Kesäkuun ainoassa kotiottelussa vastassa PKKU

12.06.2024

Ykkösen runkosarja ylittää kettupaitojen osalta puolivälin, kun JJK saa torstai-iltana kello 19.00 alkavaan Gradian isännöimään kamppailuun vieraita Keravalta. Harjulle vieraaksi saapuu kauden avauksessa vieraskentällä kohdattu PKKU.

JJK:n kautta Ykkösessä on pelattu PKKU-ottelun kynnyksellä 11 ottelun verran, mikä tarkoittaa samalla sitä, että kaikki joukkueet on JJK:n osalta kohdattu kertaalleen. Puolessavälissä runkosarjaa JJK löytyy sarjataulukon viidenneltä sijalta 15 pisteellä, kun taas keravalaisten keräämät kahdeksan pistettä oikeuttavat tällä hetkellä kymmenenteen sijaan. Runkosarjan toisen puolikkaan vastustajien kohtaamisjärjestyksen ollessa pitkälti sama kuin ensimmäisellä puolikkaalla, alkaa JJK:n runkosarjan toinen puolikas sarjakauden avauksen tapaan PKKU:ta vastaan. Kaksinkertaisena pelattavan runkosarjan jälkeen pelataan vielä ylä- sekä alaloppusarjat, joihin Ykkösen joukkueet jakautuvat runkosarjan sijoitusten mukaan.

Huhtikuussa pelattu joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Kalevan urheilupuistossa 0-3-lukemin JJK:n voittoon Sherman Osson ja Alex Ciriacon osumien myötä. Ottelu Keravalla oli ensimmäisen puoliajan osalta kauden avaukselle tyypillisesti hieman tunnustelevaa, mutta kääntyi toisella puoliajalla JJK:n hallintaan ja PKKU:n saaman kentältäpoiston myötä lopulta melko selkeään vierasvoittoon. JJK:n ja PKKU:n torstai-illan kohtaaminen on keravalaisille jo toinen Jyväskylän reissu tällä kaudella, sillä joukkue vieraili jo huhtikuun lopussa FC Vaajakosken vieraana Viitaniemen tekonurmella pelatussa ottelussa, jossa FCV oli lopulta voitokas 4-3 lukemin.

PKKU:n kauden alku Ykkösessä oli tuloksellisesti vaikea ja keravalaiset joutuivat odottamaan avauspisteitä aina toukokuun puolivälin yli RoPS:ista otettuun kotivoittoon asti. Sittemmin PKKU on kuitenkin löytänyt vireen, sillä edellisistä viidestä ottelusta PKKU on hävinnyt vain yhden. Osoituksena nykyvireestä PKKU otti edellisessä ottelussaan 1-0 kotivoiton sarjataulukon toisena olevasta Atlantiksesta. Maalintekijänä tuossa ottelussa, kuten useasti PKKU:n alkukaudella muutenkin, kunnostautui Aaron Lindholm, joka on viidellä osumallaan Ykkösen maalintekijäntilaston jaetulla toisella sijalla.

PKKU:n tapaan myös JJK on edellisten kierrosten aikana saanut kuntopuntariaan nousuun ja saanut käännettyä toukokuun tappioputken nyt kolmen ottelun mittaiseen tappiottomaan putkeen. Viimeisin ottelu KuPS Akatemian vieraana oli vahvasti kettupaitojen kontrollissa ja lopussa tehdyn tasoitusmaalin voi katsoa olleen kenttätapahtumat huomioiden vähintäänkin ansaittu. JJK pääseekin täten PKKU-otteluun hyvävireisenä, mutta hieman pelikieltojen harventamilla riveillä. Arjan Goljahanpoorin FCV-ottelussa saaman punakortin lisäksi huilivuoro on Ossolla, joka joutuu jättämään PKKU:n kohtaamisen väliin Kuopiossa täyttyneen korttitilin myötä.

Kettupaitojen tiivistahtisena käynnissä ollut alkukesä jää PKKU:n kohtaamisen jälkeen pienelle tauolle, sillä seuraava ottelu pelataan vasta 29.6 EPS:n vieraana. Ennen sitä suunnataan kettuleirissä kuitenkin katseet kesäkuun ainoaan kotiotteluun. PKKU:n kohtaamista ja runkosarjan ensimmäisen puolikkaan antia kommentoi päävalmentaja Brian Page:

– Uskon kauden toisesta PKKU-kohtaamisesta tulevan tiukka vääntö. PKKU on esiintynyt viimeaikoina hyvin ja napannut pisteitä vaikean alkukauden jälkeen. Myös meidän esityksemme ovat viimeaikoina olleet hyviä, joten odotan torstailta hyvätasoista ottelua.

– Alkukautemme on sisältänyt ylä- ja alamäkiä, mutta tiedän, että niin pelaajat kuin valmennus- ja taustatiimin jäsenet ovat antaneet kaikkensa. Olemme esiintyneet pääosin hyvin ja luoneet pohjaa, jonka päälle voimme kehittää peliämme entistä paremmaksi. Toisen runkosarjan puolikkaan alkaessa tulee olemaan tärkeää, että jatkamme työntekoa ja kehittymistä, jotta voimme nousta sarjataulukossa, Page painottaa.

⚽️ JJK vs PKKU
🗓 Torstaina 13.6.24
🕔 klo 19:00
📍Harjun Stadion
🎫 15€/10€ (16v ja nuoremmat vapaa pääsy)
📺 ksml.fi näyttää ottelun tilaajilleen
✨️ Otteluisäntänä Gradia

🔹️ Kuntomaailman klubilaiset pääsevät veloituksetta torstain matsiin (esitä klubitarrasi lippuluukulla)🔹️

Kettutasanne palvelee täysi-ikäisiä katsojia ja Ykkösen (ellei koko Suomen) parhaat hodarit pyöräyttää tietysti King Jahva 🌭

‼️Huomioithan, että portilla suoritetaan turvatarkastus ja esimerkiksi minkäänlaisten omien juomapullojen tai tölkkien tuominen alueelle (avattujen tai avaamattomien) on kokonaan kielletty. Katso kiellettyjen esineiden lista kokonaisuudessaan jjk.fi/ottelu/paasyliput. Saavuthan ajoissa, sillä turvatarkastukset voivat ruuhkauttaa sisäänpääsyä.‼️