Kausi käyntiin! – Vastassa sarjan ennakkosuosikki KPV

26.04.2018

JJK:n kausi alkaa lauantaina 28. huhtikuuta Viitaniemessä, kun vieraaksi saapuu yksi sarjan ehdottomista ennakkosuosikeista, KPV eli Kokkolan Pallo-Veikot. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Viitaniemessä ja käynnistyy klo 18:00.

Harjoitusottelut ja Suomen Cup ovat taakse jäänyttä aikaa, ja vihdoin käynnistyy 2018 virallinen sarjakausi. Tiistaina Vantaalla pidettiin Ykkösen avajaistilaisuus. Siellä jokaisen joukkueen valmentaja toisteli vuorollaan, kuinka mielenkiintoinen ja tasainen kausi on odotettavissa. Ykkösessä pelaa useita perinteikkäitä, Veikkausliiga-kokemustakin omaavia joukkueita. Tällaisia JJK:n lisäksi ovat ainakin Pietarsaaren Jaro, AC Oulu, Helsingin HIFK, KTP Kotkasta ja FC Haka Valkeakoskelta.

Lisäksi Ykköseen viime kauden päätteeksi nousi pari uutta nousukasta. Viimeksi vuonna 2010 Ykkösessä pelannut HJK:n reservijoukkue, Klubi 04, koostuu useista nuorten maajoukkuepelaajista, joista osa saattaa saada peliaikaa myös HJK:n Veikkausliiga-ryhmässä. Viime kaudella Kakkosessa loistanut AC Kajaani on osoittanut olevansa valmis Ykkösen tasolle, sillä joukkue kaatoi talven otteluissa RoPS:n ja PS Kemin.

Lauantaina vastaan saapuva KPV tavoitteli jo viime syksynä tosimielellä Veikkausliiga-nousua, mutta Honka ja TPS osoittautuivat lopulta kovemmiksi. Nyt alkavalla kaudella KPV on niin ikään kovien satsaustensa myötä jälleen yksi ennakkosuosikeista. Vielä viime metreillä ennen kauden alkua kokkolalaiset hankkivat kolumbialaisen laitapelaajan, Cesar Hinestrozan, sekä Iranin nuorisomaajoukkueissa ja Iranin pääsarjassa FC Persepoliksen joukkueessa maaleja iskeneen hyökkääjän, Reza Chaabin.

Toki KPV on kettupaidoille erityisen mielenkiintoinen vastustaja sikälikin, että kokkolalaisia edustaa kolme entistä JJK-pelaajaa. Viime kaudella JJK:n keskikentällä raatanut JJK-kasvatti Patrick Poutiainen edustaa nykyisin KPV:tä. Niin ikään keskikentän rooleissa viihtyvä, kaudet 2013-2016 JJK:ta edustanut Aram Hasanzada aloittaa KPV:ssä nyt toisen kautensa. Viime kaudella loistavasti JJK-maalilla torjunut Teppo Marttinen siirtyi talvella SJK:n riveihin, mutta edustaa nyt KPV:tä lainasopimuksella, sillä KPV:n ykkösmaalivahti Joonas Myllymäki loukkaantui.


Teppo Marttinen nähtäneen lauantaina KPV:n veräjänvartijana..

Nuorekas JJK ison haasteen edessä

Kuten aiemmin uutisoitiin, taloudelliset realiteetit on tunnustettava, eikä JJK ole talvikauden aikana juuri hankintoja pystynyt tekemään. Sen sijaan moni viime kaudella Villiketuissa pelanneista omista kettukasvateista osoitti Suomen Cupissa ja harjoitusotteluissa olevansa valmis ottamaan jälleen yhden stepin ylöspäin. JJK lähteekin kauteen nuorekkaalla ryhmällä. Joukkueen keski-ikä on juuri ja juuri 22-vuotta.

Pelaajasopimuksia solmittuna on 24 kappaletta (muutama sopimus uutisoidaan vielä ennen avausottelua!). Lisäksi JJK:lla on yhteistyösopimus Veikkausliigassa pelaavan Ilveksen kanssa. KPV-otteluun kettupaitoihin liittyykin Ilveksen 2000-syntynyt Jusif Ali. Hän on nopeajalkainen, taitava, HJK:n juniorikoulun läpikäynyt laitapelaaja.


Jusif Ali (nro 2) esiintyi JJK-paidassa myös piirinmestaruusottelussa FCV:tä vastaan..

-KPV on todella tasokas joukkue. Kova haaste meille tässä vaiheessa. Lyhyestä valmistautumisajasta huolimatta, olemme melko hyvin pystyneet perehtymään omaan tekemiseemme sekä vastustajaan, joten olen luottavaisin mielin, Ykkösen tasolla päävalmentajadebyyttinsä tekevä Janne Korhonen tuumii.

-Joukkue on pysynyt melko hyvin terveenä, uusia loukkaantumisia ei ole tullut. Hyökkääjä Patrik Alaharjula on yhä sivussa, kertoo Korhonen.

JJK:n kauteen valmistautumista on luonnollisesti hankaloittanut pääsiäisen tienoilla suoritettu valmentajanvaihdos. Kun Juha Pasoja siirtyi Ghanan pääsarjaan, on Mikko Mannisella ja Korhosella ollut vain kuukausi aikaa tuoda omat mausteensa joukkueen pelaamiseen. Keski-Suomen piirin Mestaruusottelu, jonka FCV voitti rangaistuspotkukisan myötä, meni vielä täysin askelmerkkejä hakiessa. Viikko sitten pelattu harjoitusottelu MyPaa vastaan antoi jo merkkejä paremmasta, sillä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla JJK:n pallollinen pelaaminen oli laadukasta ja harjoituskentällä käytyjä asioita saatiin vietyä käytäntöön.


Tämä kaksikko tekee debyyttinsä päävalmentajina miesten Ykkösen tasolla..

Lipunmyynti Viitaniemessä

Johtuen Viitaniemen rajallisesta katsomokapasiteetista lauantain kauden avausotteluun ei ole ennakkolipunmyyntiä. Lippuja on myynnissä ennen ottelua Kisakadun puoleisella portilla, valkoisen JJK-auton luona. JJK-autolta voit myös noutaa kausikorttisi, mikäli et ole sellaista vielä saanut. Huomioithan, ettei Viitaniemessä ole katettuja katsomoita eikä numeroituja istumapaikkoja.

Liput KPV-otteluun:
Aikuiset 10 €
Alennusryhmät 8 €
7-16-vuotiaat 5 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
S-etukortilla normaalihintaisesta lipusta 2 € alennus.

JJK_KPV_280418