Kesäinen Tammisaari kutsuu Kettuja keskiviikkona

07.07.2015

2015-05-13_jjk-eif_0019

Kolmen kotiottelun jälkeen JJK matkaa jälleen vieraskentälle. Suuntana on viime kausilta vähemmän tuttu paikka Tammisaari ja isäntänä sarjanousija EIF.

Siinä missä JJK on ottanut paikkansa kärkikahinoista, kamppailee EIF taulukon toisessa päässä VIFK:n ja Jazzin kanssa. EIF saalisti kauden toisen voittonsa edellisellä kierroksella kaatamalla Jazzin porissa värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-3-numeroin. Voiton turvin tammisaarelaiset nousivat Jazzin ohi putoamisviivan paremmalle puolelle.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Harjulla. Tuolloin JJK oli ottelussa selkeästi parempi, mutta haki voittonsa vaikeimman kautta: EIF karkasi 0-1-johtoon avausjakson puolivälissä.

JJK nousi kuitenkin tasoihin juuri ennen taukoa Antto Hilskan maalilla ja kun Antto Tapaninen iski voittomaalin parikymmentä minuuttia ennen loppua, pysyi täysi pistepotti Jyväskylässä. Tuosta alkoikin JJK:n tappioton putki, joka on nyt jo kahdeksan ottelun mittainen.

Kettupaidat urakoivat juhannuksen jälkeen tiukan kahden kotiottelun rupeaman. Hakaa vastaan oli tyytyminen tasapeliin, MP sen sijaan kaatui komean esityksen päätteeksi selvin 3-0-lukemin.

– Se oli meiltä hyvä esitys. Ensimmäisellä puoliajalla edellinen ottelu varmaan näkyi jonkin verran vielä jaloissa, ennen kuin päästiin kunnolla peliin mukaan, toteaa kettulauman koutsi Juha Pasoja.

– Jo silloin kuitenkin huomasi, että sekä pallo että peli on meidän kontrollissamme ja oli vahva luotto siihen, että tullaan se voitoksi kääntämään.

2015-05-13_jjk-eif_0028

Tapanisen maalia juhlittiin toukokuussa EIF:iä vastaan – ja edellisellä kierroksella MP:tä vastaan

JJK:n oikealla laidalla Niko Markkulan ja Mikko Mannisen yhteistyö on toiminut pitkin kautta todella hyvin ja se olikin suuressa roolissa jälleen edellisessä ottelussa – Markkula alusti kaksi ensimmäistä maalia, joista jälkimmäisen niittasi sisään juuri Manninen.

Avausmaali oli kuin suoraan oppikirjasta.

– Marsun keskitys oli maailmanluokkaa ja Tapanisen Antolta myös komea pusku, Pasoja kehuu.

– Toinen maali tuli miltei perään ja katkaisi MP:n selkärangan. Meidän onneksi sen verran aikaisin, että pojat saivat myös nauttia pelaamisesta! Myös vaihtomiehet ehtivät esittää vahvoja otteita irti päästyään.

Nyt JJK:lla on takanaan muutaman päivän hengähdysjakso ennen kuin katseet suunnattiin kohti Tammisaarta.

– Viime viikolla mentiin keskiviikkona ja torstaina aika lujaa – sitten oli kolmen päivän vapaa, jonka aikana pelaajat saivat ladata akkuja henkisesti ja fyysisesti.

Pasoja odottaa ottelusta Tammisaaressa vastaavanlaista kuin keväällä Harjulla.

– Eiköhän aika samalla kaavalla mennä. Todennäköisesti tullaan hallitsemaan peliä, mutta se ei vielä riitä, Paso muistuttaa.

– Tulos on kiinni siitä, miten pääsemme maalille ja kuinka tehokkaita olemme siellä.

EIF-maalilla vastassa on tuttu mies, sillä JJK-kasvatti Ville Viljala on ollut avauksessa tammisaarelaisten maalilla alkukauden aikana. Nyt päänvaivaa päävalmentaja Jens Mattfolkille tuottavat Lucas Kaufmannin ja Lauri Bergströmin pelikiellot – molemmat kuuluvat myös EIF:n runkomiehiin.

JJK:lla ei pelikieltoja vielä ole, mutta sairastupalaiset Tommi Kari ja Severi Vielma eivät Tammisaaressakaan ole käytettävissä – jalkavaivastaan kuntoutunut Vielma loukkasi Villikettu-ottelussa kätensä ja on sivussa useamman viikon. Myös Teemu Vaarakallio joutunee jättämään EIF-ottelun sivuun polvivaivojen vuoksi.

Ykkösen 12. kierros: EIF – JJK, keskiviikkona 8.7. klo 18:30, Tammisaaren Keskuskenttä

11072015-jjk-pskemi-ottelumainos-www1