Kausi päätökseen Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraana

07.10.2023
Kuva: Kapteeni Juho Luoma marssittaa joukkonsa kentälle vielä kerran tänä syksynä (📸 Jussi Reinilä)

JJK laittaa kautensa pakettiin lauantaina, kun se matkustaa Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraaksi. Molempien joukkueiden sijoittuminen kolmen putoajan joukkoon on jo varmistunut, mutta lopullinen sarjasijoitus ratkaistaan viikonloppuna Kokkolassa.

Perinteikäs kokkolalaisseura on seilannut viime vuodet eri sarjatasojen välillä ja pudottuaan viimeksi Veikkausliigasta kauden 2019 päätteeksi, se joutuu jälleen hakemaan vauhtia alempaa. JJK:n tapaan KPV:n tavoitteena oli pääsy yhdeksän joukkoon ja sen myötä paikka uudessa Veikkausliigan ja Ykkösen väliin muodostuvassa Ykkösliigassa. Christian Sundin miehistön kausi on ollut kuitenkin vaikeuksia täynnä ja se on onnistunut voittamaan pelaamastaan 26 pelistä vain 3, saman verran kuin lauantain vierasjoukkue JJK.

KPV vahvisti rivejään vielä kesän siirtoikkunan aikana kolmella pelaajalla, mutta se ei tuonut riittävästi parannusta. Isona ongelmana on ollut maalinteko ja avainpelaajien loukkaantumiset, joten molemmat joukkueet ovat painineet läpi kauden saman tyyppisten ongelmien kanssa. Molemmat tämän kauden keskinäisistä otteluista ovat päättyneet niin ikään 0-0, joten joukkueiden välistä paremmuutta ei ole pystytty niissä ratkomaan.

KPV:n loppusyksy on ollut tulosten valossa vaikea: sillä on viidestä viimeisestä ottelusta kasassa yksi voitto ja neljä tappiota. JJK:n kuntokäyrä on puolestaan ollut kauden loppua kohti nousujohteinen ja sen vastaava saldo on 1 voitto, 2 tasapeliä ja 2 tappiota. Kettupaidat taipuivat kuitenkin viimeisessä kotiottelussaan sarjapaikkansa voitolla varmistaneelle FF Jarolle 1-4 ja KPV hävisi samaan aikaan Järvenpäässä lukemin 5-1. Joukkueita erottaa nyt viimeiseen otteluun lähdettäessä kaksi pistettä kokkolalaisten eduksi.

Kauden viimeisessä ottelussa on luvassa varmasti tunteikkaita hetkiä etenkin kotijoukkueen leirissä, sillä niin Patrick Byskata kuin Kyle Curingakin ovat ilmoittaneet uransa lopettamisesta. Molempien joukkueiden pelit jatkuvat siis sarjauudistuksesta johtuen ensi kaudella Ykköseksi nimettävällä sarjatasolla, joten sarjan nimi säilyy samana myös ensi kaudella.

JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen johdattaa joukkueensa tällä kaudella vielä kerran pelikentälle ja kettumiehistö lähteekin hakemaan vain voittoa. Ensi viikosta eteenpäin vedetäänkin sitten ensin hetki happea ja aletaan valmistautumaan tulevaan kauteen Ykkösessä.

– Ilman muuta me lähdetään hakemaan voittoa Kokkolasta. Haluamme osoittaa olevamme periksiantamaton ja loppuun asti yrittävä joukkue. Vaikka mahdollisuudet tavoitteidemme saavuttamiseen näyttivätkin vaikealta jo jonkin aikaa, ei meillä ole missään vaiheessa hanskat tippuneet. Iso hatunnosto koko porukalle siitä! Onhan meillä vielä tuloksellisiakin tavoitteita tähän kauteen, sillä onnistuneella pelillä meillä on mahdollisuus nousta yksi pykälä ylemmäs. Edessä on kuitenkin pitkä talvi ja preseason, joten nyt kun on viimeinen mahdollisuus pelata pitkään aikaan kilpailullinen peli, puristetaan vielä kerran, Lehtinen vakuuttaa.

KPV – JJK || la 7.10. klo 14 || Kokkolan Keskuskenttä

Ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelussa