Kettupaidat isännöivät KPV:ta kiihkeässä kärkikamppailussa

26.05.2016

jjk-wwwbanneri-jjkkpv-1000x371

Harjulla saadaan nauttia perjantaina kärkikamppailusta, kun JJK saa vieraakseen piikkipaikkaa hallussaan pitävän KPV:n.

Edellinen KPV:n vierailu Harjulla päättyi kotijoukkueen riemukkaisiin juhliin, sillä kauden 2009 päätteeksi JJK piti karsinnoissa paikkansa Veikkausliigassa juuri KPV:n kustannuksella. Tällä kertaa molemmat ovat tavoittelemassa nousua ja sarjanousijana kauteen lähtenyt KPV on aloittanut kautensa vahvasti  – kokkolalaiset ovat majailleet kärkisijalla käytännössä koko alkukauden.

Myös JJK:n kaudenalku on ollut hyvä ja Kettupaidat ovatkin puolesstaan miehittäneet kakkossijaa KPV:n niskaan hengittäen – tällä hetkellä sijoitus on tosin on kolmas, kun EIF kiilasi maanantaisen voittonsa turvin pisteen erolla edelle ottelun enemmän pelanneena.

Tasainen sarja

Ykkösestä povattiin tasaista ja tiukkaa ja sellainen se on alkukauden mittaan ollutkin: KPV on kolmen pisteen päässä sarjakakkosesta ja sen jälkeen seuraa tasainen letka, jossa seitsemän joukkuetta on neljän pisteen sisällä. Kettupaidoilla on mahdollisuus nousta voitolla aivan kokkolalaisten kantaan, sillä nyt eroa on neljä pistettä.

JJK:n löytyminen kärkipäästä tuskin yllättää moniakaan ennakkoveikkailujen perusteella, sarjanousija KPV sen sijaan todennäköisesti useampia. Tosin myös KPV oli monien papereissa musta hevonen nousukarkeloihin, sillä Kokkolassa saatiin kerättyä varsin nimivahva ja runsaalla Veikkausliiga-kokemuksella ryyditetty joukkue. Mukana on muun muassa kaksikin Veikkausliigan maalikuningasta: topparina ja keskushyökkääjänä uransa tehnyt Henri Myntti jakoi Tampere Unitedin aikoinaan maalintekijätilaston kärkitilan kaudella 2008 13 osumallaan yhdessä tuolloin FC Honkaa edustaneen Aleksandr Kokon kanssa. Väkivahva Irakli Sirbiladze taas pokkasi maalikuninkuuden kaudella 2012 FC Interin paidassa 17 maalilla.

Jo kaudelle 2011 takaisin kotikaupunkiinsa palanneen Myntin ja Sirbiladzen lisäksi joukkueesta löytyy muun muassa HJK:ssa useamman vuoden taikojaan tehnyt Dawda Bah ja useita muita Suomen korkeimmilla sarjatasoilla rutinoituneita pelimiehiä kuten Aki Sipilä, Timo Rauhala ja Ville Luokkala. Luokkala ja Sipilä tahkosivat KPV-nutussa myös kauden 2009 liigakarsinnoissa – Sipilä pääsi hieman maltillisesta ulottuvuudestaan huolimatta Harjulla kokeilemaan maalivahdin tonttiakin Juhani Koposen lennettyä ennen aikojaan suihkuun ottelun loppupuolella.

Toistaiseksi sarjan suurin yllätys löytyneekin häntäpäästä, sillä putoamisviivan alla on tällä hetkellä FC Jazz seuranaan yhdeksi nousijaehdokkaaksi povattu TPS, joista molemmat ovat saaneet plakkariinsa toistaiseksi vain yhden pisteen.

Kettuleirissä ollaan Jazzin pistesaldosta kiusallisen tietoisia, sillä porilaiset nipistivät tuon ainokaisen pisteensä juuri JJK:n kustannuksella viime lauantaina. Isännät menivät Elias Ahteen maalilla johtoon hetki ennen taukoa, mutta JJK nousi toisella puolikkaalla komeasti rinnalle ja ohi Tommi Karin upealla vapariosumalla sekä Iiro Järvisen vastaiskun päätteeksi viimeistelemällä maalilla. Täysi pistepotti näytti jo matkaavan JJK:n mukana Keski-Suomeen, mutta jälleen FC Jazz onnistui rokottamaan aivan viimeisestä mahdollisesta saumastaan, kun Ahde iski ottelun toisen maalinsa lisäajan viime sekunneilla.

2016-05-16_jjk-jaro_0021

Iiro on osunut kahdessä ottelussa putkeen – tässä tuuletetaan tasoitusta FF Jaron verkkoon

Tappiottomien kohtaaminen

Vaikka tasapelissä oli JJK:n kannalta karvas maku, jatkoivat Kettupaidat sen myötä tappiotonta alkukauttaan. JJK:n lisäksi vain KPV on Ykkösessä toistaiseksi edelleen ilman tappiota, joten vastakkain iskee nyt kaksi kiistämättömän vahvaa joukkuetta. Vastakkain on myös kaksi vahvaa puolustusta: KPV (2), FF Jaro (3) ja JJK (4) ovat sarjan kolme selvästi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta. FF Jaro tosin on myös tehnyt täysosumia vähiten ja siksi pietarsaarelaisten sijoituskin löytyy lähempää putoamis- kuin sarjanousuviivaa.

KPV kävi edellisessä ottelussaan juuri FF Jaron vieraana ja haki ”Rantaderbystä” täydet pisteet 0-1-lukemin. Ottelun ainoaksi jääneen maalin teki viime kaudella PS Kemiä edustanut Washilly Tshibasu, joka johtaa nyt Ykkösen maalipörssiä kuudella osumallaan.

Kettupaidoilla maalintekovastuu on jakaantunut tasaisemmin: Järvisen lisäksi Saku Leppänen ovat tehneet kaksi maalia mieheen ja Toni Tahvanainen, Samu Suoraniemi, Tommi Kari ja Niko Markkula ovat osuneet kaikki kertaalleen. Järvinen on osunut nyt kahdessa perättäisessä pelissä ja on muutoinkin jatkanut siitä, mihin loistavan viime kautensa jälkeen jäi.

Porissa ja aiemmissa kotipeleissä epätasainen kenttä on tuonut omat haasteensa maata pitkin pelatessaan parhaimmillaan olevalle kettujengille. Harjun nurmi kuitenkin paranee kohisten ja onkin jälleen usean pykälän verran edellistä kotiottelua tasaisempi. Myös terveystilanne on Kettupaitojen keskuudessa edelleen hyvä, joten odotettavissa on hieno futisilta Harjulla!

PS. Kettupaitojen kotiottelut jatkuvat lauantaina: ensin B-nuoret isännöivät FF Jaroa Säynätsalossa klo 14 alkaen ja sen perään klo 17 alkaa Viitaniemessä aina kutkuttava JJK – KuPS A-nuorten välillä.