähän muuttamaan peliä loukkaantumisten takia, kyllähän se vaikuttaa väkisin jos kärjessä on Tunden sijaan Tommi Kari. Pidän kuitenkin vahvuutena sitä, että pystytään pelaamaan useammalla eri tavalla.

Alkukauden ottelutahti on hurja, mutta Latikka ei valita – kuten ei siitäkään, että JJK:n tuplavierasottelut osuvat pääsääntöisesti maantieteellisesti etäämpänä olevia joukkueita vastaan.

– Tuleehan toukokuussa pirunmoinen kiire, ei siitä pääse mihinkään. Mutta liigalle tekee hyvää, että pelataan paljon. Mitä vierasreissuihin tulee, niin mä tykkään istua bussissa. Ei se siitä voivottelemalla parane.

Vaikka alkava kausi on jo taistelijan kymmenes JJK-nutussa, on mukana tällä kertaa paljon erityistä. Paitsi, että kasassa on kaikkien aikojen kovin joukkue, on Latikka ensimmäistä kertaa urallaan Kettupaitojen kapteenistossa. Lisäksi nimekkäin paluumuuttaja Mikko Manninen on Topin hyvä ystävä.

– Mulle Manun paluu oli tosi iso juttu. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että se on ihan liigan parhaita pelaajia – ellei paras.
– Loistava jätkä muuten, mutta kalaa se ei saa ja ravikimpat menevät miinukselle, Latikka kuittaa.

Kapteenistoon kuuluminen ei toistaiseksi ole kasvattanut työmäärää.

– Lähinnä olen sellainen sivustakatsoja ollut vielä. Katselen mitä ne vanhukset siellä touhuavat.

Veikkausliigan avausottelu FC Honka – JJK Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 6.5. kello 18.30.