Kotiavauksessa vieraita Tammisaaresta

28.04.2016

jjk-wwwbanneri-jjkeif-1000x371

Kausi 2016 starttaa viimein myös kotikentällä!

JJK:n kausi alkoi viime sunnuntaina tiukalla vierasreissulla Kotkaan. Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi tippunutta KTP:ta on Kettupaitojen tavoin povattu Ykkösen kärkipäähän ja Arto Tolsa Areenalla nähtiinkin tasainen ja hyvätasoinen ottelu kahden vahvan joukkueen välillä.

Kotijoukkue meni johtoon hetki ennen taukoa, mutta JJK tuli toisella jaksolla tasoihin, kun Samu Suoraniemi teki Mikko Mannisen mainiosta esityöstä ja niinpä tuloksena oli ottelutapahtumiin nähden oikeudenmukainen 1-1-tasapeli.

Kotiavauksessa vieraaksi saapuu EIF Tammisaaresta. Tammisaarelaiset avasivat kautensa Kokkolasta – sarjanousija KPV oli kuitenkin 2-0-maalein vahvempi.

EIF nousi Ykköseen viime kaudeksi ja takkuisen alkukauden jälkeen piti lopulta sarjapaikkansa turvallisella marginaalilla. Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa Kettupaidat olivat kuitenkin niskan päällä voittaen molemmat Harjulla käynyt kamppailut – Tammisaaressa taas nähtiin 1-1-tasapeli, jossa kotijoukkueen tasoitus syntyi paljon puhetta herättäneellä rangaistuspotkulla.

EIF:n joukkue on jonkin verran muuttunut viime kaudesta ja saanut myös Veikkausliiga-kokemusta muun muassa Jyväskylässäkin varsin tutun Tamás Gruborovicsin myötä. Vielä aivan kauden kynnyksellä EIF sai myös kovan vahvistuksen kärkipäähänsä, kun viime kaudella PS Kemin paidassa maaleja paukutellut Sasa Jovovic liittyi tammisaarelaisryhmään.

Gruborovics palaa nyt vanhalle kotikentälleen, mutta myös pari Kettupaitaa kohtaa vanhan seuransa: Suoraniemi pelasi EIF:n riveissä, kunnes polvivaiva katkaisi kauden ennen aikojaan ja lisäksi kettukasvatti Ville Viljala vartioi viime kaudella tammisaarelaisten maalia.

Kettupaidat ovat saaneet harjoitella ehjän viikon ja Kotkan reissusta selvittiin ilman takaiskuja terveysrintamalla ja lisäksi myös kevään mittaan pitkään sairastuvan puolella olleet Benno Hanslian ja Teppo Marttinen palasivat pelikentille maanantaina Villikettujen ottelussa.

Ykkösen toinen kierros: JJK – EIF, perjantaina 29.4. klo 18:30, Harjun stadion