KuPS nurin Virtasen kanuunalla, Kettupaidat takaisin liigakärkeen

23.05.2011

26-jani-virtanen-jjk2011JJK:n voittoputki sai maukkainta mahdollista jatkoa, kun joukkue niisti vierailija KuPS:a 2-0 (0-0) -lukemien arvoisesti Harjulla maanantai-iltana.

Tasaisen ottelun ratkaisijaksi nousi JJK-uransa ensimmäisen liigamaalin huimalla puolivolleylla päälle kolmestakymmenestä metristä 59. minuutilla pommittanut Jani Virtanen. Lopullisesti ottelu ratkesi hetki ennen täyttä aikaa, kun Mikko Hyyrynen kaadettiin kuopiolaisten boksissa ja Tamás Gruborovics niittasi kuulan pilkulta vasemmallaan varmasti reppuun. Maali oli myös Gruborovicsille ensimmäinen JJK:n paidassa Veikkausliigassa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä. KuPS pääsi muutamaan vaaralliseen hyökkäykseen, joista parhaan tuhri Dickson Nwakaeme ohilaukaukseksi. Isäntien parhaat paikat siunaantuivat Virtaselle, Mikko Manniselle, Eero Kortteelle ja Hyyryselle, mutta laukaukset jäivät joko uupumaan tai suuntautuivat ohi maalin.

Toisella jaksolla Kettupaidat saivat selkeämmin otteen pelistä, ja KuPS:n puolustus oli paikoin helisemässä. Mikk Reintam hoiti hyvällä prosentilla kuopiolaisten linjasta heitetyt pitkät pallot. Keskikentällä erityisesti Jukka-Pekka Tuomanen onnistui erinomaisesti katkoissaan, eikä mieheltä juuri harhasyöttöjä nähty.

Hieman ennen tunnin täyttymistä Harjun rankkasateessa nähtiin maaginen hetki. KuPS sahasi JJK-puolustuksen auki, mutta Ilja Venäläisen sijoitus kimposi tolpasta takaisin peliin. Virtanen sai JJK:n purkupallon jälkeen pelivälineen pomppivana pystysyöttönä KuPS-alueen vasempaan laitaan, josta mies ampui huikean laukauksen, joka putosi riman alle ja ohitti hieman maaliltaan ulkona olleen Mikko Vilmusen.

Johtomaalin jälkeen isännät hieman passivoituivat ja KuPS nosti lisää miehiä ylös. Varsinaiset maalitilanteet jäivät kuitenkin näkemättä. Kettupaidoillakin oli tilanteensa johdon lisäämiseen, mutta tietty päättäväisyys nopeissa hyökkäyksissä puuttui. Lopulta 3258-päinen kotiyleisö sai haluamansa, kun JJK:n hyökkäysalueen pallonriisto johti rangaistuspotkuun. Gruborovics kuritti entistä seuraansa ja ratkaisi ottelun ranagaistuspotkullaan.

Voitto nosti JJK:n yksinään sarjakärkeen kolmen pisteen erolla Interiin. Näin!

Nauti historiallisesta KuPS-voitosta ja Jampan vuosituhannen maalista yhteistyökumppanimme Keskisuomalaisen videokoosteesta.