KPV vei pisteet Sirbiladzen maalilla – JJK jatkaa sarjakärjessä

02.10.2016

2016-10-02_jjk-kpv_0021

KPV sai vietyä pisteet Irakli Sirbiladzen kulmapotkusta puskemalla maalilla. JJK jatkaa kuitenkin tappiosta huolimatta sarjakärkenä.

JJK aloitti vahvasti ja jo kuudennella minuutilla Gaël Etockille aukeni paikka laukoa – veto lähtikin tulisesti, mutta Joonas Myllymäki KPV:n maalilla torjui sen komeasti.

Muutaman minuutin päästä Etock oli puolestaan rakentelemassa ja syötti maalin edustalle Mikko Manniselle, joka yritti jatkaa edelleen Samu Suoraniemelle. Myllymäki luki kuitenkin tilanteen hyvin ja pääsi katkaisemaan syötön.

12.minuutilla taas KPV rakensi vaarallisen tilanteen, mutta Irakli Sirbiladze ei saanut lähietäisyydeltä ohjattua palloa maaliin. Pian kookas kärki kuitenkin osui: peliä oli takana vartti, kun KPV sai puolestaan ensimmäisen kulmapotkunsa. Ville Luokkalan loistava kulmapotku löysi etutolpalta Sirbiladzen, joka pääsi puskemaan pallon maaliin.

Johtomaalin saatuaan KPV pääsi vetäytymään puolustusasemiin ja kyräilemään paikkoja vastaiskuille. Ottelun kuva olikin selvä: JJK piti palloa ja etsi keinoja puhkoa vieraidensa tiivis puolustus.

Muutama minuutti ennen taukoa Jasin Abahassine kokeili yllättää Myllymäen hyvällä laukauksella, mutta Myllymäki venytti vedon kulmapotkuksi. JJK saikin avausjakson loppuun useita kulmapotkuja putkeen, mutta KPV pitkänhuiskean Henri Myntin johdolla oli vuorenvarma pääpalloissa etenkin omassa boksissaan, eikä kotijoukkue saanut hyödynnettyä erikoistilanteitaan.

2016-10-02_jjk-kpv_0011

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen loppui, kun JJK haki paikkaa tasoitukselle. KPV puolusti uhrautuvasti koko joukkueen voimin ja joutui samalla myös tekemään rikkeitä, joista isännät saivat usempiakin vapaapotkuja – ne jäivät kuitenkin lopulta hedelmättömiksi.

Myös vieraille aukeni kuitenkin omat paikkansa. Toista jaksoa oli takana reilut viisi minuuttia, kun Felix Gustavsson pääsi yksin karkumatkalle JJK:n kulmapotkun jälkeen. Isäntien onneksi topparin viimeistely suuntautui kuitenkin suoraan Ville Viljalan syliin.

Eräs kiistanalainen tilanne nähtiin, kun Mannista rikottiin aivan rangaistusalueen rajan tuntumassa. Tilanteesta vaadittiin rangaistuspotkua, mutta tuomiona oli kuitenkin vain vapaapotku alueen ulkopuolelta. Pallon taakse asettui Etock, jonka laukaus blokattiin muurissa – myös paluupallo ajautui Etockille, mutta jälleen laukaus blokattiin.

Kettupaitojen laukauksia blokattiinkin illan aikana melkoinen määrä: KPV:n puolustusmuuri oman rangaistusalueen tuntumassa oli niin tiivis, ettei siitä juurikaan löytynyt aukkoja sen enempää syöttelemällä kuin laukomallakaan. Viimeinen blokkaus nähtiin vielä aivan lisäajan viime hetkillä, kun Matti Lähitien vasurillaan vaparista virittelemä veto kilpistyi KPV-pelaajien jalkoihin.

Niin ollen JJK ei painostuksestaan huolimatta saanut palloa Myllymäen selän taakse ja pistepotti matkasi KPV:n mukana pohjanmaalle.

JJK jatkaa kuitenkin tappiosta huolimatta sarjan kärjessä! Nyt edessä on maaottelutauko ja pelit jatkuvat jälleen 15.10., kun Kettupaidat matkaavat Valkeakoskelle Hakan vieraaksi.

JJK - KPV 0-1 (0-1)

Maalit:

0-1 16' Irakli Sirbiladze

 

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala; Honar Abdi, Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Niko Markkula (v) (79' Loutelamio) ; Tommi Kari (c) (63' Petrescu), Saku Leppänen; Samu Suoraniemi (71' Hanslian), Gaël Etock, Mikko Manninen; Jasin Abahassine.

 

Vaihdossa: Severi Ikäheimo (mv), Matti Kohonen, Toni Tahvanainen, Benno Hanslian (71'), Samu Nieminen, Settyslas Loutelmio (79'), Tomi Petrecu (63').

 

Tähtipelaajat:

*** Joonas Myllymäki

** Irakli Sirbiladze

* Mikko Manninen

 

Yleisöä: 2394