Kuortaneen viikonloppu positiivinen tappiosta huolimatta

17.01.2022

Kuva: Pablo Casso Sport

JJK:lla oli viikonloppuna ohjelmassa pienimuotoinen leiri Kuortaneen urheiluopistolla, missä se pääsi harjoittelemaan ja pelaamaan huippuolosuhteissa. Vaikka SJK veikin harjoitusottelun nimiinsä oli viikonlopun anti kokonaisuudessaan positiivinen.

JJK kohtasi lauantaina Kuortaneen uuden karheassa, pari vuotta sitten rakennetussa jalkapallohallissa Miesten Ykköseen valmistautuvan SJK Akatemian. Seinäjokelaiset veivät lopulta kamppailun selvin 4-0 -lukemin, mutta itse ottelu oli lopputuloksesta huolimatta melko tasainen vääntö ja myös JJK loi tukun hyviä maalipaikkoja.

SJK hallitsee ensimmäisen jakson alkua ja on lähellä siirtyä johtoon jo reilun vartin jälkeen, kun se pääsee kokeilemaan kulmasta maalintekoa. Pusku kimpoaa kuitenkin tolpasta takaisin kentälle ja siivotaan väljemmille vesille. Seinäjokelaisten kulmapotkut ovatkin myrkkyä Kettupaidoille läpi pelin vaikka muuten SJK-hyökkääjät pidetäänkin melko hyvin pois vaarallisilta tekosektoreilta.

Ensimmäisen jakson puolivälin tienoilla JJK alkaa päästä peliin paremmin mukaan ja onnistuu luomaan useammankin paikan puolikkaan. Erityisesti useamman kuukauden poissaolon jälkeen pelikentille palannut Joel Pasanen sekä Aleksis Lehtonen ovat puolustuksen kiusana, vaikka tarkkuus onkin vielä hieman hakusessa. Ottelun 23. minuutilla Lehtonen vapauttaa Pasasen karkumatkalle kohti maalia puolustajat perässään, mutta SJK-vahti Topi Säilynoja esittää komean torjunnan.

SJK siirtyy 1-0-johtoon kulmapotkutilanteesta reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Aapo Heikkilä pääsee tuikkaamaan pelivälineen suoraan kakkospallosta sisään aivan maalinedustalta ohi Aati Riihimäen. Pasanen pelataan vielä kertaalleen läpi ennen taukoa, tällä kertaa Roope Salon toimesta, mutta maalivahti ehtii palloon juuri ennen Pasasta ja tilanne kuivuu kokoon.

Toiselle jaksolle JJK tekee peräti neljä vaihtoa ja ruletin seurauksena topparin tontilla operoikin hetkellisesti tuolle pelipaikalle hieman erikoisempi kaksikko Vertti LepoVille Kirvesoja. JJK saa toisen jakson alkuun hyvän sykkeen päälle ja hakee ahnaasti tasoitusta. Etenkin tauolta sisään tullut Matias Sydänmaa aiheuttaa päänvaivaa SJK-puolustukselle. Sydänmaa pujottelee tyypillisen röyhkeään tapaansa rangaistusalueelle milloin oikealta ja milloin vasemmalta pitäen maalivahdin kiireisenä.

Toisen jakson ensimmäinen tekopaikka nähdäänkin jo parin minuutin pelin jälkeen, kun toisen jakson ajan JJK-maalia vartioinut Ville Viljala avaa Lauri Paanaselle keskikentälle, Paananen pudottaa Juho Luomalle, joka nostaa pitkän pallon linjan taakse kirmaavalle Sydänmaalle. Sydänmaa harhauttaa puolustajan ja laukoo, mutta jälleen kerran veska vie pidemmän korren. Parin minuutin päästä Sydänmaa nousee puolestaan vasenta laitaa, kun tällä kertaa on Aatu Mannisen vuoro tarjoilla ja vapauttaa mies vastahyökkäykseen pitkällä pystysyötöllä. Sydänmaa rynnistää puolustajien ahdisteluista huolimatta kohti SJK-maalia, mutta Säilynoja tulee vastaan ja torjuu vedon.

