Kotiotteluputki käyntiin perjantaina Ilvestä vastaan

26.03.2015

20150124_153325

JJK:lla on tulevan kuukauden sisään tiedossa neljä kotiottelua. Ensimmäinen niistä pelataan huomenna, kun Ilves saapuu Vehkahalliin vieraaksi kello 14 alkavassa ottelussa.

Kettupaitojen edellinen ottelu oli Suomen cupissa jatkopaikan taannut 0-3-vierasvoitto JIPPO:sta. JJK lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina ja vaikka maaleja saatiinkin odotella miltei tunti, hallitsi vierasjoukkue ottelua alusta loppuun asti.

– Valmistauduttiin siihen, että tullaan pitämään palloa ja osittain se näkyi myös pelaajien roolituksessa. Nyt on luvassa varmasti luonteeltaan aivan erilainen ottelu ja puolustusta testataan varmasti ihan eri tavalla, ennakoi Juha Pasoja.

Toukokuun toisena päivänä starttaavan Ykkösen alkuun on vielä aikaa, mutta Pasoja toteaa, että katseet on käännetty jo sarjakauden alkuun.

– Kokoonpanon ja ryhmitysten osalta kokeilut on kokeiltu, nyt alkaa se viimeinen runttaus kautta kohti. Tästä eteenpäin hiotaan kokoon ykkösnyrkkiä.

Joitain poissaoloja JJK:lla kuitenkin on – esimerkiksi Aleksis Lehtonen ja Robert Taylor ovat maajoukkuematkoilla, Severi Vielma taas joutuu huilimaan operoidun nilkan myötä kesään asti.

– Muutamia poissaoloja on, mutta niin niitä tulee olemaan myös kauden aikana. Se avaa aina muille näytönpaikkoja – huomennakin, toteaa Pasoja.

Vuoroin vieraissa

Kohtaaminen on joukkueille talven toinen, sillä JJK vieraili tammikuussa Tampereella ja vei voiton Janne Kuhmosen avausjaksolla viimeistelemän 0-1-osuman myötä.

Ilves oli tuolloin pelannut edellisenä päivänä Liigacupin ottelun ja se näkyi väistämättä myös JJK-pelin kokoonpanossa. Talven sarjapaikkamuutosten myötä Veikkausliigaan nousseet tamperelaiset etenivätkin Liigacupissa lopulta viittä vaille finaaliin asti, kun vasta välierässä RoPS oli Jyväskylässäkin tutun Janne Sakselan taiteileman voittomaalin verran parempi.

Varsin tuttuja kasvoja löytyy myös Ilveksen riveistä, sillä jo viime kaudella keltapaidoissa pelanneiden Tomi Petrescun ja Mika Lahtisen lisäksi Eero Korte ja Samu Nieminen liittyivät talven aikana Ilveksen riveihin.

Nyt Veikkausliigan alkuun on enää reilut pari viikkoa aikaa, joten JJK-ottelu on Ilvekselle viimeisiä harjoitusotteluita ennen sarjan starttia.

– Eiköhän sieltä aikalailla ykköset tule tällä kertaa vastaan. Ja hyvin tuttujakin jätkiä, toivottavasti ovat kentällä, Pasoja tuumaa.

– Joka tapauksessa vastassa on kova joukkue ja meille hyvä mittari siitä, missä mennään.

JJK ei ole hävinnyt kertaakaan sen jälkeen, kun viime kausi lokakuussa loppui. Nyt vuorossa on kenties talvikauden toistaiseksi kovin testi.

– Oletus on, että nyt puolustuspelaamisemme joutuu nyt tiukemmalle koetukselle kuin aikaisemmin tähän mennessä – ja ihan hyvä niin. Tähän asti on testattu enemmän hyökkäyspäätä, hyvä saada kunnon testiin myös oman pään pelaaminen.

Vapaa pääsy, kahvipiste palvelee

Harjoitusotteluun on vapaa pääsy, joten hallin katsojakapasiteetin puitteissa kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Ovet aukeavat puoli tuntia ennen ottelun alkua eli 13:30.

Myös kahvihampaan kolotukseen on tarjolla lääkettä, sillä pienimuotoinen kahvio on ottelussa avoinna.

Tervetuloa!