Keskiviikkona suuntana jälleen Mikkeli

07.06.2023
Kuva: Miska Savolainen

JJK ja MP kohtaavat keskiviikkona Ykkösen arkikierroksen ottelussa Mikkelin Urskilla. Edellinen kohtaaminen on vielä tuoreessa muistissa, sillä joukkueet pelasivat hyväkuntoisella Urheilupuiston nurmella Suomen Cupin viidennen kierroksen paikasta vain kolme viikkoa sitten. Kettujen kahden vieraspelin viikko päättyy sunnuntaina Järvenpäähän.

Kotijoukkue MP on ollut varmasti yksi Ykkösen alkukauden yllättäjistä ja porskuttaa kahdeksan pelaamansa ottelun jälkeen sarjan kakkosena tasapisteissä kärkipaikalle nousseen EIF:n kanssa. Sarjan piikkipaikasta sen erottaa vain parin maalin verran huonompi maalisuhde. Juha Pasojan valmentama miehistö on löytänyt vaikean preseasoninsa jälkeen hyvän pelivireen ja on kärsinyt vain yhden tappion, kun se taipui sarjan avauskierroksella Käpylän Pallolle.

”Empeen” pelit ovat noudattaneet pitkälti viime vuosilta melko tuttua mikkeliläistä kaavaa, maalit on isketty erikoistilanteista ja oman pään puolustaminen on ollut vahvaa. Joukkueen parhaimpana maalintekijänä onkin kunnostautunut hieman yllättäen topparin tontilla luutiva JJK-kasvatti Väinö Vehkonen kolmella osumallaan.

Kun katsotaan joukkueiden välisiä aiempia kohtaamisia, ovat jyväskyläiset olleet viime aikoina tuloksellisesti niskan päällä, sillä viimeisestä kolmesta kohtaamisesta JJK on voittanut jokaisen. JJK ja MP ovatkin käyneet toisilleen tutuksi viime vuosina eri sarjatasoista huolimatta, sillä joukkueet kohtaavat aina jo perinteeksi muodostuneessa harjoitusottelussa kauden kynnyksellä.

Vuoden 2022 kevään harjoitusottelussa JJK esiintyi vahvasti vieden selvästi Vehkahallissa pelatun kohtaamisen ja tämän vuoden kenraaliharjoitus Mikkelissä päättyi sekin Kettupaitojen 2-3-voittoon, kun se kiri toisella jaksolla rinnalle ja ohi. Edellisestä kohtaamisesta on sen sijaan ehtinyt kulua vain kolme viikkoa, tuolloin JJK eteni jatkoon Suomen Cupissa rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

JJK:n nousukausi Ykkösessä on alkanut melko odotetun laisesti. Pelillisesti kettulaumalla ei ole ollut hätäpäivää ja se on esiintynyt hyvin ottein myös sarjan kärkipään joukkueita vastaan, mutta hyvät esitykset ovat kuitenkin Kettupaidoille laiha lohtu, ellei niiden päätteeksi kerry myös pisteitä.

Aktiivisesti ja rohkeasti prässäävä JJK-miehistö on ollut puolustuspäässä totutun vahva ja suurin osa maaleista kettujen verkkoon onkin tehty erikoistilanteista tai vastaiskuista. Hyökkäyspäässä sillä on kuitenkin ollut alkukaudesta vielä haasteita maalijyvän löytämisessä. JJK:lla on tasaisessa sarjassa saldonaan seitsemän pelatun kierroksen jälkeen viisi pistettä (1 voitto, 2 tasapeliä ja neljä tappiota). Joukkueen terveystilanne on hyvä ja Toni Lehtinen pääseekin keskiviikkona matkaan vahvalla miehistöllä.

MP – JJK || ke 7.6.23 || klo 18:30 || Urski, Mikkeli

Ottelu on katsottavissa osoitteessa ruutu.fi (vaatii tilauksen)

Heinäkuun TPS-kotipeli siirtyy kesäkuulle

JJK:n ja TPS:n välinen torstaina 27.7. pelattavaksi merkitty kamppailu Harjulla aikaistuu alkuperäisestä ajankohdastaan. Jyväskylässä 3.-4. elokuuta ajettavia MM-rallin Harjun erikoiskokeita varten tehtyä AKK:n varausta on aikaistettu ja pidennetty alkuperäisestä varausajankohdasta, näin joukkueet olivat pakotettuja etsimään ottelulle uuden ajankohdan. JJK isännöi turkulaisia Harjulla torstaina 22.6. klo 18:00 alkaen.