JJK:n tuskaillessa maalinteon kanssa käyttää SJK puolestaan paikkansa hyvällä prosentilla. Varsinainen musta hetki sattuu reilun 50 minuutin pelin jälkeen, kun SJK rokottaa Kettupaitoja kahdesti parin minuutin sisään ja ratkaisee näin käytännössä pelin. Ensin Oskar Pihlaja tykittää matalan vedon kulmapotkutilanteesta verkon perukoille ja heti seuraavasta hyökkäyksestä pallo pelataan nopeasti JJK-maalille, purku epäonnistuu ja Jeremiah Streng nostaa pallon suoraan ilmasta Viljalan selän taakse siirtäen SJK:n jo ratkaisevan tuntuiseen 3-0-johtoon.

Loppu onkin lähinnä pelailua pelin jo ratkettua ja Kaapo Kotila pääsee vielä kaunistelemaan lukemia puskemalla komeasti takanurkkaan kymmenisen minuuttia ennen loppua. JJK saa kuitenkin vielä hyvän vaihteen silmään ottelun lopulla: B-junioreista mukana ollut, 2005 syntynyt Dani Nurmi nousee vasemmalta laidalta ja syöttää Sydänmaalle, joka pujottelee itsensä boksiin ja laukoo tulisesti, mutta tulee torjutuksi tälläkin kertaa. Jaakko Björn pääsee vielä tälläämään jatkopalloon, mutta sekin katkotaan kulmaksi. Enempää tilanteita ei ottelussa nähdä ja SJK pitää näin maalinsa koskemattomana.

JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen pitää Kuortaneen viikonloppua hyvin onnistuneena tappiosta huolimatta.

– Positiivinen fiilis jäi kokonaisuutena tästä viikonlopusta ja joukkueen esityksestä tappiosta huolimatta. Pääsimme pelaamaan hyvätasoisen ottelun hyvätasoista vastustajaa vastaan ja aivan huippuolosuhteissa. Tottakai neljä päästettyä maalia harmittaa aina ja varsinkin ne pari vähän turhaa erikoistilanneosumaa. Pääsimme toteuttamaan niitä asioita käytännössä mitä olemme harjoitelleetkin. Loimme hyviä maalipaikkoja ja peliminuuttejakin pystyimme tarjoamaan laajalla rintamalla. Erityisesti oli hienoa nähdä nuorten lisäksi myös tätä kokeneempaa kaartia kentällä. ”Andy” (Antti Åke) pääsi ottamaan pelituntumaa viimeiseksi vartiksi loukkaantumisen jälkeen ja toikin heti selvästi johtajuutta mukanaan kentälle. Vertti pelasi tänään täydet minuutit topparin paikalla ja täytyy nostaa hattua, sillä otteet olivat erinomaiset, ihan kuin olisi aina sillä paikalla pelannutkin. Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli onnistunut ja tärkeä myös joukkueen ryhmäytymiselle. Tästä meidän onkin hyvä lähteä taas jatkamaan pelin hiomista, Lehtinen kiittelee.

SJK Akatemia - JJK 4-0 (1-0)

1-0 34' Aapo Heikkilä

2-0 51' Oskar Pihlaja

3-0 52' Jeremiah Streng

4-0 57' Kaapo Kotila

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki (46'), Jonne Porkka (62'), Vertti Lepo, Tatu Hoffren (46'), Juho Luoma (70'), Roope Salo (76'), Aatu Manninen (62'), Jimi Saarikko, Tuomas Koppelomäki (62'), Joel Pasanen (46'), Aleksis Lehtonen (46')

Vaihdossa: Ville Viljala (46'), Lauri Paananen (46'), Ville Kirvesoja (46'), Matias Sydänmaa (46'), Shirman Osso (62'), Jaakko Björn (62'), Dani Nurmi (62'), Konsta Korhonen (70'), Antti Åke (76'), Mikko Manninen