Kausi päättyy vieraskentällä: AC Oulu – JJK lauantaina klo 14

16.10.2015

2015-08-15_jjk-acoulu_0013

Tiukka, tasainen ja suuria tunteita tarjonnut Ykkösen kausi 2015 on viimeistä silausta vaille valmis, kun jäljellä on enää päätöskierros.

JJK matkaa päättämään kautensa pohjoiseen, kun lauantaina suuntana on AC Oulu. Sekä JJK että AC Oulu tavoittelivat nousua Veikkausliigaan. Oululaiset eivät kuitenkaan missään vaiheessa kyenneet nousemaan kunnolla kärkikamppailuun mukaan. Kettupaidat taas olivat pitkin kautta kärkitaistelussa, mutta nousuaikeet karahtivat kiville viime metreillä – edellisellä kierroksella PK-35:lle koetun kotitappion myötä.

Liigapaikkojen karkaaminen ulottumattomiin oli luonnollisesti kova isku kettuleirissä.

– Todella iso pettymys kaikille, tietenkin, Juha Pasoja toteaa yksiselitteisesti.

– Kausi on kuitenkin pelattava loppuun ja kyllä se halutaan päättää kunnialla. Nyt pitää vain löytää kentälle ne pelaajat, jotka ovat kaikkein nälkäisimpiä ja voitontahtoisimpia – voi olla, että jonkun verran tuleekin muutoksia edellisen pelin kokoonpanoon.

Kaksi muutosta edellisen ottelun avauskokoonpanoon tulee takuuvarmasti, sillä Jasin Abahassine jää sivuun korttitilin täyttymisen takia, Matti Lähitie taas jalkavaivojen.

– Massella on pientä rasitusvaivaa PK-ottelun jäljiltä – ei mitään isoa, mutta turha tässä vaiheessa ottaa riskejä, kun ei tämän enempää panoksia ole.

Kahdesta edellisottelusta maaotteluedustusten takia sivussa olleet Aleksis Lehtonen ja Robert Taylor sen sijaan palaavat mukaan.

Vaikka nousuhaaveet on jouduttu hautaamaan, lähtee JJK luonnollisestikin hakemaan kaudelle voitokasta päätöstä.

– Tietenkin voittoa lähdetään hakemaan, tavoitteena on nyt pitää AC Oulu takana loppuun asti.

Tällä hetkellä JJK on neljäntenä AC Oulu kahden pisteen päässä perässä viidentenä. Kettupaidat kävivät edellisen ja kauden ensimmäisen kerran Oulussa vain hetki sitten, kun ensimmäinen kohtaaminen kesäkuulta siirrettiin pelattavaksi syyskuun lopussa. Tuolloin JJK:lla päättyi tiukka ottelurupeama, joka myös näkyi otteissa kentällä. Kotijoukkue piti pisteet lopulta niukasti Petteri Pietolan toisen jakson maalilla.

– Silloin alla oli raskas TPS-ottelu, jossa miesalivoiman takia jouduttiin tekemään vielä normaalia enemmän töitä. Lähdimme siihen nähden prässäämään alussa hieman liikaa ja se vähän kostautui lopussa.

– Ei se ollut kuitenkaan huono peli meiltä, kokonaisuudessaan tasainen peli, jossa ei paikkoja ollut pahemmin kummallakaan. Yksittäinen hieno suoritus ratkaisi.

Harjulla pisteet jaettiin 0-0-tuloksella, joten aiempien kohtaamisten perusteella maalijuhlaa ei nytkään ole syytä odottaa.

–  AC Oulu iskee tiukasti mieheen kiinni ja on melko fyysinen joukkue, veikkei erityisen isokokoinen olekaan.Viimeksi he veivät paljon kaksinkamppailuja ja kakkospalloja – niissä meidän on nyt oltava paremmin hereillä.

– Viime kerrasta viisastuneena enemmän puolustuksen kautta lähdetään kuin viimeksi. Näissä syksyn peleissä meiltä on puuttunut tietynlainen, sopiva suoraviivaisuus, joten sitä lähdetään nyt hakemaan. Mutta roiskimaan ei lähdetä.

Ykkösen päätöskierros: AC Oulu – JJK, lauantaina 17.10. klo 14, Raatin stadion