Keskiviikkona Suomen cupia PS Kemiä vastaan – katsomotila varattu kausikorttilaisille

31.03.2015

jjk-suomencup

JJK ja PS Kemi ratkovat keskiviikkona jatkopaikan Suomen cupissa. Ottelu alkaa Vehkalammen hallissa kello 18.

Etenkin virallisissa otteluissa Vehkalammen hallin katsojakapasiteetti on kompakteista sisätiloista johtuen varsin rajattu. Sisäänpääsy Suomen cupin otteluihin sisältyy JJK:n kausikorttiin, joita on myyty jo niin runsaasti, että koko katsojatila on varattu kausikorttilaisille.

Kenttävuoroista johtuen ovet aukeavat kello 17:30 eli puoli tuntia ennen ottelun alkua – paikalle kannattaakin tulla hyvissä ajoin, mutta ovien aukeamisaika huomioon ottaen.

Myös kioski palvelee katsojia.

Kauden ensikohtaaminen PS Kemin kanssa

Kemiläiset nousivat viime kauden päätteeksi JJK:n seuraksi Ykköseen voittamalla vaasalaisen VIFK:n nousukarsinnoissa – joskin myös VIFK nousi sittemmin perässä, kun sarjaa täydennettiin myöhemmin. Joukkueet tulevat siis kohtaamaan toisensa myös sarjaotteluiden merkeissä.

Ykkösen seuroina niin JJK kuin PS Kemikin aloittivat cup-ottelunsa kolmannelta kierrokselta. JJK on raivannut tieltään PK-37:n ja JIPPO:n selkeillä 0-3-vierasvoitoilla, PS Kemi taas on voittanut Spartak Kajaanin ja GBK:n.

Molemmat pelasivat viime viikon lopulla kenraaliharjoituksena harjoitusottelut. JJK kärsi perjantaina hallinnastaan huolimatta niukan 1-2-tappion Veikkausliigaan valmistuvalle Ilvekselle, PS Kemi puolestaan haki lauantaina komean 1-3-vierasvoiton AC Oulusta, vaikka joutui pelaamaan alivoimalla miltei koko ottelun.

Vieraaksi saapuu myös ex-Kettupaita sillä kaudella 2012 JJK:ta edustanut Janne Turpeenniemi liittyi talvella PS Kemin riveihin.

Luvassa vaarallisia vastaiskuja

Juha Pasoja oli kohtuullisen tyytyväinen suojattiensa perjantaiseen esitykseen, mutta ei tulokseen.

– Tuloksesta huolimatta peli näytti kuitenkin ihan hyvältä. Enemmän maaleja olisi kuitenkin pitänyt tehdä.

Keskiviikkona JJK:n on lupa odottaa vastaansa erittäin tiivistä puolustusta ja nopeita, vaarallisia vastaiskuja. PS Kemin aseina hyökkäyssuuntaan toimivat etenkin liukas laitamies Billy Ions ja kärkimies Sasa Jovovic – kaksikko on viimeistellyt yhteensä viisi kemiläisten kuudesta cup-osumasta tähän asti.

– Meidän pitää olla todella tarkkana kemiläisten vastaiskujen kanssa. Toisessa päässä taas pitää saada irti enemmän tehoja kuin Ilvestä vastaan. Enemmän laukauksia, Pasoja toteaa.

– Lähtökohta on kuitenkin hyvä, Severi (Vielma) on ainoa poissaolija, joten saadaan pitkälti ykkösmiehistö kentälle.

Pelikuntoisia kettupaitoja tarvitaankin, sillä JJK pelaa torstaina 2.4. harjoitusottelun FC Vaajakoskea vastaan kello 14 alkaen – kahden päivän aikana varmastikin siis nähdään kentällä jokainen pelikykyinen.

Kuudennen kierroksen otteluparit selvillä

Myös kuudennen kierroksen otteluparit arvottiin tiistai-iltapäivänä. JJK-PS Kemi -otteluparin voittaja saa seuraavaksi vastaansa voittajan parista AC Oulu-VPS.

JJK/PS Kemi arvottiin vierasjoukkueeksi, mutta koska vielä kuudennella kierroksella alasarjalainen saa kotiedun, joutuu VPS jatkoon päästessään Veikkausliiga-joukkueena vierasmatkalle. Mikäli JJK siis vie voiton kemiläisistä, on seuraavaksi vuorossa joko vieraspeli AC Oulua vastaan tai kotipeli VPS:aa vastaan. AC Oulu ja VPS pelaavat oman viidennen kierroksen ottelunsa torstaina.