KuPS Akatemia kaatui harjoitusottelussa

18.03.2024

JJK jatkoi viikonloppuna voittojen tiellä kaatamalla tulevan kauden vastustajansa KuPS Akatemian lukemin 1-0. Pelin ainokainen osuma oli komeaa katsottavaa ja sen täräytti verkon perukoille Sherman Osso Manu Mannisen tarjoilusta!

JJK otti melko odotetusti ottelussa pallonhallinnan itselleen nuoren KuPS-miehistön kärkkyessä omaa iskun paikkaansa. Kettumiehistö sai rakenneltua paikan puolikkaita, mutta aivan viimeiset ratkaisut olivat aavistuksen osoitteettomia tai tyssäsivät vierasjoukkueen puolustukseen, joka vetäytyi ajoittain todella alas eikä jättänyt juurikaan tilaa boksiinsa.

Myös KuPS Akatemialla oli ensimmäisellä jaksolla omat paikkansa, ensimmäisen torjui JJK-maalia vartioinut Jonne Uronen ja toinen vaaranpaikka nähtiin 25minuutin kohdalla, kun vierasjoukkue karkasi nopeaan vastahyökkäykseen. Puolustamaan juossut Manu Manninen pysäytti karkulaisen sääntöjen vastaisesti ja KuPS:lle tuomittiin vapaapotku aivan rangaistusalueen tuntumasta. Vapaapotku painui kuitenkin yli maalin mätkähtäen hallin päätyseinään ja paikka jäi näin hyödyntämättä.

Etenkin ensimmäisen jakson viimeinen vartti pysyttiin käytännössä täysin vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla ja myös ottelun ainoa maali syntyi lähes pariminuuttisen pallonhallintajakson päätteeksi reilun puolen tunnin kohdalla. Keskikentällä ysikymppisen paiskinut ja monta tärkeää palloa katkonut Lasse Laakso levitti oikealle Manulle, joka jatkoi päätyviivan tuntumasta matalana takaviistoon Sherman Ossolle ja ”Shemmu” laukoi pallon takakulmaan.

Toisella jaksolla kotijoukkue suoritti peräti kahdeksan vaihtoa, mikä luonnollisesti sekoitti jonkin verran pakkaa, mutta pelaajat saivat arvokkaita minuutteja Brian Pagen valvovan silmän alla. Tällä viikolla Jyväskylään saapunut Joona Lahdenmäki urakoi topparin tontilla avauskokoonpanossa ja sai näin vyölleen ensimmäiset minuuttinsa Kettupaidassa.

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäisellä jäätiin eli kotijoukkue piti palloa. Hyökkäyksiä rakenneltiin pääasiassa vaihdosta kentälle tulleen oikean laidan kaksikon Arttu Leivonen-Luka Savela toimesta, mutta vaarallisen oloisille keskityksille ei kuitenkaan löytynyt viimeistelijää vaan viimeistely-yritykset karkasivat ohi tai kilpistyivät alas valuneeseen puolustukseen.

Toisen jakson puolivälin tienoilla myös vierasjoukkue sai hyvää painetta aikaan kettujen päätyyn ja JJK:lla oli ajoittain vaikeuksia saada purettua vieraiden prässiä. Ylärimaosumaa lähemmäs ei kuopiolaismiehistö painostusjaksostaan huolimatta kuitenkaan päässyt.

Toisella jaksolla kentällä nähtiin myös kaksi testimiehen statuksella mukana ollutta pelaajaa: jo muutaman viikon joukkueen mukana ollut japanilainen laitapelaaja Chuya Uwano sekä käytännössä suoraan lentokentältä kehiin hypännyt kanadalais-irlantilainen hyökkääjä Kallum Corr.

Kettumaalilla uurastaneet Jonne Uronen ja Jerry Kananen pääsivät melko vähällä eivätkä joutuneet juurikaan venymään torjuntoihin paria tilannetta lukuun ottamatta ja pitivät maalinsa koskemattomana.

Pelin alussa vietettiin hiljainen hetki ja kotijoukkueen lisäksi niin KuPS Akatemia kuin tuomaristokin kantoi surunauhaa käsivarsissaan viikolla menehtyneen JJK:n hallituksen jäsenen Harri Hämäläisen muistoa kunnioittaen.

Pelit jatkuvat tämän viikon lauantaina, kun Vehkahallissa pelataan talven toinen derby, tällä kertaa kotijoukkueena toimii FC Vaajakoski. Ennakkoliput kamppailuun ovat nyt myynnissä osoitteessa events.liveto.io. Kannattaa olla ajoissa hereillä mikäli mielii mahtua halliin sisään, sillä talven edellinen kohtaaminen oli loppuunmyyty jo hyvissä ajoin ennen pelin alkuvihellystä.

Harjoitusottelu: JJK – KuPS Akatemia 16.3.24
Lopputulos: 1-0 (1-0)

JJK:n aloituskokoonpano: