KuPS-JJK: Haastajana perinteikkääseen Kuopioon

13.05.2010
KuPS-JJK:
Haastajana perinteikkääseen Kuopioon

JJK matkustaa Veikkausliigan viidennen kierroksen ottelussa ensi maanantaina Kuopioon. Isäntä on yksi suomalaisen jalkapallon kulmakivistä, 87 vuotta tänä vuonna täyttävä Kuopion Palloseura, jonka palkintokaapista löytyy viisi Suomen mestaruutta, kahdeksan hopeaa ja kaksi Suomen Cupin voittoa.

Seurojen yhteinen historia on lyhyt, mutta kiihkeä. Kauden 2007 komean 4-0 -kotivoiton jälkeen JJK ei kuitenkaan ole saanut kuopiolaisilta pistettäkään.

– KuPS on Suomen parhaita junioriseuroja, joka on tehnyt vuosikymmenet hienoa jalkapallotyötä. Sieltä tulee hyviä nuoria savolaispelaajia koko ajan. Varmaan se osaltaan selittää sen, että ollaan oltu heidän kanssaan niin pahasti alakynnessä, JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen myöntää.

JJK:n tavoin myös KuPS on satsannut voimakkaasti kauteen 2010. Vesalainen pitääkin selvänä, että JJK lähtee ”Väli-Suomen derbyyn” takamatkalta haastamaan isompaansa.

– KuPS:lla on erittäin vaarallinen joukkue. Dickson, Ollo, Udah, Venäläinen, Williams, Ogbuefi ja Balogh etunenässä takaavat, että vaikea peli tulee. Saavat meidän Kari, Latikka, Poutiainen, Markkula, Abahassine ja Sinisalo pelata tosi hyvin, jotta saataisiin se ensimmäinen liigapiste KuPS:lta, hän miettii.

 

KuPS-JJK Kuopiossa maanantaina 17.5. klo 20.30.
JJK:n fanibussi lähtee Harjun tilausajolaiturista klo 17.30. Mukaan voi ilmoittautua perjantaihin klo 14 saakka: jenni.pallaskivi@fcjjk.com