Kettujen kausi päättyy lauantaina Kokkolassa

06.11.2020

Kettupaidat kohtaavat päätöskierroksella lauantai-iltapäivän ottelussa Kokkolan keskuskentällä sarjapaikastaan taistelevan GBK:n klo 14.

JJK matkustaa lauantaina Kokkolaan, missä se kohtaa lauantai-iltapäivänä Miesten Kakkosen kauden 2020 viimeisessä ottelussaan GBK:n (Gamlakarleby Bollklubb) tänä kesänä uusitulla keskuskentällä. Kohtaaminen on joukkueiden ensimmäinen tällä kaudella ja edellisen kerran seurojen edustusjoukkueet ovat pelanneet samassa sarjassa Miesten Ykkösen kaudella 2007. GBK putosi tuolloin kauden päätteeksi Kakkoseen, jossa on pelannut siitä saakka. Edellisen kerran kettuseurassa on puolestaan pelattu GBK:ta vastaan Kakkosen C-lohkossa vuonna 2017, tuolloin JJK-Villiketut taipui kokkolalaisille kauden molemmissa kohtaamisisissa.

Vuonna 1924 perustettu perinteikäs GBK aloitti kauden vahvasti ja kolkutteli jopa sarjan kärkisijoja kesällä, mutta tuloksellisesti varsin synkän syksyn myötä joukkue on valahtanut sarjataulukossa sijalle 10, mikä tarkoittaa viimeistä mahdollista sijoitusta, jolla säilytään sarjassa. JJK löytyy sarjataulukosta sijalta viisi, tasapisteistä neljännen paikan vallanneen JBK:n takaa. Kolmannella sijalla oleva edelliskierroksen vastustaja RFA on kolme pistettä JJK:n edellä, mutta rovaniemeläiset ovat selvästi paremman maalisuhteensa ansiosta jo käytännössä Kettupaitojen ulottumattomissa. Kotijoukkue GBK:lla on sen sijaan vielä tiukat paikat, sillä putoajan paikalla oleva VIFK hengittää kokkolalaisten niskaan pisteen päässä. GBK:n edellinen voitto saavutettiinkin juuri vaasalaisia vastaan peräti kolme kuukautta sitten, kun VIFK kaatui murskalukemin 8-0. Tuon ottelun jälkeen pelaamastaan yhdeksästä ottelusta GBK on pelannut kaksi ottelua tasan ja hävinnyt peräti 7.

Hyvään syysvireeseen äityneen ja sarjan parhaan kotijoukkueen JJK:n vaikea vieraspelisaldo sai jatkoa edelliskierroksella Rovaniemellä, kun se hävisi vahvoin ottein esiintyneelle kotijoukkue RFA:lle lukemin 4-1. Nuori RFA-miehistö esiintyi isännän elkein Rovaniemen Keskuskentällä kirpeässä säässä pelatussa kamppailussa ja jätti etenkin ensimmäisen 20 minuutin aikana JJK:n täysin aseettomaksi ja vyörytti vauhdilla hyökkäyksiään kohti kettumaalia. Toinen jakso olikin sitten jo vierailijoilta paljon parempaa peliä luotujen maalipaikkojen ja aktiivisemman puolustuspelin myötä, mutta RFA ei enää saavuttamaansa johtoasemaa luovuttanut ja pisteet jäivät Rovaniemelle.

Edellinen täysi pistepotti vieraspeleistä onkin lähtenyt matkaan Pietarsaaresta heinäkuussa, joten Kettupaidoilla on nyt kova halu muuttaa tuota saldoa ja lähteä metsästämään kauden alussa tavoitteeksi asetettua neljättä sijaa.

Viime kauden Kolmosen maalikuningas Robin Saastamoinen vahvisti Rovaniemen osumallaan entisestään asemiaan Kakkosen C-lohkon maalipörssin kärjessä. Kettukipparilla on nyt kasassa 13 osumaa ja lähimmät uhkaajat ovat kolmen maalin päässä. GBK:n sisäisessä maalipörssissä tehokkaimpana on häärinyt jälleen tuttuun tapaan kokenut ruotsalaishyökkääjä David Carlsson, joka on iskenyt kaudesta toiseen kaksinumeroisia maalilukemia. 37-vuotias Carlsson muistetaan myös Veikkausliigaseuroissa (IFK Mariehamn, HJK, FF Jaro) 2000-luvun puolivälissä iskemistään lukuisista osumista. Kulunut kausi on ollut Carlssonille kuitenkin joukkueen tapaan vaikea ja osumia on syntynyt miehelle epätyypilliseen tapaan vain kuusi.

Roope Salo (#28) nousee edustusjoukkueeseen

Oma kasvatti Roope Salo nousee edustusjoukkueeseen

JJK:n rivistössä nähtäneen vielä viimeisellä kierroksella uusia kasvoja, sillä seura on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen vuonna 2004 syntyneen oman kasvattinsa Roope Salon kanssa. Keskikentällä viihtyvä Salo aloitti uransa Muuramen Yrityksen riveissä, mutta pelasi ensimmäiset pelinsä Kettupaidassa jo 8-vuotiaana. Kuluneella kaudella 16-vuotias Salo pelasi isossa roolissa JJK:n sarjavoittoon päättyneessä B-nuorten Ykkösessä ja oli myös mukana nostamassa JJK/2 -joukkuetta Miesten Nelosesta Kolmoseen. Salon vahvuuksia kentällä ovat pallollinen pelaaminen sekä syöttöpeli.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Kakkosen C-lohkon erityisen tasaisessa taulukossa sijat 1-2 ja viimeiseksi jäänyt joukkue ovat selvillä, mutta kaikki muut sijat ovatkin sen sijaan vielä auki. JIPPO on varmistanut sarjavoiton ja sen myötä nousun Ykköseen ja nousijajoukkue Kiisto joutuu puolestaan hakemaan uudelleen vauhtia Kolmosesta.

Tiesitkö että…?

JJK on ollut myös ainakin kerran aikaisemminkin pelaamassa kauden viimeistä vierasotteluaan kyseisellä kentällä, kun se kohtasi Veikkausliiga-karsinnassa KPV:n lokakuussa 2009. Tuolloin JJK säilytti sarjapaikkansa liigassa ja vei värikkään ensimmäisen osaottelun Tommi Karin, Mika Lahtisen ja Nam Ik Kyungin osumilla lukemin 2-3 arki-iltapäivänä täpötäyden kokkolalaiskatsomon edessä. Näitä muistoja ja tunnelmia pääsee verestämään halutessaan esimerkiksi tämän varsin vihreiden lasien läpi tehdyn YouTube-koosteen parissa.

GBK:n ottelusta ei tämän hetkisen tiedon mukaan ole valitettavasti saatavilla livestriimiä, mutta JJK:n Twitter seuraa ottelun kulkua mahdollisuuksien mukaan ja Palloliiton virallinen tulosseurantahan löytyy täältä.

Miesten Kakkonen: la 7.11.2020 GBK – JJK || klo 14:00 || Keskuskenttä, Kokkola