Kettupaidat haki pisteen Espoosta

06.05.2011

JJK aloitti kautensa vahvalla esityksellä FC Hongan vieraana Espoossa. Lukuisat erinomaiset maalitilanteet jäivät kuitenkin hyödyntämättä ja ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen 0-0. Myös Hongalla oli tilanteensa ja etenkin peliminuutit 60-75 olivat isänniltä vahvoja, mutta kokonaisuutena JJK hallitsi tapahtumia.

Ottelun ensimmäinen todellinen maalipaikka aukesi heti alkuminuuteilla Mikko Manniselle, joka pääsi nätin yhdistelmän kautta yrittämään viimeistelyä lähietäisyydeltä Jani Virtasen tarjoilusta. Honka-veskari Tomi Maanoja kuitenkin pelasti tilanteen oikea-aikaisella syöksyllä.

Avausjaksolla vaaratilanteita kotijoukkueelle aiheutti erityisesti Jani Virtanen, jolla oli useampikin erinomainen tilaisuus maalintekoon. Illan hahmo Maanoja kuitenkin veti pidemmän korren niin puhtaassa läpiajotilanteessa kuin komeasta rangaistusalueen vasemmasta nurkasta lähteneestä laukauksestakin.

Isäntien parhaat tilanteet tulivat Ilari Äijälän kautta. Vaarallinen vasuri pääsi yrittämään viimeistelyä pariinkin kertaan, mutta Janne Korhonen Kettupaitojen maalilla hoiti tilanteet tyylillä. Lähimpänä malintekoa oli avausjaksolla Hongan Dudu, jonka laukaus nopeasta pistohyökkäyksestä kimmahti JJK-puolustuksen kautta tolppaan ja takaisin kentälle.

Toisella puoliajalla Honka sai hieman paremmin otetta pelistä, ja pystyi avausjaksoa paremmin kontrolloimaan ottelua lyhytsyöttöpelillään. JJK:n ensimmäisen jakson vahva prässi otti veronsa ja keskikentän hieman väsyessä ote siirtyi isännille. Honka ei kuitenkaan pystynyt hallinnastaan huolimatta luomaan kovin montaa varsinaista maalintekotilannetta.

Kettupaidat piristyi vielä loppua kohden, ja etenkin Tamás Gruborovicsilla oli useampikin erinomainen tilaisuus viedä jyväskyläläiset johtoon. Tamásin laukaukset kuitenkin suuntautuivat yli maalin ja 85. minuutin kulmapotkussa puskumaalin esti vain Maanojan fantastinen torjunta.

Vaiherikas ottelu päättyi lopulta maalittomana pistejakoon.

JJK:n kausi jatkuu heti maanantaina, jolloin ohjelmassa on kotiavaus MYPAa vastaan.