Kotiotteluputki käyntiin lauantaina FF Jaroa vastaan

16.06.2023
JJK ja FF Jaro ottivat viimeksi mittaa toisistaan Harjulla kesällä 2018 (📸 Ile Salminen)

Kettupaidat starttaavat kolmen ottelun mittaisen kotipeliputkensa lauantaina, kun aina aurinkoiselle Harjulle saapuu vieraaksi Pietarsaaren Jaro. Peli potkaistaan käyntiin klo 16.

JJK ja perinteikäs FF Jaro kohtaavat lauantaina ensimmäistä kertaa sarjaottelussa sitten Ykkösen kauden 2018. Joukkueiden välillä on historiaa myös Veikkausliiga-vuosilta ja FF Jaro tavoitteleekin jälleen paluuta pääsarjaan viimeistään kaudelle 2025, mistä se putosi kauden 2015 päätteeksi. Viime vuonna seurassa tehtiin panostuksia liiganousua tavoitellen, mutta tavoite ei täyttynyt, mistä johtuen se joutui polkemaan tähän kauteen lähdettäessä aavistuksen jarruja ja taloudellinen panostus ei ollut enää yhtä suuri.

Pietarsaarelaiset lähtivät kauteen tammikuussa uuden päävalmentajansa Stephen Wardin alaisuudessa edellisen päävalmentajan, Jaro-legenda Jimmy Warghin siirryttyä IFK Mariehamnin organisaatioon. Jaro sijoittui viime kaudella, kuin myös usealla edellisellä kaudella Ykkösessä kolmanneksi ja eteni moniosaisiin liigakarsintoihin, missä tie katkesi lopulta TPS:n vieraana. FF Jaro kohtasi viime vuonna TPS:n myös Ykköscupin finaalissa, mutta siellä pietarsaarelaisnippu vei voiton ja pääsi juhlimaan Ykköscupin voittoa.

Pietarsaarelaisten Ykkösen kausi on lähtenyt kuitenkin viime kauden tapaan käyntiin varsin yskähdellen. Viime kaudella Jaro alkoi saada tulosta aikaan vasta kesäkuussa, mutta vauhtiin päästyään sille ei löytynyt pysäyttäjää ja vahvan loppukauden ansiosta se nousikin sarjassa liigakarsintoihin asti. Tällä kaudella se on pelannut yhdeksän ottelun verran, joista se on onnistunut saalistamaan saman verran pisteitä ja myös sijoitus sarjataulukossa on yhdeksäs.

JJK:n tapaan Jarolla on ollut alkukaudesta haasteita maalinteossa ja suurin osa sen tekemästä seitsemästä osumasta on syntynyt kookkaan englantilais-irlantilaisen hyökkääjän David Cartyn toimesta. Cartyn lisäksi Jaro on vahvistanut viime kaudesta rivejään myös HIFK:stä saapuneella laitapuolustajalla Guillermo Sotelolla sekä niin ikään tähtirinnoissa viime kaudella Veikkausliigaa pelanneella Sergei Eremenkolla, joka palasi kasvattajaseuraansa.

JJK on lähtenyt kauteen 2023 puolestaan jälleen sarjanousijana, mutta tähyilee Jaron tapaan kauden päätteeksi jälleen uudelle sarjatasolle, sillä sarjauudistuksen myötä yhdeksän parhaan joukkoon yltäneet joukkueet pelaavat kaudella 2024 joko Veikkausliigaa tai uutta, Veikkausliigan ja Ykkösen väliin jäävää sarjaa nimeltään Ykkösliiga. Kolme viimeistä pelaavat puolestaan Ykköseksi nimetyssä sarjassa myös ensi kaudella. Yksikään joukkue ei siis sarjauudistuksesta johtuen putoa tänä vuonna Kakkoseen. Voit lukea lisää tulevasta sarjauudistuksesta täältä.

Jaro lähtee lauantain otteluun takanaan 1-0-kotivoitto SalPa:sta Markus Kronholmin osumalla. Vaikeissa ja tuulisissa olosuhteissa pelattu taisto katkaisi SalPa:n hyvän putken ja vahva kotijoukkue Jaro piti kaikki kolme pistettä kotonaan.

JJK palasi viime kierroksella puolestaan takaisin pistekantaan parin tuloksellisesti heikomman kierroksen jälkeen, kun se haki 1-1-tasuripisteen Järvenpäästä. Kotijoukkue aloitti maalinteon ottelun 50. minuutilla, mutta Kettupaidat kuittasivat kuitenkin lähes välittömästi, kun Robin Saastamoinen pääsi viimeistelemään tasoituksen Joel Pasasen nappitarjoilusta. Kotijoukkue painoi lopussa vielä päälle ja JJK joutui pelaamaan viimeiset minuutit vajaalla, kun vaihdosta sisään tullut Eetu Venäläinen kolautti päät yhteen Ville Kirvesojan kanssa ja joutui jättämään tärskyn vuoksi kentän. Kettupuolustus Ville Viljala viimeisenä lukkonaan kesti kuitenkin paineen ja taisteli ottelusta pisteen matkaansa.

Pistejahti jatkuu nyt kolmella peräkkäisellä kotiottelulla, joista ensimmäisenä on siis vuorossa lauantain taisto FF Jaroa vastaan. Heinäkuulta siirtynyt JJK-TPS pelataan puolestaan juhannustorstaina 22.6. Kotiotteluputken päättää vielä keskiviikkona 28.6. pelattava JJK-KPV. Ennakkoliput kesäkuun kotiotteluihin ovat myynnissä nyt jjk.fi sivun oikean reunan ”JJK Shop” painikkeesta. Ennakkolipun ostamalla nopeutat sisäänpääsyä ja vältät jonottamisen lippuluukulle.

JJK – FF Jaro || 17.6. klo 16 || Harjun Stadion

Ottelussa mukana: Sydänlapset ja -aikuiset

Kuntomaailman jäsen, pääset lauantain matsiin veloituksetta esittämällä jäsenkorttisi tai kulkuavaimen lipunmyyntipisteellä

Tapahtuman portilla suoritetaan turvatarkastuksia, varaathan riittävästi aikaa saapumiseen. Huomioithan, että minkäänlaisia juomapulloja ei saa tapahtumaan tuoda Palloliiton turvallisuusmääräysten mukaisesti. Tapahtumaan on luvattu helteistä säätä, stadionin vesipisteeltä (pääkatsomon alla pelaajatunnelissa) sekä kioskeilta saa vettä veloituksetta. Katso kiellettyjen esineiden ja aineiden lista kokonaisuudessaan täältä.