Kettupaidat jyräsi Hakan ensimmäisellä jaksolla

16.05.2011

JJK otti selvän 4-2 (3-1) kotivoiton Valkeakosken Hakasta maanantai-illan Veikkausliigaottelussa. Ottelun ratkaisuksi muodostui Kettupaitojen jämäkkä alkuilme, sillä kotijoukkue rymisteli 3-0 -johtoon 24 minuutissa.

Ilotulituksen aloitti Tommi Kari komealla paristakymmenestä metristä lähteneellä kierrelaukauksella. Mikko Hyyrynen ohitti Haka-veskari Markus Koljanderin Jani Virtasen pikkujatkolla tarjoilemasta läpiajosta, ja Kari viimeisteli toistamiseen iskemällä hienon sommitelman päätteksi Tuomas Latikan tarjoilun kymmenestä metristä reppuun.

JJK esitti koko avauspuolikkaan isännän elkeitä, ja aiheutti vastustajalle ylitsepääsemättömiä ongelmia aggressiivisella prässipelillään. Otteen höllentyessä vastustaja kuitenkin rankaisi heti: Shane Robinson ampui loisteliaan kaukolaukauksen Janne Korhosen maalin vasempaan ylänurkkaan 36. peliminuutilla.

Komeiden maalien ilta kruunattiin toisella jaksolla näyttävästi koko illan esiintyneen Mikko Mannisen toimesta. Loistavan pelin pelannut Hyyrynen vastaanotti pitkän avauksen puolen kentän tuntumassa taitavasti ja vapautti Manun oikealta laidalta. Manninen laittoi paristakymmenestä metristä taiturimaisen noston Haka-maalin etuyläkulmaan. Näin hieman sekavaksi kääntynyt ottelu tuntui 66. minuutilla ratkenneelta. Haka kuitenkin tuli vielä maalin päähän Pekka Sihvolan hyödyntäessä Mikk Reintamin epäonnistuneen katkon.

Muuten Reintam oli toisella jaksolla mies paikallaan vieraiden yrittäessä luoda painetta JJK:n päähän pitkillä palloilla. Virolainen hoiteli ykköspalloja topparipari Jarkko Okkosen kanssa varsin hyvällä prosentilla.

Lopussa nähtiin vielä JJK-debyytti, kun joukkueen tuore kasvo Antto Hilska pääsi ottamaan tuntumaa loppuminuutteihin.

Komea voitto siivitti Kettupaidat sarjakärkeen kymmenellä pisteellä neljästä ottelusta. Sarja jatkuu perjantaina, jolloin ohjelmassa on ensimmäinen kauden neljästä Turun-vierailusta. Isäntänä toimii kahdella voitolla ja kahdella tappiolla aloittanut TPS.

Seuraavana kotiotteluna nähdään tasan viikon päästä maanantaina kauden ensimmäinen Väli-Suomen derby, kun rakas KuPS saapuu Harjulle.