Kausi käyntiin Vaasassa lauantaina

12.06.2020

JJK matkustaa lauantaina sarja-avauksessaan Vaasan Elisa Stadionille, missä VIFK isännöi Kettupaitoja Kakkosen C-lohkon kamppailussa klo 15 alkaen

Tätä päivää on odotettu: kausi saadaan vihdoin käyntiin! Lepikonmäen bussin nokka suunnataan lauantaiaamuna kohti Vaasan Hietalahdessa sijaitsevaa Elisa Stadionia, missä ottelua isännöi VIFK (Idrottsföreningen Kamraterna Vasa).

Vuonna 1900 perustettu perinteikäs ja Suomen mestaruuksiakin voittanut vaasalaisseura on pelannut Kakkosessa vuodesta 2009 vierailtuaan kauden verran sarjaporrasta ylempänä kaudella 2015, kun täydennysmenettely toi tuolloin paikan Ykköseen. Kausi 2015 on myös vuosi, jolloin VIFK:n ja JJK:n edustusjoukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran. Tuolloin pelattiin kolminkertainen sarja ja Kettupaidat veivät kaikki kolme ottelua nimiinsä, joista kaksi pelattiin vanhalla Hietalahden Stadionilla ja yksi Harjulla. Maalintekijänä Vaasassa pelatuissa kamppailuissa kunnostautui Mikko Manninen osumalla yhteensä kolmesti. Harjulla puolestaan Robert Taylor iski hattutempun vaasalaisten verkkoon.

VIFK on viime kauden päätteeksi Ykköseen pudonneen VPS:n farmiseura ja seurat tekevät muutoinkin vahvaa yhteistyötä mm. myymällä yhteistä kausikorttia. Yhteistyön yksi keskeisimpiä tavoitteita on nostaa vaasalaisjalkapallo takaisin pääsarjatasolle.

Hattutempun iskenyt Robert Taylor kuritti vaasalaisseuraa Harjulla syksyllä 2015

Viime kaudella VIFK oli Kakkosen C-lohkon 8. ja keräsi suurimman osan pisteistään nimenomaan kotikentällään. Maalit jakautuivat tasaisesti koko joukkueen kesken, joten korkeimmalla maalipörssissä keikkuivat lopulta neljä osumaa mieheen iskeneet puolustajat Mustafa Maki ja Merhawi Birhane, joista molemmat jatkavat joukkueessa myös tällä kaudella.

Sarjanousija JJK:ssa odotetaan jo kuumeisesti pitkän tauon jälkeen kentälle pääsyä. Viime lokakuun alussa pelatusta edellisestä virallisesta pelistä onkin ehtinyt vierähtää lähes yhdeksän kuukautta. Harjoituskauden pelit sujuivat tuloksellisesti hyvin ja ainoa tappio kärsittiin Ykkösessä pelaavalle MP:lle. Viimeisimpänä kaatui Kakkosen B-lohkon joukkue TPV Hippoksen nurmella viime lauantaina pelatussa kenraaliharjoituksessa lukemin 2-1, Robin Saastamoisen kahdella osumalla.

– Voi kyllä sanoa, että todella odottavaisin ja innokkain fiiliksin ollaan joukkueessa. Onhan tässä nyt odotettu jo varmasti enemmän kuin tarpeeksi! Treeneissä on näkynyt superkeskittynyt, kunnianhimoinen ja tunnollinen joukkue, joka haluaa tehdä asiat todella hyvin. Tositoimiin paluu on kuitenkin näkynyt meillä valitettavasti myös kolhuina ja vammoina, joka oli myös melko odotettavaakin pitkän tauon jälkeen. En kuitenkaan ole huolissani tilanteesta vaan hyvä nippu ollaan saamassa silti liikkeelle lauantaina, päävalmentaja Basam Elfadl arvioi.

Aiemmin talvella tiedotetun Niklas Kauppisen polvivamman lisäksi Ville KirvesojaLeevi Kemppainen ja TPV-kamppailussa loukkaantumisen vuoksi kentältä vaihdettu Joel Pasanen ovat varmuudella sivussa lauantain ottelusta eri asteisten kolhujensa vuoksi. Pidemmistä loukkaantumisistaan toipuneet Severi Vielma ja Tuomas Koppelomäki tekevät sen sijaan pikkuhiljaa paluuta pelikentille.

Jonne Porkan (oik.) kipparoima JJK-Villiketut kohtasi VIFK:n Kakkosessa kaudella 2017

Nousujen ja putoamisten määräytyminen sekä muita sääntömuutoksia

Miesten Kakkosessa pelataan kaudella 2020 kolmessa 12 joukkueen lohkossa yksinkertainen sarja ja
samanaikaisesti kolmessa neljän joukkueen paikallislohkossa lohkojen sisäisesti kaksinkertainen sarja (eli 11 + 6 = 17 kierrosta). Kaksinkertaisen paikallislohkon pelit pelataan rinnakkain yksinkertaisen sarjan pelien kanssa, eivätkä ne siten muodosta minkäänlaista erilliskilpailua.

Lohkojen voittajat nousevat suoraan Ykköseen kaudelle 2021. Lohkoista putoaa sijoille 11. ja sitä huonommin sijoittuneet joukkueet ja tilalle nousee kaikkien kolmen Miesten Kolmosten nousukarsintalohkojen kaksi parasta joukkuetta (yht. 6).

Jalkapallon säännöistä päättävä kansainvälinen elin IFAB on kansainvälisen jalkapalloliiton FIFAn esityksestä tehnyt väliaikaisen sääntömuutoksen vaihto-oikeuteen otteluissa vuoden 2020 loppuun saakka. Olennaisin kohta sääntömuutoksessa on viiden pelaajavaihdon salliminen ottelun aikana. Sääntömuutos koskee sekä koronavirustilanteen takia keväällä keskeytyneitä sarjoja että tilanteen takia vielä aloittamatta olevia sarjoja. Palloliitto ottaa sääntömuutoksen käyttöön kaudella 2020 kaikissa niissä miesten ja naisten valtakunnallisissa sarjoissa ja kilpailuissa, joissa normaalisti on käytössä kolmen pelaajan vaihto-oikeus ottelua ja joukkuetta kohden.

Palloliiton linjauksen mukaisesti vierasjoukkueen kannattajaryhmiä ei oteta vastaan tänä poikkeusaikana. Lauantain VIFK:n ja JJK:n välinen sarja-avaus on kuitenkin katsottavissa livenä osoitteessa: https://solidsport.com/vifk. Palloliiton virallinen tulosseuranta löytyy täältä.

JJK:n sosiaalisen median kanavista Twitter ja Instagram seuraavat niin ikään vierasotteluidenkin kulkua aina mahdollisuuksien mukaan.