Kuhmonen: ”Joukkueena on menty hyvin eteenpäin”

03.12.2015

2015-08-27_jjk-mp_0224

Pikkunappulasta asti JJK:ta edustanut Janne Kuhmonen teki hetki sitten vuoden jatkosopimuksen.

21-vuotias keskikenttämies on nuoresta iästään huolimatta ollut jo vuosikaudet mukana edustusjoukkueessa. Jatkopäätös ei kettukasvatin mukaan ollutkaan vaikea.

– Helppo päätös tietenkin. Meillä on hyvä joukkue ja hyvä joukkuehenki, täällä on ollut hyvä olla.

Edessä on tällä kertaa poikkeuksellinen kausi, sillä Kuhmonen astuu tammikuussa armeijan palvelukseen Kajaanissa. Välimatkan takia on sovittu, että nuorukainen pelaa alkukauden lainalla AC Kajaanissa – kettupaitojen treeneihin kun ei juuri ehtisi.

– Onhan tässä tulossa vähän erikoisempi kausi, kun ainakin puolet menee Kajaanissa. On kuitenkin hyvä, että pääsee treenaamaan AC Kajaanin mukana niin futistuntumakin pysyy yllä armeijan ajan.

– Ihan positiivisilla fiiliksillä kuitenkin lähdetään, turha sinne inttiin on valmiiksi pää painuksissa lähteä, Kuhmonen tuumaa.

Kaudella 2015 tavoitteeksi asetettu liiganousu jäi saavuttamatta, mutta käteen jäi runsaasti nuorelle joukkueelle tärkeää kokemusta ja kehitystä.

– Siihen voi olla tyytyväinen, miten joukkueena mentiin eteenpäin – vaikka tietenkin harmittaa, ettei saatu nousua, mitä lähdettiin tavoittelemaan.

– Nuorten pelaajien taso yleensä heittelee, nyt moni pelasi ehkä yllättävänkin tasaisen kauden – saatiin selkeästi varmuutta miesten peleihin. Omaltakin osalta viimeisten kahden kauden aikana tasaisuutta on tullut esityksiin ja tuntuu, että olen ylipäänsä kehittynyt jokaisella osa-alueella.

JJK:lla on nyt kasassa 11 sopimusta – joskin aivan lähiaikoina on tulossa lisää sopimusuutisia. Monella viime kauden runkopelaajista on jo nyt sopimus tulevastakin kaudesta ja Kuhmonen toteaakin, että tavoitteita tuskin lähdetäään rukkaamaan alaspäin.

– Aina lähdetään tietenkin parantamaan suoritusta, joten eiköhän nousua lähdetä jälleen tavoittelemaan. Ei minusta ole mitään syytä, miksi pitäisi lähteä muuttamaan sitä tavoitetta, viime kaudella se jäi kuitenkin niin pienestä kiinni.

– Kovempia vastaan pärjättiin viime kaudella hyvin, ehkä meidän joukkue erityisesti syttyy niihin peleihin. Nyt pitää vielä saada typerät tasapelit ja pistemenetykset pois.

Myös oma tavoite on selvä.

– Tavoitteena on tulla joukkueelle entistä tärkeämmäksi pelaajaksi ja saada kauden mittaan vakiomiehen paikka.

Kausikortti2016_banneri_0311