Edustusjoukkueen kausi käynnistyy Stephen Clarkin valmennuksessa

04.05.2021

JJK Jyväskylä ry:n hallitus on torstaina 22.4.2021 kokouksessaan päättänyt, ettei päävalmentaja Ari Koski jatka edustusjoukkueen päävalmentajana. Koski jatkaa seurassa muissa valmennustehtävissä toukokuun loppuun saakka. Valmennusvastuun ottaa JJK U21-joukkueen valmentamisesta vastannut Stephen Clark. Clarkin kanssa on tehty kauden loppuun kattava sopimus.

Ari Koski aloitti valmentajatyönsä seurassa joulukuun alussa 2020. Kosken työ seurassa on ollut harjoittelukaudella haasteellista mm. koronatilanteen sekä olosuhteiden näkökulmasta.

– Päävalmentajan vastuisiin seurassamme kuuluu urheilullisen menestyksen lisäksi kehittää yksilöitä osana joukkuetta. Olemme sitoutuneet seurassa strategiatyön tuloksena arvoihin, jotka ovat intohimo, yhtenäisyys, periksiantamattomuus sekä tavoitteellisuus. Seura on yhdessä Kosken kanssa tullut harjoittelujakson aikana siihen yhteistulokseen, ettemme ole saaneet yhteistyömme aikana ulosmitattua sitä potentiaalia joukkueestamme ja valmennuksesta, jota yhdessä olimme sekä ennakoineet että toivoneet. Työsopimuksen päättämissopimus on seuran ja valmentajan yhteisymmärryksessä laadittu ja haluamme kiittää Koskea siitä työstä, jonka hän seurassamme tähän asti on tehnyt, toteaa seuran puheenjohtaja Tom Nevanpää.

Valmennusryhmä jatkaa työtään edustusjoukkueessa jatkossa Clarkin johdolla. Koski kavensi valmennusryhmää jo helmikuussa, jolloin Tero Kelhälä vapautettiin valmennustehtävistään. Valmennusta edustusjoukkueessa tukevat seuran omat valmentajat Fede Fuentes Armengol, Mikko Manninen, Jaakko Hilpinen (maalivahtivalmennus) sekä J-P Puranen (fysiikkavalmennus). Armengolin pääasiallisena tehtävänä on toistaiseksi valmentaa JJK:n U21 -joukkuetta (JJK Jyväskylä/2) Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa. Edustusjoukkueen ja U21 joukkueen valmennusryhmää on vielä tarkoitus vahvistaa kevään tai kesän aikana.

Pitkään JJK:n pelaajia valmentanut Clark on valmis tarttumaan uuteen rooliinsa seurassa:

– Alun perin suunnitelmani oli lähteä kehittämään JJK:n U21 -joukkuetta, joka on tärkeä osa seuran pelaajapolkua. Kun kuitenkin edustusjoukkueen päävalmentajan paikka tuli avoimeksi, astuin erittäin mielelläni kyseiseen rooliin. Moni edustusjoukkueen pelaajista onkin entisiä urheilulukion pelaajia, joita olen jo vuosien ajan valmentanut.

Ensisijaisena tavoitteenani on nyt alussa kasvattaa pelaajien harjoittelumotivaatiota sekä auttaa heitä löytämään uudelleen se ”feel good factor”. Tärkeää on myös löytää joukkueelle toimiva pelityyli ja hioa sitä yhdessä viikko kerrallaan. Kauden päättyessä, tavoite on olla sarjataulukossa kuuden parhaan joukossa.

JJK:n arvostetun junioritoiminnan tavoitteena on kehittää positiivisen asenteen omaavia, eteenpäin pelaavia sekä pallollisesti taitavia pelaajia. Samoja arvoja haluan edustusjoukkueen valmentajana vaalia. Minulle on myös tärkeää antaa mahdollisimman monelle lahjakkaalle juniorille mahdollisuus päästä kehittämään itseään edustusjoukkueen mukana, Clark kommentoi.

Sunnuntain ottelu siirtyy pelattavaksi syyskuussa

Korjaus uutiseen klo 14:45: JJK:n Kakkosen kauden uutisoitiin aiemmin tänään pääsevän vihdoin starttaamaan tulevana sunnuntaina 9.5., Kettupaitojen isännöidessä Kemi City FC:tä. Pian uutisoinnin jälkeen saatiin kuitenkin tieto ottelun siirtymisestä, syynä Länsi-Pohjan alueen koronarajoitukset, jotka estävät vierasjoukkuetta matkustamasta Jyväskylään. Joukkueiden kesken sovittu uusi pelipäivä on torstai 2.9.21.

JJK:n otteluohjelman näet täältä (muutokset mahdollisia, seuraa seuran tiedotteita).

 

 

Lisätietoja antaa:
Tom Nevanpää
JJK Jyväskylä ry:n puheenjohtaja
+358 50586 0368