Kausi käyntiin pistejaolla

02.05.2015

2015-05-02 jjk -haka_0006

Ykkösen kausi 2014 aloitettiin Harjulla viihdyttävällä ottelulla, jonka päätteeksi pisteet tasattin JJK:n ja Hakan välillä 2-2-tuloksella. Jasin Abahassine teki JJK:n kauden avausmaalin ensimmäisellä jaksolla, toisella onnistuivat vielä kotijoukkueesta Mikko Manninen ja vierailta Kalle Multanen ja Joni Mäkelä.

Lähtökohdat otteluun lupailivat mainiota kamppailua, kun vastakkain asettuivat kaksi kärkipäähän povattua joukkuetta. Harjulla saatiinkin nauttia mainiosta ottelusta ja loistavatunnelmaisesta tapahtumasta, vaikkei säiden haltija armollisimmillaa ollutkaan.

Kotijoukkue oli ottelussa pääosin niskan päällä, Haka sen sijaan käytti armotta isäntiensä heikot hetket hyväkseen ja oli paikoissaan tehokas.

Täyttä hallintaa

Ensimmäisellä puoliajalla ottelun kuva oli selkeä: JJK piti palloa ja pyöritti peliä eikä Hakan auttanut kuin ottaa kettulauman vyörytys vastaan ja valua varjelemaan omaa rangaistusaluettaan.

JJK piti pakettinsa puolustussuuntaan hyvin kasassa ja prässäsi tiukasti useamman Kettupaidan voimin aina Hakan saatua pallon jättäen vieraansa varsin aseettomaksi hyökkäyssuuntaan.

Täysin vailla paikkoja ei silti vierasjoukkuekaan ollut: Kalle Multanen näytti, miksi viimeisteli viime kaudella murhaavat 30 osumaa ja oli karata maalintekoon jakson alkupuolella. Janne Korhonen JJK-maalissa nollasi kuitenkin tilanteen.

Kotijoukkue puolestaan hätyytteli Saku Pesosen vartioimaa Haka-maalia huomattavasti useammin. Paikkansa oli niin Antto Hilskalla kuin Mikko Mannisellakin – Hilskan veto meni tolppaa hipoen ohi maalin, Manun lapikas puolestaan oli vielä tässä vaiheessa sen verran väärässä asennossa, että kuti karkasi taivaan tuuliin.

Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin kenttätapahtumien luomien odotusten mukaisesti Hakan päässä: loistavan ottelun oikealla laidalla pelannut Manninen alusti ja Jasin Abahassine viimeisteli varmasti JJK:n kauden ensimmäisen maalin! Myös viime kaudella JJK:n kauden avausosuman viimeisteli sama mies – tällä kertaa kuparinen meni rikki, kun puoli tuntia avausottelua tuli täyteen.

JJK jatkoi väkevällä otteellaan aina taukoon asti, muttei saanut tehtyä toista maalia ja niinpä tauolle siirryttiin 1-0-tilanteessa.

2015-05-02 jjk -haka_0025

Kauden 2015 avausmaali on syntynyt!

Tauonjälkeinen nukahdus

Vahvan avausjakson jälkeen toisen puoliajan alku oli kotijoukkueelta tahmea. Haka taas tuli tauon jälkeen kentälle aivan eri ilmeellä ja rokottikin uneliaita isäntiään välittömästi: jaksoa oli ehtinyt kulua vain reilu minuutti, kun Multanen pääsi maalinedussumasta tasoittamaan lukemiksi 1-1.

JJK:lla kesti hetken toipua vieraiden salama-alusta, mutta kun kymmenen minuttia oli toistakin jaksoa takana, alkoi kettulauma saada pelin jälleen haltuunsa. Etenkin Benno Hanslianin nousut vasemman laitapakin tontilta aiheuttivat hakalaisille alituiseen harmaita hiuksia – ja kun JJK:n peli pyöri mainosti myös oikeaa laitaa Mannisen kautta ja keskustan Tommi Kari-Iiro Järvinen-kaksikko pelasi niinikään hyvän ottelun, saivat vieraat olla jatkuvasti varuillaan.

Kun reilu tunti oli takana, siirtyikin kotijoukkue johtoon toistamiseen. Tällä kertaa kapteeni Kari oli rakentelemassa, löysi loistavalla syötöllään maali edustalle vapaaksi jääneen Mannisen – Manu rokotti entistä seuraansa ja vei JJK:n 2-1-johtoon!

2015-05-02 jjk -haka_0039

JJK:lla oli myös paikkoja lisätä johtoaan – paras paikoista aukesi Hanslianille, joka purjehti pallon kanssa komeasti läpi koko Haka-puolustuksen. Taidokas kuljetus jäi kuitenkin vaille viimeistä sinettiään, kun veto lipui ohi takatolpalta.

Ottelun toinen herpaantuminen kotijoukkueelta nähtiin aivan loppuhetkillä. Pelikellossa oli jo 88 minuuttia, kun Haka sai vaarattoman vapaapotkun kaukaa keskikentältä. JJK ei kuitenkaan saanut pitkää keskityspalloa purettua omasta päästään ja vapaaksi unohtunut Joni Mäkelä pääsi kuittaamaan Hakan jo toistamiseen tasoihin.

Kuten ensimmäisenkin tasoituksen jälkeen, myös 2-2-maalin jälkeen Kettupaitojen peli sekosi ja Haka olikin lähellä siirtyä 2-3-johtoon loppuminuuttien aikana. Kettupuolustus ja Korhonen saivat kuitenkin lopulta tilanteet selvitettyä ja molemmat osapuolet saivat kaudenavauksesta pisteen matkaansa.

Lupaava avaus

Kokonaisuudessaan avausottelun esitys oli JJK:lta varsin lupaava pistemenetyksistä huolimatta. Heikkoa lenkkiä ei Kettupaidoista löytynyt ja aivan erityisesti viime kauden pilanneesta pitkästä loukkaantumisesta toipuneen Iiro Järvisen vahva esitys keskikentän sydämessä sykähdytti kotikannattajia.

Positiivista on myös kauden maalitilin aukeaminen jo puolen tunnin jälkeen – viime kaudella kun Kettupaitojen ensimmäistä täysosumaa saatiin odotella aina kolmannelle kierrokselle asti.

Seuraavaksi Kettupaidat ovat tulessa viikon päästä sunnuntaina 10.5., kun äitienpäivän ottelussa suuntana on Mikkeli ja vastassa sarjanousija MP. Kotikentällä pelit jatkuvat keskiviikkona 13.5., kun vieraaksi saapuu toinen nousijajoukkue EIF.

JJK - Valkeakosken Haka 2-2 (1-0)

1-0 30' Jasin Abahassine

1-1 47' Kalle Multanen

2-1 63' Mikko Manninen

2-2 88' Joni Mäkelä

JJK:n kokoonpano: Janne Korhonen; Benno Hanslian, Antto Tapaninen, Joona Itkonen, Teemu Vaarakallio; Janne Kuhmonen; Jasin Abahassine (v) (90' Arjan Goljahanpoor), Iiro Järvinen, Tommi Kari (C) (v), Mikko Manninen; Antto Hilska (83' Aleksis Lehtonen).

Vaihdossa: Teppo Marttinen, Saku Leppänen, Aleksis Lehtonen (83'), Jarkko Kosunen, Honar Abdi, Oskari Peltonen, Arjan Goljahanpoor (90')