KuPS-JJK

18.05.2010
KuPS kiristi niskalenkkiään Kuopion illassa
KuPS-JJK  2-0 (0-0)
66. Dickson Nwakaeme 1-0
86. Oladije Williams 2-0

KuPS ja JJK kohtasivat Kuopion Keskuskentän maanantai-illassa jo kolmannen kerran varsin lyhyen ajan sisällä. KuPS oli vienyt molemmat aiemmat kohtaamiset lukemin 2-1.

JJK:n osalta ilonaiheena oli sairastuvan ruuhkan hellittäminen ja puolustaja Tuomas Latikan ja hyökkääjä Mikko Hyyrysen paluu pelaavaan kokoonpanoon. Kaksikosta Hyyrynen aloitti vaihdosta, mutta Latikka nousi suoraan avauskokoonpanoon.

Ensimmäinen puoliaika oli lievää JJK:n hallintaa, mutta aivan huippuvaarallisia tilanteita ei lopulta saatu aikaan. Kaksikko Christian Sund ja Patrick Poutiainen hallitsi keskikenttää ja peli kulki paikoitellen mukavasti.

Parhaaseen tilanteeseen pääsi Tommi Kari Poutiaisen maukkaasta pystysyötöstä, mutta Karin terävä laukaus suuntautui keskelle maalia ja Joonas Pöntinen isäntien maalilla nyrkkeili pallon kulmaksi.

Maalivahti Mihaly Szerovay hoiti muutaman KuPS:n vaarallisen tilanteen tyylikkäästi.

Toisella puoliajalla kotijoukkue nosti prässinsä tuttuun tapaan ylös, eikä JJK enää pystynyt hallitsemaan palloa. Lyhytsyöttöpeli tyrehtyi, eivätkä pitkät avaukset löytäneet omia pelaajia. KuPS sai otteen. Szerovay joutui torjumaan monta rangaistusalueen rajan tuntumasta tullutta laukausta, kun puolustuslinja valui ja KuPS pääsi vyöryttämään.
Ottelun voittomaali syntyi 66. minuutilla, kun varttia aiemmin kentälle vaihdettu Dickson Nwakaeme pommitti pallon 16 metristä voimalla vasempaan alakulmaan.

Johtomaalin jälkeen JJK sai hetkeksi hyvän otteen, ja paras tasoituspaikka siunaantui Mika Lahtiselle. Mies ei kuitenkaan osunut Tommi Karin matalaan keskitykseen maalin edessä.

Myös Patrick Poutiaisella oli paikkansa, mutta hänenkin laukauksensa pomppivasta keskityksestä epäonnistui täysin.

Ottelu ratkesi 86. minuutilla, kun Oladije Williams survoi 2-0 -maalin kulmapotkun jälkeisestä maalinedusruuhkasta. Mies hölmöili tilanteessa itselleen illan toisen varoituksen ja punaisen kortin juhlimalla osumaa ilman paitaa.

 

Lada KuPS
KuPS JJK
Maalit 2 0
Laukaukset 18 6
Maalia kohti 9 2
Kulmapotkut 5 2
Varoitukset 2 2
Ulosajot 1 0
Yleisöä 1 570
KuPS JJK
3 Holopainen 1 Szerovay
6 Udah (28. Williams) 4 Okkonen
8 Taipale 5 Pasoja
9 Balogh 9 Lahtinen
11 Oravainen 10 Kari
12 Pöntinen 13 Latikka
15 Nykänen 14 Sinisalo (45. Nieminen)
20 Ilo 16 Markkula (61. Hyyrynen)
23 Ollo 18 Abahassine
24 Hoivala 19 Sund (83. Linjala)
27 Venäläinen (52. Nwakaeme -> 90. Ogbuefi) 23 Poutiainen