Kvartetti palaa sairastuvalta, Kettupaidat Pietarsaareen kolmen R:n taktiikalla

21.10.2011

10_Korte_venyy_ja_voittaa

Eero Korte on viimein toipunut pelikuntoon. Kuva toukokuun KuPS-ottelusta.

Kettupaidat matkustaa lauantaina Jaron vieraaksi Pietarsaareen. JJK-leiristä kuuluu kauden kolmanneksi viimeisen kierroksen alla vaihteeksi erittäin hyviä uutisia.

– Kaikki pelaajat ovat Okkosta ja Szerovayta lukuun ottamatta pelikunnossa ja käytettävissä lauantaina. Positiivinen ongelma pitkästä aikaa, kun täytyy jättää pelaajia 18 ulkopuolelle, päävalmentaja Kari Martonen toteaa ottelupöytäkirjan rajoituksiin viitaten.

Niin Jani Virtanen, Mikko Hyyrynen, Tamás Gruborovics kuin lähes koko kauden missannut keskikenttäpelaaja Eero Kortekin ovat näin käytettävissä. Tilanne on kauden lopullisten ratkaisujen alla erinomainen.

– Vammojen puolesta kaikki ovat kunnossa, mutta on tietenkin toinen asia millaisessa pelikunnossa kukin tauon jälkeen on.

– Tässä on nyt edessä viimeinen rypistys, kun viikon sisällä pelataan kolme peliä. Jaro on todella haastava vastustaja, mutta joukkue vaikuttaa nälkäiseltä. Sieltä tulee halukkaita pelaajia mukaan, on varmasti vaikea seurata näitä pelejä sivusta, ja halu näyttää on nyt kova, Martonen toteaa.

JJK:n oman pelin sisältöön ei luonnollisesti enää kauden tässä vaiheessa isoja uusia asioita pyritä tuomaan. Joukkue lähteekin Pietarsaareen kolmen R:n taktiikalla.

– Rytmi, rohkeus ja rentous ovat meidän avainsanat. Meidän pitää iskeä rohkeasti kiinni vastustajan pallolliseen, olla itse rohkeita pallollisessa pelissä, hyökkäyspeliä täytyy pystyä rytmittämään, mutta liikaa ei pidä puristaa. Kun me niiden mukaan onnistutaan pelaamaan, tulee myös haluttu tulos.

– Peli-ilmeen täytyy olla, ja se myös on erilainen kuin Vaasa-pelissä, Martonen lupaa.

Jaro-JJK Pietarsaaressa lauantaina kello 14.00.