Kettulauma valmiina iskemään sarjakärjen kimppuun

13.06.2015

jjk-pk35_www1

Harjulla nähdään sunnuntaina todellinen kärkikamppailu, kun JJK saa vieraakseen sarjakärki PK-35:n Vantaalta!

Vastakkain on kaksi vahvaa joukkuetta, jotka jo kauden alla lukeutuivat nousijasuosikkeihin. Seitsemän pelatun kierroksen jälkeen sarjan kärkipää on kutkuttavan tasainen: PK-35 on tasapisteissä PS Kemin kanssa, mutta selvästi paremman maalieronsa turvin piikkipaikalla.

Iskuetäisyydellä kolmen pisteen päässä vaanii JJK, joka on niinikään tasoissa Hakan kanssa, mutta paremmalla maalierolla edellä. Edelleen pisteen päässä kaksikosta on TPS – niinpä koko ylempi viisikko onkin vain neljän pisteen sisällä

– Erittäin mielenkiintoinen peli tulossa. Nyt meille tulee vastaan varmastikin tähän asti paras hyökkäyskalusto ja nyt nähdään, miten meidän puolustus pystyy siihen vastaamaan, tuumaa JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja.

Puolustuspeli onkin pääsääntöisesti toiminut alkukaudella mainiosti – vain nyt vastaan asettuva PK-35 ja TPS ovat päästäneet vähemmän maaleja kuin JJK. Edellisessä ottelussa Porissa kotijoukkue FC Jazz pääsi kuitenkin kahteen kertaan iskemään pelin tasoihin Jasin Abahassinen ja Iiro Järvisen maalien jälkeen. Päällimmäisenä päävalmentajan mieleen jäikin harmitus hukatuista pisteistä, vaikka tappioton putki venyikin jo viiteen otteluun.

– Hävityt kaksi pistettä tietenkin harmittavat, täydet olisi pitänyt ottaa. Jos kaksi maalia tehdään niin kyllä silloin pitää pystyä voittamaan. Nyt päästettiin turhan halpoja maaleja – etenkin se jälkimmäinen oli todella huonosti puolustettu.

– Oli kuitenkin mukava huomata, että noita lukuunottamatta oltiin pelillisesti niskan päällä siinäkin ottelussa, kuten ollaan oltu oikeastaan kaikissa otteluissa tähänkin asti.

2015-05-31_0009

Tiukkaa prässäystä tiedossa

PK-35 oli viime kaudella Kettupaidoille vaikea vastus: vantaalaiset voittovat kolmesta ottelusta kaksi, kolmannesta JJK vei tasapelipisteen romuttaen sillä PK:n nousuhaaveet. Tuolloin päävalmentajana toiminut Jari Europaeus peluutti miehistöään varsin puolustusvoittoisesti, mutta talvella joukkueen peräsimeen tullut Shefki Kuqi on muuttanut peliä selvästi hyökkäävämpään suuntaan.

– Erilainen PK-35 tulee vastaan kuin viime kaudella. Hyökkäykseen on nyt panostettu ja siellä on varsin nimekkäitäkin uusia pelaajia.

– PK myös prässää korkealta ja siinä onkin meille varmasti se ottelun suurin haaste: miten saadaan tuo prässi ohitettua. Uskon kyllä siihen, että jos prässin ohi päästään, saadaan luotua riittävästi paikkoja. Pitää myös olla erittäin tarkkana, etteivät he saa palloa prässättyä itselleen vaarallisilla paikoilla ja luotua niistä tilanteita. Kaiken kaikkiaan, jos vain pakka pysyy puolustussuuntaan kasassa emmekä lahjoita maaleja, meillä on hyvät mahdollisuudet täysiin pisteisiin.

Robert Taylor on lauantaina Pikkuhuuhkajien mukana Helsingissä pelattavassa Ruotsi-ottelussa, Aleksis Lehtonen puolestaan lähtee omalle alle 18-vuotiaiden maajoukkuekomennukselleen heti pelin jälkeen – molemmat ovat kuitenkin käytettävissä ottelussa. Tommi Kari sen sijaan on edelleen toipilaana ja koko alkukauden sivussa ollut Severi Vielma on palannut jo joukkueharjoituksiin muttei ehdi vielä mukaan kokoonpanoon. Myös Saku Leppänen huilaa Porissa ja Arjan Goljahanpoor keskiviikon Villikettu-ottelussa saamansa tällin jäljiltä.

– Kyllähän terveystilanne voisi olla parempikin, mutta poissaoloja nyt tulee aina.

– Hyvä joukkue saadaan silti jälleen jalkeille ja jokainen niistä jätkistä on hyvässä kunnossa ja iskussa – hyvin näytti jalat toimivan valmistavissa treeneissä!

Vastakkaisen leirin pääkäskyttäjä Shefki Kuqin mietteitä ottelun alla löytyy täältä!

Ykkösen kahdeksas kierros: JJK – PK-35, sunnuntaina 14.6. klo 18:30, Harjun stadion – sitä ennen klo 16 alkaen Kakkosen yhdeksännen kierroksen ottelu FC Vaajakoski – PKKU, käy katsomassa molemmat!

wzup-banneri-leppanen

jjk-pk-35-sporttv