Kotiottelut vaihtuvat vierasotteluiksi – Tiivis ottelutahti jatkuu Tammisaaren reissulla

05.07.2018

JJK:n kolmen kotiottelun putki on takana, ja edessä on kolme tärkeää vierasottelua. Lauantaina kettupaidat matkaavat Tammisaareen EIF:n vieraaksi. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Harjulla päättyi 2-2.


JJK ja EIF kohtasivat viimeksi Harjulla 13.5.2018..

JJK:n on unohdettava nopeasti kirvelevä keskiviikkoinen 0-1 kotitappio FF Jarolle. Nimittäin lepopäiviä ehtii kertyä vain kokonaiset kaksi ennen kuin matka vie Tammisaareen. Lauantaina klo 15:00 pelattavassa ottelussa kotijoukkueena on EIF eli Ekenäs Idrottsförening.

Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat tällä kaudella toukokuun puolivälissä Jyväskylässä. Tuo ottelu oli samalla kettupaitojen kauden ensimmäinen Harjun Stadionilla. Silloin pisteet tasattiin viihdyttävien vaiheiden jälkeen lukemin 2-2. Kaikki ottelun maalit nähtiin avauspuoliajalla. Ensin JJK meni 1-0 johtoon Patrik Alaharjulan ohjattua pallon lähietäisyydeltä verkkoon Samu Suoraniemen keskityksen jälkeen. EIF tuli tasoihin rangaistuspotkusta. Pian myös JJK:lle tuomittiin rankkari, jonka latasi verkkoon Saku Leppänen. Vielä ennen taukoa EIF tuli kuitenkin uudelleen tasoihin.

-Ehkä ottelun tapahtumiin nähden 2-2 tasapeli on oikeutettu, totesi JJK-päävalmentaja Janne Korhonen toukokuisen ottelun päätteeksi.


Tässä juhlitaan Patrik Alaharjulan ensimmäistä osumaa kettupaidassa Harjulla eli 1-0 johtomaalia EIF:ää vastaan..

Jo Suomen Cupissa talvella yllättänyt EIF on jatkanut Ykkösessä vahvaa menoa espanjalaisvalmentajansa, Gabriel Garcian, johdolla. Ennen lauantain kohtaamista joukkue on sarjataulukossa sijalla neljä. Eroa sarjakärkeen on viisi pistettä. Täyden kolmen pisteen potin hakeminen Tammisaaresta on todella hankala tehtävä, sillä EIF:llä tappioita on kaikista Ykkösen joukkueista vähiten; vain yksi. Joukkueen kauden ainoa tappio on kesäkuun puolivälistä AC Oulua vastaan.

EIF onkin ollut melkoinen tasapeliautomaatti, sillä vihreäpaitojen otteluista peräti kuusi on päättynyt pistejakoon. Toiseksi eniten tasapelejä on pelannut JJK – kettupaitojen ottelu on päättynyt pistejakoon neljä kertaa.

Mikään maaliautomaatti EIF ei kuitenkaan ole ollut. Joukkue on viimeistellyt 10 maalia ja päästänyt omiin 7 maalia. Tehtyjä maaleja on siis sarjan kaikista joukkueista toiseksi vähiten, päästettyjä maaleja vähiten.


EIF:n puolustus on toistaiseksi ollut Ykkösen pitävin..

Useimmin vastustajan maaliverkkoa EIF:n pelaajista on pöllyttänyt yhdysvaltalainen keskikenttämies Jacob Bushue. Kukaan muu EIF-pelaaja ei ole yhtä maalia enempää onnistunut tällä kaudella viimeistelemään.

JJK:lle reissu Tammisaareen on Ykkösen toisella ottelukierroksella ensimmäinen vierasottelu. Takana on kolmen kotiottelun putki, jonka saldo oli siis neljä pistettä; tappio FF Jarolle, voitto KPV:stä sekä tasapeli Klubi 04:n kanssa. Kovassa otteluruuhkassa kettupaidat joutuvat varmasti miettimään, ketkä pelaajat ovat tuoreimmalla jalalla valmiina viheriölle. Sinänsä tilanne on melko hyvä, ettei uusia loukkaantumisia kolmen kotiottelun ruuhkassa oikeastaan tullut. Päinvastoin sairastupa on ollut tyhjenemään päin, sillä Jaro-ottelussa paluun loukkaantumisen jäljiltä avauskokoonpanoon teki puolustaja Samu Suoraniemi.

Kapteeni Tommi Kari on Tammisaaren reissulta sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi. Sen sijaan Severi Vielma lienee jälleen kettupaitojen matkassa. Vielma huilasi tarkoituksella ottelun FF Jaroa vastaan, sillä mies on vast’ikään palannut kehiin alkukauden vieneen loukkaantumisen jäljiltä, eikä puolustajaa haluttu rasittaa liikaa.

EIF – JJK siis lauantaina 7.7. klo 15:00 Tammisaaren Keskuskentällä. Ottelua voit tuttuun tapaan seurata Elisa Viihteen kautta. Elisa Viihteen tarjontaan voit tutustua tästä linkistä: Elisa Viihde Sport. Ottelun jälkeen luonnollisesti otteluraportti osoitteessa JJK.fi.