Kotipelit käyntiin komealla 3-0-voitolla

29.04.2016

2016-04-29_jjk-eif_0035

JJK aloitti kauden 2016 kotiottelunsa komealla 3-0-voitolla EIF:n kustannuksella!

Maalinteossa onnistuivat Niko Markkula rangaistuspotkusta hetki ennen taukoa sekä Saku Leppänen ja Toni Tahvanainen toisella puoliajalla.

Ottelu alkoi tasaisena ja tunnustellen, kun kummatkin ottivat tuntumaa kenttään. JJK otti kuitenkin hallinnan hienokseltaan ja sai myös luotua puolittaisia maalipaikkoja vieraidensa maalille. Vaarallisemmat maalipaikat nähtiin kuitenkin kotijoukkueen maalilla ja Ville Viljala joutui pariin otteeseen tekemään komean torjunnan pitääkseen maalinsa puhtaana.

Ottelun avausmaali nähtiin muutamaa minuuttia ennen taukoa. Iiro Järvinen luovi lähes päätyrajaa pitkin boksiin ja nuorukaista rikottiin pilkun arvoisesti. Pallon taakse asettui Niko Markkula, jonka viimeistely oli vuorenvarma ja näin taukoa vietettiin isäntien 1-0-johdossa!

Myös toisen jakson alkuminuutit olivat verkkaiset. Kenttään sopeutuminen tuotti illan mittaan omat vaikeutensa etenkin kotijoukkueelle – vielä keväisen pomppuisessa kunnossa oleva nurmi ei suosinut pallon liikuttelua maassa ja etenkin JJK joutui näin pois mukavuusalueeltaan. EIF:n hyökkäyspäässä taas Sasa Jovovic ja Lamin Jaiteh pitivä kettupuolustusta varpaillaan ja topparipari Matti Lähitie-Antto Tapaninen saikin tehdä tiukan iltapuhteen etenkin kookkaan norjalaiskärjen kanssa painiessaan.

Kettupaidat pystyvät kuitenkin ottamaan toisen puoliajan aikana ohjat käsiinsä ja ottelun ratkaisu nähtiin tunnin kohdalla. Ensin asialla oli Saku Leppänen – kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Leppäselle, joka sivalsi pallon komealla vedolla takatolpan kautta maaliin! Osuma oli kettukasvatin ensimmäinen Ykkösessä.

2016-04-29_jjk-eif_0026

Lisää seurasi muutaman minuutin päästä: Samu Suoraniemi nousi vasenta laitaa ja syötti keskelle Tommi Karille. Kari katsoi rauhassa ja näki Toni Tahvanaisen hyvässä vetopaikassa – eikä kärkimies erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti maaliin! Näin myös Tahvanainen avasi maalitilinsä Kettupaidassa heti ensimmäisessä ottelussaan uuden kotiyleisönsä edessä.

Kaksi nopeaan tahtiin tullutta maalia olivat vieraille liikaa, eikä EIF saanut kunnon loppukiriä aikaan. Vieraat pyrkivät hakemaan paikkoja etenkin Jaitehia kohti pelatuilla pitkillä palloilla, mutta JJK:n puolustus pystyi pitämään kärjen aisoissa. Kymmenisen minuuttia ennen loppua kotiyleisö säikähti Viljalan törmättyä Jaitehin kanssa ja jäätyä kentän pintaan. Mainion ottelun pelannut kettuvahti pystyi kuitenkin jatkamaan peliä ja säästyi suuremmilta vammoilta.

Kettukannattajien vapun vietto saikin siis alkaa komealla 3-0-voitolla! Ottelut jatkuvat ensi viikon sunnuntaina 8.5., kun Harjulle vieraaksi saapuu GrIFK.

Lauantaina puolestaan on nuorempien Kettupaitojen vuoro: ensin A-nuoret saavat SM-sarjan avauksessaan vastaansa FC Interin klo 13:30 ja heti perään B-nuoret pelaavat Ykkösen ottelunsa. Peli VPS/2:a vastaan alkaa klo 16.

JJK - EIF 3-0 (1-0)

1-0 42' Niko Markkula (rp)

2-0 59' Saku Leppänen

3-0 63' Toni Tahvanainen

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala; Matti Kohonen, Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Niko Markkula; Iiro Järvinen, Saku Leppänen; Samu Suoraniemi (78' Hanslian), Tommi Kari, Mikko Manninen; Toni Tahvanainen.

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Joona Itkonen, Topi Järvinen, Benno Hanslian, Settyslas Loutelamio.