KuFu98 vei pisteet 0-3-lukemin

17.08.2020

JJK sai sunnuntai-iltana vastaansa kovan vastuksen Kuopiosta, kun KuPS:n farmijoukkue KuFu98 saapui Harjulle. Vahvalla miehistölla liikkeellä olleet vieraat saivat isäntänsä pidettyä nollilla ja viimeistelivät itse puolestaan tehokkaasti vieden pisteet lopulta 0-3-lukemin Eetu Rissasen, Viljami Aittokosken ja Bruno Rodriguesin maaleilla.

JJK aloitti ottelun vahvasti. Ensimmäinen mainio paikka tuli vapaapotkusta jo neljännellä minuutilla, kun pallon kanssa vauhdissa ollut Robin Saastamoinen kaadettiin hieman rangaistusalueen kaaren ulkopuolella. Pallon taakse asettui lopulta Mikko Manninen, jonka vapaapotku kaarsi kuitenkin etutolpan väärälle puolelle.

11.minuutilla maalintekoon oli päästä avauskokoonpanossa debytoinyt Joel Pasanen, joka nousi vasemmalta laidaltaan hyvin puolustajien välistä – Saastamoinen pelasi pallon kohti laituria, mutta Hemmo Riihimäki KuFu-maalilta luki tilanteen niinikään hyvin ja ehti purkamaan tilanteen.

Hetken päästä puolestaan kippari Saastamoinen itse oli kärkkymässä maalia, kun Tuomas Koppelomäki keskitti oikealta. Sastamoinen ei kuitenkaan ylttänyt takatolpalla päineen väliin.

Sama mies oli kuitenkin aiheuttamassa ongelmia vieraille jälleen hetkeä myöhemmin, kun Manninen keskitti oikealta ja pallo päätyi KuFu-puolustuksen kautta Riihimäelle, joka ei kuitenkaan saanut palloa haltuunsa ensiyrittämällä ja Saastamoinen oli päästä tuikkaamaan irtopallon tyhjään maaliin. Laiturin tontilta puolustuksen avuksi saapunut Elias Salminen ennätti kuitenkin purkaa pallon rajaheitoksi.

Kun parikymmentä minuuttia oli pelattu, sai JJK jälleen hyvän tilanteen KuFu-päätyyn: ensin Manninen häiritsi Riihimäkeä niin, että pallo ajautui Saastamoiselle. Riihimäki sai kuitenkin kapteenin laukauksen torjuttua ja myös jatkotilanteessa Riihimäki oli hanskoineen välissä torjuen sen kulmapotkuksi. JJK sai kaksikin kulmapotkua putkeen, mutta ei saanut niistä rokotettua vieraitaan.

Vähitellen puoliajan edetessä ote pelistä siirtyi kuitenkin aina vain vahvemmin vierasjoukkueelle ja vaarallisemmat maalipaikat alkoivat syntyä isäntien päätyyn. JJK:n kokoonpanossa oli loukkaantumistilanteen myötä rotaatiota, joka toi yhteispeliin omat haasteensa, jotka alkoivat näkyä KuFun saatua omaa peliään paremmin käyntiin. 33.minuutilla vieraiden avausmaali kävi todella lähellä, kun pallo kävi kulmapotkun jäljiltä jo miltei maaliviivalla ja jatkotilanteesta seurauksena oli hyvä pusku, joka painui kuitenkin ohi takatolpan.

Seuraavasta tilanteestaan KuFu ei enää erehtynyt. Aati Riihimäki torjui Bruno Rodriguesin tulisen laukauksen, mutta pallo päätyi torjunnasta suoraan vapaaksi jääneelle kärkimies Eetu Rissaselle, joka pääsi laukomaan lähietäisyydeltä vieraiden avausmaalin 35. minuutilla.

Viljami Aittokoski tuplasi vieraiden johdon vajaan kymmenen minuutin päästä, kun vierasjoukkue rankaisi jälleen armotta kettupuolustuksen merkkausvirheestä: Taneli Heiskanen keskitti KuFun vasemmalta laidalta maalille ja Eduard Ciriacon purku puskemalla jäi vajaaksi päätyen suoraan vartioimatta boksiin nousseelle Aittokoskelle, joka puolestaan puski pallon tarkasti tolpan juureen.

KuFu sai vielä ennen taukoa vaarallisen vastahyökkäyksen JJK:n kulmapotkun jäljiltä, mutta Juho Luoma sai sen katkottua ennen kuin Bruno Rodrigues ehätti nokikkain Riihimäen kanssa. Tauolle mentiin KuFu:n 0-2-johdossa.

Toisen puoliajan alkupuolella JJK:lla oli jälleen paikkoja kavennukseen, mutta viimeistelyt jäivät heikoiksi. Lähimpänä kävi Saastamoinen, joka teki tunnin kohdalla komean nousun maalille ja laukaus sen päätteeksi kolahti ylärimaan. 

Hetki JJK:n ylärimaosuman jälkeen KuFu iski ottelun viimeiseksi jääneen maalin taidokkaalla tavalla, kun Bruno Rodrigues laittoi tulisella kääntölaukauksella pallon miltei nollakulmasta kolmannen kerran kettumaaliin.

JJK haki maalia loppuun asti, mutta ei saanut kuparistaan rikottua. Pian kolmannen takaiskun jälkeen Joonas Madetoja pääsi laukomaan, mutta 17-vuotias Riihimäki KuFun maalilla torjui komeasti. 66.minuutilla vaihdosta kentälle tullut Maxime Nzeza puolestaan oli miltei ensitöikseen rakentamassa vaarallista hyökkäystä, jota oli päättämässä Vertti Lepo – Riihimäki oli kuitenkin jälleen mies paikallaan ja torjui.

Ylärimaa lähemmäksi maalia kettulauma ei lopulta päässytkään koko iltana. KuFu puolusti hyvin, oli hereillä siivoamassa myös isäntien päässä ongelmia tuottaneet kakkospallot vaarattomammille vesille ja mainion ottelun pelannut Hemmo Riihimäki viimeisenä lukkona torjui sen, mitä puolustus ei saanut blokattua.

JJK:lla on kuitenkin revanssin paikka jo seuraavassa ottelussa parin viikon päästä sunnuntaina 30.8., kun vastassa on vieraskentällä Kuopiossa juuri KuFu. Harjulle palataan puolestaan keskiviikkona 9.9., kun vieraaksi saapuu JIPPO.

JJK - KuFu98 0-3 (0-2)

Maalit:

0-1 35' Eetu Rissanen

0-2 43' Viljami Aittokoski

0-3 64' Bruno Rodrigues

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Joonas Madetoja, Eduard Ciriaco, Severi Vielma (66'), Juho Luoma, Olli Pöyliö (v), Joel Pasanen (46'), Vertti Lepo (83'), Tuomas Koppelomäki, Mikko Manninen, Robin Saastamoinen (66').

Vaihdossa: Matti Artimo (mv), Tuure Fagerström (66'), Ville Kirvesoja (46'), Leevi Kemppainen, Rasmus Ervasti (83'), Maxime Nzeza (66').