Kotitaika pitää – Kemi City FC kaatui 4-1-lukemin

03.09.2021

JJK pääsi jälleen juhlimaan kotivoittoa, kun Kemi City FC kaatui 4-1-lukemin! Vieraat menivät johtoon jo alkuhetkillä Stephane Blancin osumalla, mutta JJK nousi rinnalle ja ohi Tuomas Koppelomäen, Eduard Ciriacon, Eeli Liukkosen ja Jimi Saarikon maaleilla.

Vierasjoukkue aloitti ottelun hyvin ja oli alussa aktiivinen. Se palkittiinkin johtomaalilla jo 8.minuutilla, kun Ville Moilanen katkoi heikoksi jääneen syötön ja pääsi nokikkain Aati Riihimäen kanssa. Riihimäki sai häirittyä Moilasta niin, että tämän veto kolahti tolppaan, mutta paluupallossa oli ensimmäisenä Stephane Blanc, joka ei paikastaan erehtynyt, vaan vei Kemi City FC:n 0-1-johtoon.

JJK ei kuitenkaan häkeltynyt aikaisesta takaiskusta, vaan puoliajan edetessä hallinta alkoi kääntyä selvemmin isännille. Myös maalipaikkoja saatiin luotua, mutta viimeiset ratkaisut eivät aivan osuneet kohdilleen ja pitkään Adam Szymaszek sai pidettyä maalinsa puhtaana.

Toisessa päässä puolestaan KCFC:n 0-2-maali kävi lähellä 23.minuutilla, kun pallo jäi pomppimaan rangaistusalueelle ja Aleksi Gullsten pääsi vapaasti laukomaan. Ville Kirvesoja kuitenkin putsasi pallon miltei maaliviivalta ja seurauksena oli lopulta vain kulmapotku.

Jakson loppua kohti tasoitusmaali alkoi käydä aina vaan lähempänä ja 33.minuutilla maalipuut kolisivat, kun Tuomas Koppelomäen laukaus kimposi Szymaszekin torjunnan jälkeen tolpasta takaisin kentälle. Sama mies oli asialla jo seuraavalla minuutilla, kun Mikko Manninen keskitti oikealta laidalta ja Koppelomäki ohjasi tällä kertaa päällään – Szymaszek sai kätensä väliin ja näin seurauksena vain kulmapotku.

Lopulta Koppelomäki olikin se, joka rikkoi illan kuparisen isäntien osalta 39.minuutilla. Maali syntyi hyvin rakennetusta hyökkäyksestä, joka lähti omalta rangaistusalueelta asti. Jonne Porkka sai vasemman laitapakin tontilleen pallon toppari Antti Åkelta ja syötti keskustaan Juho Luomalle, joka jatkoi sen toiselle laitapuolustajalle Eduard Ciriacolle. Ciriaco nousi oikeaa laitaa pitkin, leikkasi keskelle ja syötti boksiin Eeli Liukkoselle. Liukkonen käänsi pallon yhdellä kosketuksella vierelleen Koppelomäelle, jonka laukaus oli niin tarkka, että se painui alakulmaan, vaikka Szymaszek saikin näppejään väliin.

Hetken kuluttua Koppelomäki meinasi iskeä jo illan toisen saatuaan pallon Manniselta ja luovittuaan kemiläispuolustuksen lomasta vetopaikkaan. Tällä kertaa verkko heilui kuitenkin tolpan väärällä puolella. Tauolle mentiin 1-1-tasalukemissa.

JJK jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin ensimmäisellä jäi. Isännät saivat 48.minuutilla kulmapotkun, jota asteli antamaan Manninen. Kulmuri tavoitti etualueelta Ciriacon, joka ohjasi pallon maaliin! Szymaszek heittäytyi ilmaan torjumaan, mutta pallo ennätti käydä maalin puolella ja näin JJK oli siirtynyt jo 2-1-johtoon! Maali oli Ciriacolle ensimmäinen kuluvalla kaudella ja myös ensimmäinen Miesten Kakkosessa.

58.minuutilla Robin Saastamoinen tuli kentälle Mannisen tilalle ja olikin heti onnistua maalinteossa. Isäntien kolmas maali antoi kuitenkin odottaa itseään vielä 64.minuutille asti ja Saastamoinen toimi tällä kertaa syöttäjänä. Luoma jatkoi Kirvesojan syötön oikeaa laitaa nousevalle Saastamoiselle, joka näki maalille nousseen Liukkosen – Liukkonen ohjasi pallon toppareiden välistä maaliin ja JJK pääsi juhlimaan 3-1-maalia!

Saastamoinen ennättikin olla järjestelemässä tukun maalipaikkoja ja JJK vyörytti hyökkäyksiään vahvasti KCFC:n maalille. 68.minuutilla Koppelomäen toinen osuma oli jälleen lähellä, mutta tällä kertaa Szymaszek sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi. Szymaszek saikin lopulta tehdä maalillaan täyden iltapuhteen pitääkseen numerot maltillisina.

Ottelun viimeinen niitti tuli 78.minuutilla, kun mainiossa vireessä viime otteluissa ollut Jimi Saarikko sai vasemmalle pallon vaihtomies Matias Sydänmaalta ja matala kuti painui etukulmasta maaliin! Maali oli 2004-ikäluokan laitapelaajalle ensimmäinen edustusjoukkueessa ja Miesten Kakkosen tasolla.

Vielä loppuhetkillä nähtiin iloinen paluu kentille. Saarikko poistui vaihtoon hetki maalinsa jälkeen ja kentälle kirmasi Aleksis Lehtonen, joka on selättänyt pitkän loukkaantumisen ja nähtiin ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa Kettupaidassa Harjun nurmella! Lehtonen olikin lähellä tehdä maalin miltei ensikosketuksellaan, mutta Szymaszek sai vedettyä pidemmän korren ja vielä ei paluumuuttajan avausmaalia kuitenkaan nähty, vaan 4-1 jäi ottelun lopputulokseksi.

Tällä kertaa oli siis Kemi City FC:n vuoro kokea JJK:n väkivahva kotikunto: kettulauma on porskuttanut tappiottomana kauden kaikki kahdeksan kotiotteluaan ja näistä kuusi on päättynyt isäntien voitonjuhliin!

Pelit jatkuvat jo sunnuntaina varsin maukkaalla ottelulla, kun on JJK:n vuoro matkata FC Vaajakosken vieraaksi kauden toiseen derbyyn! Sen jälkeen lauantaina 11.9. on vuorossa reissu Ouluun Herculeksen vieraaksi ja Harjulle palataan keskiviikkona 15.9., kun on puolestaan oululaisen OTP:n vuoro matkata Jyväskylään.

JJK - Kemi City FC 4-1 (1-1)

0-1 8' Stephane Blanc

1-1 39' Tuomas Koppelomäki

2-1 48' Eduard Ciriaco

3-1 64' Eeli Liukkonen

4-1 78' Jimi Saarikko

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka, Antti Åke (c), Tuomas Koivisto (46' Hoffren), Eduard Ciriaco, Eeli Liukkonen, Ville Kirvesoja, Mikko Manninen (58' Saastamoinen), Jimi Saarikko (80' Lehtonen), Tuomas Koppelomäki (70' Sydänmaa), Juho Luoma (71' Savela).

Vaihdossa: Joni Heikkinen (mv), Luka Savela (71'), Matias Sydänmaa (70'), Jaakko Björn, Robin Saastamoinen (58'), Tatu Hoffren (46'), Aleksis Lehtonen (80').