Kettupaidat tänään Rovaniemelle, huomenna vastassa tuttuja miehiä ja RoPS-hurmos

11.05.2011

IMG_3119JJK matkustaa huomisen liigaottelun pelipaikoille Rovaniemelle tänään. Joukkue harjoitteli alkuillasta Kemissä, josta matka jatkuu yöksi joulupukin kaupunkiin.

– Yritetään tällä tavoin saada mahdollisimman normaali valmistautuminen peliin, matka on niin pitkä. Ei mitään ihmeempiä temppuja ole suunnitteilla, valmentaja Jori Särkkä sanoo.

Vaikka joukkue nappasi maanantaina tärkeän avausvoiton kotikentällään, löytyi MYPA-ottelusta paljon petrattavaa.

– Ensimmäinen asia on se, että meidän pitää olla enemmän liikkeellä ja tehdä enemmän aloitteita. Se on ihan keskeistä meidän pelitavassa, on vaikea syöttää jos ei kukaan liiku. Tietysti maanantaina vaikutti sekin, että vastustajan ykkösprioriteetti tuntui olevan meidän pelin rikkominen. Se vaikeuttaa tietenkin pelaamista, mutta siihen pitää vain löytää lääkkeet, Särkkä miettii.

Vaikka torstaina pelataan vieraskentällä, on edessä mahdollisesti hyvin samankaltainen ottelu kuin maanantaina. RoPS:n peli on alkukierroksilla perustunut tiukkaan puolustamiseen ja vastaiskuihin.

– He ovat saaneet hyviä tuloksia ja varmasti se ruokkii joukkueen yhteisyyttä ja taistelua entisestään. Todella tiukasti taisteleva nippu tulee vastaan. Se pelihuumori pitää vain koittaa rikkoa.

– Meidän täytyy pistää miehet ja pallo liikkeelle ja päästä hallitsemaan ottelua. Samalla täytyy pitää huolta siitä, että ollaan tietoisia heidän vastahyökkäyspelaajistaan ja pidetään heidät kiinni. Erikoistilanteissa RoPS on myös vahva, Särkkä näkee.

jjk-inter-lc-sakke-aloitti-piikissaPikavauhdilla loppukeväästä uudelleen kasatussa RoPS-joukkueessa on monta myös jyväskyläläisyleisölle tuttua pelaajaa. Listalta löytyvät JJK-kasvatti ja seurassa koko aiemman uransa pelannut Zakaria Abahassine, kolme hienoa vuotta JJK:ta edustanut Mika Lahtinen, sekä viime kauden lopun lainalla Kettupaidoissa ollut Kim Alonen ja testissä talven viettänyt Eetu Muinonen.

– Tuttuja kasvoja riittää, mutta kyllähän se kaveruus kentällä unohtuu itse kultakin, Särkkä toteaa.

 

RoPS-JJK Rovaniemen keskuskentällä torstaina kello 18.30.
Ottelu esitetään suorana lähetyksenä URHOtv Total – sekä URHO Play -palveluissa.