Latikan toipuminen aikataulussa

30.03.2012

Liigakauteen valmistautuvassa kettuleirissä on yksi erityisen onnellinen treenaaja – luottopuolustaja Tuomas Latikka on alavatsavammansa päässyt jälleen harjoitussorvin ääreen. Mies onkin loistanut tyytyväisyyttään kilpaa kevätauringon kanssa.

 

– Ensimmäistä kertaa syksyn Inter–pelin jälkeen pystyy nyt liikkumaan kunnolla, kyllähän se tuntuu hyvälle, Latikka hehkuttaa.

 

– Niinkin sinällään ankea juttu kuin se, että voi mennä kuntosalille ja polkea kuntopyörällä hien pintaan, saa nyt hymyn huulille, seuraikoni nauraa.

 

Pitkin viime kautta vaivanneesta alavatsasta löytyi lopulta pitkien tutkimuksien jälkeen repeämä, joka korjattiin helmikuussa leikkauksella. Toipuminen on edennyt odotetun aikataulun mukaan ja nyt on lääkäriltä saatu lupa heittää kävelykepit nurkkaan ja aloittaa fyysinen harjoittelu.

 

– Sitä odottaa, että pääsee tosissaan liikkumaan ja aikanaan pelaamaan niin, ettei minnekään satu. Viime kauden sai runtattua läpi, mutta oikeastaan kaiken aikaa jonnekin sattui ja sitä joutui miettimään, kertaa Latikka.

 

– Nyt kun asiaa ajattelee, niin tuota olisi silloin pitänyt vain tutkituttaa niin kauan, että syy kipuun olisi lopulta löytynyt. Mutta kun sen kanssa pystyi kuitenkin pelaamaan, niin sitä sitten vain halusi pelata. Pelikausi on Suomessa niin lyhyt, että sen halusi vain pelata kokonaan.

 

Nyt nuo ongelmat on kuitenkin jätetty taakse ja toipuminen on aikataulussa. Leikkauksen jälkeen toipumisennuste oli neljä kuukautta ja siinä vauhdissa ollaan, mutta Topi muistuttaa, että tie takaisin kentälle on vielä pitkä.

 

– Nyt on menossa tietynlainen itsensä uudelleenohjelmoiminen. Ensimmäiset pari kuukautta sitä odotti lenkkarit kädessä eteisessä, että pääseekö jo lenkille – sitten se jäi ja nyt joutui miettimään, missä ne kengät edes on, hyväntuulinen kettupakki kertoilee pilke silmäkulmassa.

 

– Tässä joutuu taas opettelemaan olemaan urheilija, ennen kuin pelaamaan pääsee, Latikka heittää.

 

 

01 Topi

    Seuraikoni tekee paluuta 

 

 

TM