Kettupaidat niisti Maarianhaminan tiukan väännön jälkeen

16.06.2011

JJK otti tärkeän 2-1 (1-1) kotivoiton IFK Mariehamnista Harjun torstai-illassa. Kyseessä ovat Kettupaitojen liigahistorian ensimmäiset saarelaisilta napatut sarjapisteet.

Ottelu alkoi isäntien kannalta loistavasti, sillä Eero Korte ohjasi avausmaalin Jani Virtasen loistavasta keskityksestä jo kuudennella peliminuutilla. Maalin jälkeen isäntien ote kuitenkin herpaantui ja IFK sai ottelun hallintaansa. Hyvillä syöttökombinaatioilla peliä keskialueella rakentanut Mariehamn sai aikaan muutaman erittäin vaarallisen tilanteen, mutta lähelle maalia tulleisiin keskityksiin eivät ehtineet sen paremmin Aleksei Kangaskolkka kuin Toni Lehtinen.

Kangaskolkka kuitenkin osui 35. peliminuutilla saatuaan Petteri Forsellin oikealta tulleen keskityksen maalin edessä lapikkaaseensa. Puoliajan lopussa vielä IFK:n Lehtinen sekä JJK:n Tommi Kari ja Virtanen epäonnistuivat hyvissä maalipaikoissaan.

Toiselle jaksolle Kettupaidat tuli jälleen vahvasti. Ottelun ratkaisu tapahtui tunnin paikkeilla. Tamás Gruborovics vapautti Virtasen vasemmalta laidalta, Jamppa tavoitteli matalalla keskityksellä maalin eteen juossutta Karia, jonka IFK:n Mason Trafford joutui vetämään nurin. Tuomiona yksiselitteisesti punainen kortti ja rangaistuspotku, jonka Kari sijoitti itse varmasti vasempaan alakulmaan.

Miesylivoimalla JJK pyrki pitämään palloa ja juoksuttamaan IFK:ta pelivälineen perässä. Erityisesti pallollisella rauhallisuudellaan ja varmuudellaan vakuutti puoliajalla sisään vasemman puolustajan tontille vaihdettu Niko Markkula. Gruborovics, Mikko Manninen ja Touko Tumanto pääsivät parhaisiin tilanteisiin, mutta lopullinen niitti jäi iskemättä. Lopussa IFK säikytti 3763-päistä kotiyleisöä parilla maalin eteen syntyneellä hässäkällä, mutta puolustus kesti.

– Ensimmäinen puoliaika oli meille hyvin vaikea. Osoittaa joukkueen taistelutahtoa ja kertoo meidän tason noususta, että vaisummallakin esityksellä voitetaan tällainen peli. Kolme pistettä oli tänään erittäin hyvä suoritus, päävalmentaja Kari Martonen huokaisi ottelun jälkeen.

TPS:n kaadettua kotonaan FC Interin JJK nousi sarjataulukossa kakkospaikalle kärki-HJK:n kantaan. Kettupaidat on tositoimissa seuraavan kerran ensi maanantaina Turussa, jolloin isäntänä sarjan kärkiottelussa toimii Inter.