Kettupaidat pyrkii kolmen joukkoon

20.04.2011

jjk-tavoite2011-748x332

JJK:n konkreettisin tulostavoite kaudelle 2011 on kova: sijoitus kolmen parhaan joukossa Veikkausliigassa.

– Vuosi sitten asetettiin tavoitteeksi se, että pelataan Veikkausliigaa myös kaudella 2011. Se toteutui mielestäni aika kevyesti, nyt joukkue on vahvistunut selkeästi ja meidän prosessi on edennyt seuraavaan vaiheeseen, päävalmentaja Kari Martonen sanoo.

Kahden peräkkäisen 13. sijan jälkeen harppaus kolmen sakkiin voi tuntua huimalta, mutta JJK:ssa tavoitteeseen uskotaan kaikilla tasoilla.

– Mitali on kova tavoite, mutta siihen on realistiset mahdollisuudet. Me ollaan nähty jo talven aikana, että oikeanlaisella valmistautumisella ja onnistuneella suorituksella voidaan voittaa tässä sarjassa kenet vain. Se edellyttää pelillisten tavoitteiden täyttymistä.

Keskeisiä tavoitteita tulostavoitteen taustalla ovat energinen, intohimoinen, positiivinen ja rohkea peli-ilme, sekä pelilliseksi teemaksi muotoutunut ”halu palloon”.

– Intohimon ja ylpeyden edustaa JJK:a, Jyväskylää ja Keski-Suomea pitää näkyä joka ottelussa. Se on iso haaste. Halu palloon taas tarkoittaa sitä, että pallollisessa pelissä pyrimme kontrolloimaan pelivälinettä tilanteen mukaisesti, ja vastaavasti pallon ollessa vastustajalla pyritään saamaan se pois aktiivisella prässillä, Martonen taustoittaa.

Toinen kilpailullinen tavoite liittyy Suomen Cupiin, siinä joukkue etenee peli kerrallaan.

– Sen verran on kilpailun sääntöjä luettu, että vain voittaja jatkaa, Martonen huomauttaa.

Myös kentän ulkopuolella seura pyrkii menemään eteenpäin. Tavoitteena on Veikkausliigan paras yleisökeskiarvo kaudella 2011.

– Meidän yleisökeskiarvo kahdelta ensimmäiseltä kaudelta on melkein 3100, vaikka voittoja on 26 kotiottelusta kolme. Sanotaan, että menestyvä joukkue tuo 30 prosenttia lisää yleisöä, joten mahdollisuudet ovat olemassa. Ja jos liiga pelataan 12 joukkueella, niin kuin nyt näyttää, myös otteluohjelma muotoutuu lisäpelien ansiosta sellaiseksi kuin sen pitääkin olla. Kahdesta kolmeen kotipeliä tulee joka kuukaudelle, toimitusjohtaja Joni Vesalainen laskee.

Tavoitteista kerrottiin yhteistyökumppaneille ravintola Jyväshovissa keskiviikkona järjestetyssä kauden avaustilaisuudessa, jossa myös esiteltiin tulevan kauden joukkue. Kentälle Kettupaidat palaa heti huomenna, kun JJK matkustaa Hakan vieraaksi harjoitusotteluun. Peli alkaa Valkeakoskella kello 16.30.