KuKi:n vieraaksi huomenna Kuopioon – uusia miehiä liittyy joukkueeseen

31.08.2019

Kettupaidat matkaavat huomenna vieraskentälle jälleen Kuopion suuntaan, missä vastassa on Kurkimäen Kisa. JJK on myös vahvistanut rivejään kolmella uudella pelurilla, kun Joonas Madetoja, Juuso Eteläpää ja Matias Sarlin siirtyvät viininpunaisiin.

Viime kaudella Kolmosessa toiselle sijalle yltänyt Kurkimäen Kisa isännöi JJK:ta huomenna sunnuntaina klo 16:30 alkavassa kamppailussa. Joukkueiden aiempi kohtaaminen Harjulla päättyi isäntien 5-0 -voittoon, jonka takuumiehenä hääri kapteeni Robin Saastamoinen peräti neljällä osumallaan. Kaudella 2018 puolestaan KuKi vei seurojen väliset Kolmosen kamppailut nimiinsä.

Kettupaidat ovat sarjassa edelleen toisena hengittäen tiukasti sarjakärki FC Blackbirdin niskaan neljän pisteen päässä, yhden ottelun vähemmän pelanneena. Sen sijaan KuKi:lle kuluva kausi on ollut varsin vaikea ja tällä hetkellä oranssipaitainen ”Oranje” löytyykin sarjataulukon vastakkaisesta päästä. Viime kaudella kettupaidassa Ykköstä pelannut ja Karjalan Lennostossa asepalvelustaan parhaillaan suorittava hyökkääjä Patrik Alaharjula siirtyi viime viikolla vahvistamaan kurkimäkeläisten rivejä.

Madetoja, Eteläpää ja Sarlin vahvistamaan kettumiehistöä

JJK saa vahvistusta Kakkosen B-lohkon kärkipäässä varsin vahvaa kautta pelaavan KaaPo:n riveistä, kun Joonas Madetoja ja Juuso Eteläpää siirtyvät loppukaudeksi Kettupaitaan. Molemmat miehet saapuvat Jyväskylän yliopistoon liikuntatieteitä opiskelemaan ja ovat solmineet pelaajasopimukset JJK:n kanssa.

Laitahyökkääjä Joonas Madetoja (s. 1996) on Piikkiön Palloseuran (PiPS) ja turkulaisen TPS:n kasvatti. 23-vuotias Madetoja siirtyi Piikkiöstä TPS:n junioreiden mukaan 12-vuotiaana, mistä tie vei sittemmin kahden peräkkäisen A-poikien SM-sarjan mestaruuden jälkeen Kakkosessa pelanneen SalPa:n miehistöön kaudeksi 2017. Kaudelle 2018 hyökkääjä siirtyi Kakkosessa pelaavan KaaPo:n joukkueeseen, jossa hän on pelannut kuluvalla kaudella 16 ottelussa sekä Kakkosta että Suomen Cupia iskien yhteensä 5 osumaa.

Toinen tuore lisäys kettumiehistöön on 21-vuotias Juuso Eteläpää. Keskikentän keskustassa viihtyvä Eteläpää on lappeenrantalaisen PEPO:n kasvatti, jolla on niinikään useamman vuoden kokemus Kakkosen otteluista. Vuonna 1997 syntynyt Eteläpää pelasi Kakkosta PEPO:n riveissä kausilla 2016 ja 2017 ennen siirtymistään Kaarinan Poikiin kaudelle 2018. KaaPo:ssa Eteläpää on pelannut Kakkosen otteluiden lisäksi myös Suomen Cupia ja A-nuorten pelejä. Eteläpään ja Madetojan joukkuekaverina KaaPo:ssa on viimeisen kahden kauden ajan häärinyt myös kettukannattajille vuosilta 2009-2013 varsin tuttu mies Jukka-Pekka Tuomanen.

Tampereen Ilveksen A-nuorista puolestaan siirtyy kettumiehistöön niinikään juuri jyväskyläläistynyt, vuonna 1999 syntynyt Matias Sarlin. 20-vuotias laituri on harjoitellut JJK:n mukana elokuun ajan ja liittyy nyt virallisesti joukkueeseen. Sarlin on aiemmin Ilveksestä siirtyneen Niilo Jokisen tapaan kuulunut Ilves2 -joukkueen miehistöön ja pelannut kuluvalla kaudella A-nuorten SM-sarjassa ja SM-karsinnoissa.

Tervetuloa Kettupaitaan Joonas, Juuso ja Matias!

Sarlin (vasemmalla) ja Madetoja hymyilivät kilpaa auringon kanssa treenikentällä

 

KuKi – JJK  su 1.9.2019 klo 16:30 (Kurkimäen kenttä, Kuopio) 

Palloliiton virallinen otteluseuranta löytyy täältä.

Myös JJK:n Twitter ja Instagram seuraavat tuttuun tapaan pelipäivän kulkua. Molemmat löytyvät käyttäjänimellä: jjk1923