Kotiotteluiden putki päättyy – haasteena hyökkäysvoimainen FF Jaro

03.07.2018

JJK:n otteluohjelma jatkuu tiiviinä, sillä keskiviikkona 4. heinäkuuta vieraaksi saapuu FF Jaro Pietarsaaresta. Ottelu Harjulla käynnistyy klo 18:30.


Tällä miehistöllä JJK kohtasi FF Jaron viimeksi eli 21.5.2018..

JJK:n kolmen kotiottelun putki päättyy keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu FF Jaro Pietarsaaresta. Nyt tästä ilosta todella kannattaa nauttia, sillä keskiviikkoillan jälkeen seuraavaan kotiotteluun onkin aikaa tasan kuukausi. Heinäkuussa Harjulla nimittäin piisaa tohinaa muiden tapahtumien kuin kettupaitojen pelien myötä. Jyväskylässä järjestetään Kalevan Kisat eli yleisurheilun SM-kisat sekä MM-rallien osakilpailu.

FF Jaro -ottelu on JJK:lle kolmas kotiottelu yhdeksään päivään. Ja tiiviinä ohjelma myös jatkuu, sillä jo lauantaina kettupaidat matkaavat Tammisaareen EIF:n vieraaksi.

JJK on tällä kaudella kohdannut FF Jaron jo kertaalleen Harjulla. Tuolloin JJK meni heti ottelun alussa 2-0 johtoon Samu Suoraniemen ja Patrik Alaharjulan osumilla. Pietarsaarelaiset kuitenkin kampesivat tasoihin sekä ohi. Lopulta maali-ilottelu päättyi lukemin 3-5. JJK:n kolmannen osuman viimeisteli Eeli Liukkonen, jolle maali oli Ykkösen tasolla ensimmäinen. Jaron maaleista vastasivat muun muassa hyökkäyspään pikakiiturit Seth Paintsil ja Christopher Mandiangu.

Heistä Paintsil on kurittanut FF Jaron vastustajia useimmin, sillä ghanalainen on osunut kuluvalla kaudella neljästi. Kolme maalia ovat iskeneet Mandiangu, erikoistilanteissa vaarallinen toppari Kareem Moses sekä viime kaudella JJK-paidassakin esiintynyt hyökkääjä Sasa Jovovic.


FF Jaron Seth Paintsil on ollut paha pideltävä tällä kaudella..

Viime lauantaina FF Jaro kärsi 1-0 tappion KPV:lle niin sanotussa Rantaderbyssä. Sitä ennen pietarsaarelaiset kaatoivat kotonaan Klubi 04:n puhtaasti 3-0. JJK kohtasi viime viikolla samat joukkueet, eri järjestyksessä. Ensin ketut kaatoivat KPV:n 2-0, Klubi 04:ää vastaan ottelu päättyi pistejakoon 1-1. JJK:n maaleista viime viikolla vastasivat Saku Leppänen, joka osui kahdesti rangaistuspilkulta sekä Mikko Manninen.

Sarjataulukossa FF Jaro on 11 ottelun jälkeen neljäntenä saldolla: 5 voittoa, 2 tasapeliä, 4 tappiota.

-FF Jaro on kokenut joukkue, joka on pelannut muutamalla eri tavalla. KPV:tä vastaan pelatessa he halusivat iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä, mihin joukkueessa riittääkin hyviä pelaajia. Mandiangu ja Paintsil pitää huomioida koko ajan, emmekä halua joutua puolustamaan heitä vastaan liian isossa tilassa 1vs1-tilanteita, toteaa JJK:n päävalmentajista Mikko Manninen.

-Viimeksi oltiin Jaroa vastaan tosi pehmeitä erikoistilanteissa, ja siinä pitää nyt parantaa, ettei anneta ilmaisia maaleja. Sasa Jovovic on todella hyvä boksissa, mikä pitää myös huomioida, silloin kun puolustetaan syvältä, Manninen jatkaa.


JJK oli toukokuun kohtaamisessa vaikeuksissa erikoistilanteissa, mutta onneksi tuosta päivästä puolustuspelaaminen on kehittynyt suurin harppauksin..

JJK:n kokoonpanossa ei suuria mullistuksia luultavasti nähdä. Viime pelissä pelikieltonsa kärsinyt keskikenttäpelaaja Aatu Manninen palaa kokoonpanoon.

Viime viikolla JJK siis aloitti Ykkösen toisen ottelukierroksen voitolla ja tasapelillä. Toivotaan, että keskiviikkoiltana tappioton taival jatkuu ja kettujen nousu kohti komeampia sarjasijoituksia pysyy jyrkkänä.

Oheisohjelmaa Harjulla

Keskiviikon ottelussa otteluisäntänä toimii Stadium, joka tuo otteluun ”football cagen” eli tarkkuuspotkupisteen. Tarkimmille potkaisijoille tarjolla palkintoja. Saavu siis otteluun ajoissa ja käy kokeilemassa tarkkuuttasi tai haasta kaverisi pikku skabaan! Jyväskylän Feel Vegas tuo otteluun myös pisteen (K-18), jossa voit kokeilla onneasi leikkimielisessä Nopparavi-kilpailussa. Tuttuun tapaan tarjolla myös monenlaista herkullista syötävää, kuten Jahvan hodareita ja JJK-grillimakkaraa.

Ottelussa myös anniskelu, jonka löydät Viitaniemen puoleisesta päädystä.

Tervetuloa Harjulle!