KuPS-JJK: Lopun huikea nousu toi tasapelipisteen Kuopiosta!

15.04.2012

PÄIVITETTY MA KLO 11:35: Linkki videokoosteeseen lisätty loppuun

Kauden avausottelu toi lopulta tasapelipisteen, kun JJK kuroi lopun loistavalla nousulla ja kahdella maalillaan tasoihin KuPS:n rinnalle 2-2-lukemiin. Maalinteossa onnistui ensin Lasse Linjala ja sitten Babatunde Wusu. Kotijoukkueen maalintekijät olivat Ilja Venäläinen ja Paul Obiefule.

 

Ottelun alku meni JJK:n hallinnassa ja KuPS joutui rikkomaan jo alkuminuuttien aikana useampaan kertaan tutusti kettupaitojen oikealla laidalla avauksessa taituroinutta Mikko Mannista. Reilun kymmenen minuutin jälkeen Atte Hoivala tuli sivurajan tuntumassa Mannisen kanssa samaan tilanteeseen turhan kovalla voimalla ja KuPS-pakin polvi osui Manun selkään. Manninen lyyhistyi kentän pintaan ja jouduttiin lopulta vaihtamaan pois kentältä. Tilalle tuli Babatunde Wusu ja kärjessä aloittanut Antto Hilska tippui Mannisen paikalle keskikentän oikealle laidalle.

 

Mannisen poistuminen sekoitti hetkeksi JJK:n peliä ja kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Janne Korhonen ei maalillaan kuitenkaan joutunut sen suurempiin töihin. Pikkuhiljaa kettupaidatkin saivat jälleen juonesta kiinni ja JJK:n hyökkäysosasto piti Mika Hilanderia ja KuPS-puolustusta hereillä. Puoliaika on lopulta suhteellisen tasainen, mutta parhaat maalipaikat tulivat vierasjoukkueelle. Kun viitisen minuuttia varsinaista peliaikaa oli jäljellä, kun Tamás Gruborovics pääsi vapaapotkun jälkitilanteesta kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä – Grubo ei kuitenkaan saanut kunnollista osumaa palloon ja Hilander poimi pelivälineen. Vielä aivan puoliajan viime hetkillä kotijoukkueen puolustus joutui siivoamaan pallon lähes maaliviivalta kulmapotkuksi. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomassa tilanteessa.

 

Toiselle puoliajalle KuPS tuli ryminällä. Joukkuettaan puoliajan aikana useampaan otteeseen pystyssä pitänyt Korhonen joutui esittelemään torjuntarepertuaariaan jo heti alkuminuuteista lähtien. Toisen puoliajan ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kapteeni oli joutunut venymään jo useampaan kertaan ja myös maalikehikoita oli kolisteltu. 56. minuutilla kuitenkaan enää edes Korhosen haamupelastukset eivät auttaneet. Ats Purjeen puskun Korhonen vielä sai torjuttua, mutta torjunnan jäljiltä kakkospallossa oli ensimmäisenä paikalla Venäläinen, joka latasi lähietäisyydeltä pallon voimalla maalin kattoon.

 

KuPS jatkoi maalin jälkeen vyöryttämistään ja toinen maali syntyikin jo kuuden minuutin päästä ensimmäisestä. Keltapaidat pääsivät karkaamaan ylivoimahyökkäykseen ja jälleen Korhonen esitti ensimmäiseen maalintekoyritykseen maailmanluokan gamesaver-torjunnan – mutta jälleen paluupallossa oli ensimmäisenä kotijoukkueen pelaaja, tällä kertaa Paul Obiefule, joka tuplasi isäntien johdon.

 

Kun ottelua oli jäljellä vajaa parikymmentä minuuttia, haki JJK:n päävalmentaja Kari Martonen maalia siirtymällä pelaamaan kolmen miehen alakerralla ja otti vaihdosta kentälle Lasse Linjalan. Suurikokoinen kärkipari Wusu-Linjala aiheuttikin KuPS-puolustukselle heti ongelmia. Muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä Linjala räjäytti yli 70-päisen vierasfanikatraan riemuun viimeistelemällä takakulmaan maalinedushässäkästä JJK:n kauden 2012 ensimmäisen liigamaalin.

 

Tuskin edelliset maalijuhlat olivat ehtineet vaieta, kun ketut iskivät jo toistamiseen. Linjala oli jälleen mukana alustamassa maalia, jonka niittasi puskemalla reppuun – kukas muukaan kuin Babatunde Wusu! Näin kotijoukkue oli yllätetty toistamiseen ja vieraat olivat nousseet parin minuutin sisään komeasti takaa-ajoasemasta 2-2-tasatilanteeseen.

 

JJK haki loppuun asti tiukasti voittomaalia ja pyöritti palloa KuPS:n boksissa, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty. Kauden avausottelusta mukaan lähti siis maukkaalla lopun nousulla hankittu tasapelipiste! Seuraavaksi Kettupaidat kohtaavat Valkeakosken Hakan ensi torstaina, kun kausi saadaan käyntiin myös kotiotteluiden osalta.

 

 

KuPS – JJK 2-2 (56′ Venäläinen, 62′ Obiefule – 86′ Linjala, 87′ Wusu)


Korhonen; Tapaninen (73′ Linjala), Pasoja (v), Nieminen, Turpeenniemi; Innanen, Gruborovics, Tuomanen, Manninen (18′ Wusu); Virtanen, Hilska (64′ Markkula).

 

30-Janne-Korhonen-JJK2012

    Korhonen esitti loistavia torjuntoja

 

Katso videokooste avausottelun maaleista ja maukkaimmista tilanteista yhteistyökumppanimme Keskisuomalaisen verkkosivuilta klikkaamalla tästä. Torstaina mennään Jyväskylässä, tervetuloa Harjulle!

 

TM