”Kolmatta kertaa putkeen ei hävitä kotona!”

05.05.2012

JJK:n keskikenttämies Patrick Poutiainen ei viidennen liigakierroksen alla ymmärrettävästikään anna puhtaita papereita joukkueen alkukauteen. Nuorimies on kuitenkin vakuuttunut kurssin kääntymisestä nyt, kun kauden kolmannessa kotiottelussa vastaan asettuu FC Lahti.

 

– Vähän hidas startti on ollut kauteen, ei voi olla tyytyväinen. Varsinkaan kotipelit ei nyt ihan nappiin ole menneet, Poutiainen hymähtää.

 

– Mutta nyt se kääntyy! Olen ihan varma siitä, ei me kolmea kertaa putkeen hävitä kotona, ”Patu” lupaa.

 

JJK-kasvatti on kahdessa viimeisessä ottelussa uurastanut täydet minuutit Kettupaitojen keskikentän keskustassa. Vastuu lämmittää mieltä – mutta vain osittain.

 

– Omien pelien osalta fiilikset on siinä mielessä ihan ok, että alkaa rytmi löytyä peliin pikkuhiljaa. Mutta ihan samahan se on, miten oma peli menee, jos joukkue häviää – ei silloin voi tyytyväinen olla.

 

Kun FC Lahden legendaarinen maalitykki Rafael ei ole pelikunnossa, häärinee kärjessä todennäköisimmin Drilon Shala. Toistaiseksi tehojen puolesta Kuhnureiden vaarallisin on kuitenkin ollut tuore hankita, jonka Poutiainenkin tuntee varsin hyvin – Tommi Kari. Miten mies pysyy aisoissa?

 

– No, vähän ärsytetään ensin, niin Tommi tekee itse loput, heittää Poutiainen naureskellen haasteen temperamenttisuudestaan tunnetun ex-joukkuetoverin suuntaan ja vakavoituu sitten:

 

– Ei me yksittäisiin pelaajiin sen kummemmin keskitytä – puolustetaan tiiviisti koko joukkueena. Mutta onhan se mukavaa pelata noin tuttuja jätkiä vastaan kuin Tommi ja ”Sini” (Jukka Sinisalo).

 

21-patu-pelasi-pirteasti-molempiin-suuntiin

    Poutiainen ja Kari – vielä samalla puolella. 

 

 

TM