Kausi avattu treenipelien osalta, testipelaajat ja omat juniorit pääroolissa

19.12.2010

Kausi avattu treenipelien osalta, testipelaajat ja omat juniorit pääroolissa

Kettupaidat kävivät perjantaina 17.12. ottamassa rehellisesti turpaansa FC Hongalta numeroihin 8-2 päättyneessä harjoitusottelussa, mutta pelin varsinainen anti mitattiin silti muilla tekijöillä kuin maalimäärällä.

JJK:n mukana treenaamassa nähtiin kuluneella viikolla yhteensä yli kymmenen testipelaajaa ja omaa junioria, joten jo etukäteen oli selvää että joukkueen miehitys ”Espoon joulutarinoitsijoita” vastaan tuli oleman varsin kokeellinen. Päijänteen Barcelonan tämän hetken sopimuuspelaajista ei nähty avauksessa kuin Viljala, Okkonen, Nieminen, Virtanen, Tuomanen ja Gruborovics, muiden aloituskokoonpanon roolien langetessa Jan Bergille, Sami Hyväriselle, Toni Huuhkalle, Zakaria Abahassinelle ja Kim Aloselle.

Kun puoliajalla vielä Virtanen, Okkonen, Tuomanen, Hyvärinen ja Gruborovics tekivät tilaa Mikko Manniselle, Tuomas Latikalle, Mikko Hyyryselle, Jesús Archillalle ja Robert Taylorille, ei oman pelin hajanaisuus ja siitä johtuneet jääkiekkolukemat sinänsä tulleet yllätyksenä. ”Pelin tärkein anti oli nähdä testipelaajia tositoimissa isolla kentällä ja sehän tässä saavutettiin, vaikka toki lopulliset numerot muodostuivat vähän rumanlaisiksi,” JJK:n valmentaja Kari Martonen luotaa näkemäänsä. ”Etukäteen oli jo selvää että kun laitat kentälle nipun kavereita joiden yhteiset pelikokemukset rajoittuvat pariin hassuun treeniin pikkukentällä, ei kukaan voi odottaa kovin saumatonta yhteispeliä.”

JJK jatkaa kovaa treenaamista vielä muutaman päivän, kunnes joulutauko katkaisee hikoilun pariksi viikoksi. Tammikuun alussa ollaankin sitten uudemman kerran tositoimissa ja joukkue saa treenivahvuuteensa takaisin myös muutamat perjantaina poissaolleet toipilaat. Veikkausliigakautta edeltävät ottelut  saavat näillä näkymin jatkoa tammikuun loppupuolella alkavan Liigacupin merkeissä.